..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bazen evrende yalnýz olduðumuzu düþünürüm, bazen de olmadýðmýzý. Her iki durumda da bu düþünce beni afallatýr. -Arthur C. Clarke
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Alp Þahin




28 Ekim 2015
Dogru Kadin ve Dogru Zaman  
Alp Þahin
Hissizlesiyorum artik… Mutlu veya mutsuz olamiyor, tepki vermem gereken anlarda susmayi tercih ediyorum. Yanina biraz da sahte gulumseme ekleyeyim ki tam yerine rastgelsin…


:ADHD:
Hissizlesiyorum artik… Mutlu veya mutsuz olamiyor, tepki vermem gereken anlarda susmayi tercih ediyorum. Yanina biraz da sahte gulumseme ekleyeyim ki tam yerine rastgelsin… Susmayi tercih etme sebebim beni kahreden buyuk bir aci kaybin veya yasadigim bir kaosun getirdigi sacma sapan bir bunalim degil. Optugum dudaklar, dokundugum vucutlar siradan geliyor iste… Hepsi bu aslinda. Bunlari biraz da olsa yasayabildiysen abartmaya veya aciklamaya cok ta gerek olmadigini anlayacaksin. Yine de ornek vermem gerekirse hani guzel bir bilgisayar oyununu bitirir ve sonunda ne yapacagim simdi ben dersin ya oyle iste aslinda hissettiklerim… Belirsiz.

Derin gelebilir… O yuzden konuyu basliga dogru cekeyim biraz… Hatta dumduz gidip dogru insandan bahsedeyim. Farkli farkli din, dil, millet, dusunce, irk ve cinsiyetlere sahip oldugumuz su Dunya’da hep dogru insani aramakla geciyor hayatimiz… Bazen birine olesiye asik oluyoruz fakat bazen uc ay bazen de uc sene sonra aslinda o, o degilmis derken bulabiliyoruz kendimizi… veya yine bir an, bir ortam geliyor ki cok severken kacamak yapabiliyoruz en gizlisinden… veya veya yine en kotusu, o, oyle sey yapmaz derken onun kacamak yaptigini da ogrenebiliyoruz. Ayriliklar, aldatmalar, aldatilmalar… Bunlar aslinda soyle bir dusununce basit seyler… Insan hata yaparak ogrenip guclenir. Hata yapmaya yer verilmedigi anlarda ise gelenek, gorenek ve din girer devreye ama ya hatalar yapa yapa hala dogru yapilamiyorsa? Problem burada basliyor iste.

Eskiler yani Kaan Tangoze’nin de Beyoglu roportajinda dedigi gibi “Eskiler yani Beyoglu’na gitmeyelim aksam yemege diyebilirdi eskiden” dusuncesinde insanlar tabi ki bu yazdiklarima karsi cikacaktir ama her insan ikinci bir sansi hak eder. Buna bu dusuncedekiler inansin bir kere.

Benim olayim biraz daha bu sansi tepenlerde… Belki de bile bile tepmek isteyenlerde… Onlar gibi olmak istemeyenlerde… Numaradan mutlu bir aile portresi cizip, iki – uc cocuk yapip, kariyerinde ilerlemeyi istemeyenlerde…

Kariyerdir gelir gecer… O kadar tecrube edinirsin, iyi bir mevki kazanirsin ama bir bakarsin 20lerinde biri bir sekilde bir gun gelmis senin koltugunu almis… Kadindir gelir gecer… En dogrusundan bir kadin bulursun belki… Tamam bu o dersin ama bes sene sonra ayni dogrulukta olmayabilir, olmayacaktir da… Degisir cunku, degismelidir de.

Direkt basliga gelelim… Dogru kadin ve dogru zaman… Ne yazik ki ikisi de ayni zaman cizelgesinde yer alsa da yetmiyor, sonsuza kadar mutlu edemiyor ve her guzel sey gibi bitiyor… Uzun vadeli dusunmemeli insan… Kisa vadeli mutluluklara yonelmeli, o an kimle mutlu oluyorsa, onun icin savasmali… Bu beraberinde bazi yorumlar ve dedikodular getirse de korkmadan devam etmeli… Cunku bilmeli, uzun vadede zaten mutsuz olacak kendisi ve de sevdigi… Her seye ragmen degisecek hisler, istese de, istemese de…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Evlilik Kurumu
Amin Diyelim
Çekilememek
Herþeyime
Kalp...
Vicdan
Ne Fark Eder?
Achilles
Ýyikimsin Bal Gözlüm
Aile

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Uðruna Nefes Alýp Verdiðim
Kadersel Realite
Gece Gündüz
Azmi Karamahmutoðlu
Zebur
Erdemlik
Ýyi Biri
Derya
Hayýrlý Ramazanlar
Ne Yapacaðýz Bu Ýnsanlýkla?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Öngörü [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Seçim [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Vatan [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]
Oysa Yozlasir Herkes [Öykü]
Karmaya Daha Var [Öykü]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.