..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Olgular görmezden gelindikleri için var olmaya son vermiyorlar. -Huxley
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Aný
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýstanbul’u Düþünmek
Yûþa Irmak
Deneme > Ýstanbul

Her zamanki gibi bugün de sabaha kadar uyuyamadým. Ýstanbul’a ne olduysa soðuk hava dalgasý geri geldi. Her yer buz kesmiþ olmasýna raðmen Ýstanbul uyumaya devam ediyor mýþýl mýþýl… Beylikdüzü’nden, Avcýlar’a oradan Adalar’a kadar uzanan bir görüntü var ama benim için Ýstanbul, içime her zaman sýðacak türde büyük bir þehir zaten. Bugün 30 milyon nüfusa da ulaþsa bu fikrimi asla deðiþtirmez. Bu þehir ne kadar bozulursa bozulsun, bana karþý yabancý

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Aný
161 
 Bir Aný Defteri Buldum - 14  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ben Aydýn’ý görür görmez ona aþýk oldum, vuruldum, çarpýldým gibi ifadeler söylesem bu yalan olur. Çünkü ben Aydýn’a aþýk olup olmadýðýmý hâlâ bilmiyorum, ama onu sevdiðimden eminim. Evet, onu çok sevdim, çok…
162 
 Bir Aný Defteri Buldum - 11  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ýfade çok klasik bir söz olacak, ama söylemeliyim: Bu odada ben birinci “yeniden doðuþumu” yaþadým. Neden birinci? Çünkü ikincisi de var. Demek ki hayat insaný her zaman aðlatmýyor, güldürdüðü ve sevindirdiði zamanlar da oluyormuþ…
163 
 Çobanýn Islýðý - Fizzýka Þývin  (Erdal GEÇER)

çadýryeri köyü çoban geleneði ve köyçabaný Hasan amca
164 
 Yanlýþ Adrese Mektup - 8  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Can kaçýyor, ölüm onu kovalýyor. Can yorulduðunda yakalanacak yani ölüme teslim olacak. Ömür denilen þey, iþte bu kýsacýk kovalamacadan ibaret. Her doðan canlý, doðumla birlikte ölüme karþý büyük bir zafer kazandýðýný zanneder. Bu bir aldatmacadýr. Daha doðrusu ölümün, canlýlara oynadýðý bir oyundan baþka bir þey deðildir.
165 
 Topraðýn Þemsiyeleri  (Fatma Kara (Fatoþ Kara))

Markete ya da pazara her gittiðimde gözlerim önce mantarlarý arar. Bakýnýrým uzun uzun, mutlaka bulurum sonunda. Öylece dururum karþýlarýnda, gözlerimde çocuk gülüþlerimle, dalarým çocukluk anýlarýma. Büyümenin acýlarýda büyüteceðini, bizleri birbirimizden uzaklaþtýracaðýný bilmediðimiz yaþlardaydýk o zamanlar.....
166 
 Ramazanda Ýftar Çadýrlarý  (suat engin yýlmz)

Ramazanda iftar çadýrlarý ful þekilde bir hizmet veriyor. Önemli buluyorum yapýlan hizmeti fakat hala 20. yüzyýlda dünyada topraklarý ve kaynaklarý kendi kendine yetebilen 7 ülkeden biri olduðu söylenen Türkiyenin eðer iyi yöneticeler tarafýndan yönetilmiþ olsa idi bir görenek olmasýnýn dýþýnda o iftar çadýrlarý hiç olmamasý gereken yerler olacbilecekti.Umudum bir gün herkesin kendi helal ekmeðini kazandýðý bir ülke ve dünya için , hiç bir çocuk aç yatmasýn ne olur.
167 
 Ruhi Bunal'ým  (iLkEsU)

nasýlým bu son bahar? Bilsem Ruhi Bey benim de anlatacaklarým var.Evet Ruhi Bey olur olmaz, olsa da olur benim de dünlerim var; 1. 70 civarýnda üstümde biriken bir boy ömrümle içinden geçtiðim bir hayatým var.Nicelerim var Ruhi Bey, nicelerim var; incittiklerim ve direnmelerim var; adamým Ruhi Bey, koynunda saklý kaldýðým; tek bir adamým var. Kurabiyelerim ve masallarým var Ruhi Bey çocuklara yedireceðim ve siz daha iyi bilirsiniz, yaþ.lanýr topallanýrým ve uykum var Ruhi Bey; uykuya dalacak yerim bir gün inanýn, benim de var.
168 
 Sultan Ana  (Yaþar ÇETÝNKAYA)

Bugünlere ithafen bugünden kalan...
169 
 O Annene Söyle, Çocuðun Aklýna Bunlarý Sokmasýn (1)  (Emine Piþiren)

Çocuk 6 yaþýndadýr. Annesi ve babasý sevgililer günü kutlamasý için dýþarý çýkmýþtý. Çocuk ve 3 yaþýndaki kardeþi doðal olarak güvenilir bir yakýný olan dede ve ninesine býrakýlmýþtýr. Kardeþi erken uyumuþtur. Okula yeni baþlayan büyük torun ile anneanne baþ baþa vermiþ televizyonda uygun bir filim arayýþýndadýrlar. Bir ara nine yüksek sesle, "Allah kahretsin senin gibi pislikleri!" diye söylenir.
170 
 Niyetçi  (Gürcan Erbaþ)

Çocukluk- gençlik arasý yýllardan birinde yaþananlardan...
171 
 Salýncak Çamý  (Kâmuran Esen)

Hayali cihan deðer anýlar.........
172 
 Harf Devrimi ve Bir Aný  (Haydar Köprülüoðlu)

Bireysel olarak 2005 yýlýnda yayýnladýðým 'Gün Aþýmý' kitabýmdan alýnan anýdýr. Mevcudu kalmamýþtýr. Kültür Bakanlýðýna 2. baskýsýnýn yapýlmasý için yazdým, þimdilik tahsisatýmýz yok, orjinal Cd'sini gönder, gerekirse ileride basabiliriz mealinde bir yazý aldým. Þu anda saðlýk sorunum olduðu için yeniden basýmý için ilgilenemiyorum. Saygýlar.
173 
 Büyük Öðretmen Boykotu…  (Kemal Yavuz Paracýkoðlu)

Tahir amcamýn baþkanlýðýný yaptýðý Türkiye Öðretmenler Sendikasý, tüm öðretmenleri ilan ettikleri “BÜYÜK ÖÐRETMEN BOYKOTUNA” katýlmaya ve desteklemeye çaðýrýyordu. Caddelerde ve park, kahvehane gibi oturma yerlerinde buna dair bildirileri daðýtýyorduk. Çeþitli yerlere yapýþtýrýlan afiþler için de tercihimiz akþam karanlýðý oluyordu.
174 
 Kara Dut  (ismail sarýgene)

Aylar geçti gidiþimden sonra..Ölümü bile kavuþmak bilen Ayþe Teyzem oralarda ne yapýyor bilmiyorum ama hissettigim her ikindi vakti kara dutun altýnda oðluyla ve eþiyle konuþuyor, dertleþiyor. Ve sonra duasýný edip onlara kavuþmanýn vaktini bekliyor kara dutun gölgesinde..
175 
 Bir Aný Defteri Buldum - 9  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Hava yavaþ yavaþ kararmaya baþlamýþtý. Köprünün ýþýklarý, boðaza ayrý bir güzellik katýyordu. Rüzgâr hafiften esmesine raðmen, adeta aðaçlarýn yapraklarýna etkileyici bir müzik yayýný yaptýrýyordu. Garson geldi, sipariþleri alýp gitti. Sibel tekrar konuþmaya baþladý:
176 
 Hayaletlerin  (Aytekin Ateþ)

Bütün gece, gündüz ve bir sonraki gece senin hayaletlerinle uðraþtým. Kahrolasýlar peþimi býrakmadý. Nereye yüzümü çevirsem, her yerde sen vardýn.
177 
 Anne Çocuk Eðitim Vakfý - Anne Destek Semineri  (Didem Duruöz)

Aþaðýdaki yazým, gerçekleþmiþ olaylarý konu almaktadýr. 15 Aralýk 2005 tarihli Eyüp de düzenlenen programa katýlan tüm dostlarýma, ayrýca teþekkür ederim Konu hakkýnda ayrýntýlý bilgiye http://www.acev.org/index.php?lang=tr adresinden ulaþabilirsiniz.Okuyan herkese sevgi ve saygýlarýmla ve teþekkürlerimle
178 
 Biri Yer, Biri Bakar  (Haydar Köprülüoðlu)

Bir ara birkaç televizyon kanalýnda yemek yarýþmalarý yapýlmýþtý. Medyasýyla bilinen yiyenleri çok ülkede, -Yemekteyiz- tabirinin sýrýttýðý kanýsýndayým.
179 
 Beþiktaþ Tatlýdýr  (Mehmet Önder)

- Kendimi bildim bileli Beþiktaþlýyým.
180 
 O Pity Pity Karamela Sepeti  (Ömür Ýsfendiyaroðlu)

Oooo pity pity karamela sepeti...Anlamlý anlamsýz bir dostluðun hikayesi

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Kemer
Timur KOHEN
Öykü > Aný
Torunum
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Keriz
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Kardeþim...
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Kapýcý
Kamil Erbil
Öykü > Aný

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.