..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi dünyadaki yaþam ýrmaðýdýr. -Henry Ward Beecher
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > Arzu Menteþeoðlu




18 Ekim 2003
Çocukluk Arkadaþým Halil  
Çocukluk Arkadaþým Halil

Arzu Menteþeoðlu


... hala çocukluðumun çizgi filmi 'Vikingler'in müziði bana o tanýdýk duyguyu ve seni hatýrlatýr.


:BDCH:
           ÇOCUKLUK ARKADAÞIM HALÝL
 
            Þehrin ortasýnda apartman dairesinde oturuyorduk büyükannemler ise ara sokak denebilecek, çocuklarýn rahat rahat oynayabileceði yerleri olan bir sokakta. Yaþýtým bir sürü arkadaþým vardý. Sonradan, bana çok mutlu bir çocukluk geçirdiðimi söyleten o mahallede geçen yýllarýmdýr. Ýlkokul arkadaþlarýmýn çoðunu unuttum ilkokul sýralarý benim için toz pembe hatýralar deðil, ama o mahalle ah...orada gerçekten çok mutluydum.  Kýsa süreli arkadaþlýklar bile olsa orada edindiðim her arkadaþýmý hatýrlýyorum.. Her biri ayrý ayrý yazýmýn satýrlarýnda anýlmaya deðerler, ancak bunu baþka zamana erteleyip  özellikle birinden bahsetmek istiyorum.
           
            Büyükannemlerin evlerinin beþ ev kadar üzerinde kalýyordu. 'Kalýyordu' diyorum çünkü ailesinin yanýnda deðildi. Hollanda'da olan ailesi sanýrým eðitimi yarýda kalmasýn diye onu amcasýna emanet etmiþlerdi. Çocukluk arkadaþlarýmýn çoðunu simaen hatýrlamama raðmen çok sevdiðim bu arkadaþýmý çok istememe raðmen hatýrlayamýyorum. Ayný yaþtaydýk. Ramazan  Aðustos'a denk gelmiþti ve her ikimizde dokuz yaþýnýn verdiði kararlýlýkla dilimiz bir karýþ dýþarýda oruç tutmaya çalýþýyorduk. Ayrýca o kurbanlýk koyunlarý otlatmak zorundaydý. Buna mecbur mu tutuluyordu yoksa severek mi yapardý bilmiyorum ama ben yengesinin bir keresinde 'Eðer koyunlara iyi göz kulak olmazsa kulaklarýnýn çekileceði' yolundaki ikazý üzerine zavallý çocuða zorla koyun güttürüldüðü hissine kapýlmýþtým. Halbuki bir oðlan çocuðunun kendi mahallesinde koyunlarý otlatmasýnýn ne gibi bir külfeti olabilir? Hafýzam nedense hep ikimizin yalnýz olduðu zamanlarý hatýrlýyor. Ya o yaz baþka çocuklar bir yerlere gitmiþlerdi ya da ikimiz özellikle yalnýz kalmaya çalýþýyorduk. Halil koyunlarý dýþarýya çýkarttýðý zaman beni de çaðýrýrdý yada bizim kapýnýn önündeki otlara gelir, ben de onu görünce dýþarýya çýkardým. Ayrýlýþýmýz içimde hep ukde olarak kalmýþtýr.
 
            Bir sabah apar topar yazlýða götürüldüm. Ona veda bile edememiþtim. Babam serbest çalýþan bir doktordu. Hafta aralarý çalýþýp, hafta sonlarý yazlýða gelirdi ve ben yazlýkta geçen tüm bir haftayý hafta sonu olup, babamla geri dönmek ve ona neden veda bile edemeden ortadan kaybolduðumun açýklamasýný yapmak düþüncesiyle grup vakitleri hüzünlenerek geçirdim. Ancak, tasarladýðým gibi geri döndüðümde bu sefer de o Hollanda’ya götürülmüþtü. Meðer son koyun güdüþümüz son karþýlaþmamýzmýþ.
 
            Yýllar sonra öðrendim ki hala Hollanda'da.
Halil! Çocukluk arkadaþým. Sana veda edemediðim için ne kadar üzülmüþtüm bir bilsen...Ve hala çocukluðumun çizgi filmi 'Vikingler'in müziði bana o tanýdýk duyguyu ve seni hatýrlatýr.
 

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ah çocukluk!
Gönderen: gönül sevinç / türkiye/Türkiye
1 Nisan 2005
hiç unutulmuyor çocukluk yýllarý deðil mi? bende çocukluðumu yazýlarýmda yaþatýyorum... öyle içten anlýyorum ki sizi aðlýyorum... nadirdir benim aðlamam çok hislenince aðlarým hep.yazýnýzý içtenlikle tebrik ediyor devamýný diliyorum.lütfen çocukluk anýlarýnýzýn yakasýna yapýþýp bizleri o yýllara götürün.yazýlarýnýzýn devamýný bekliyorum... sevgiyle kalýn hep sevgiyle




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn anýlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Berrin (- Býçaklama Olayý - )
Bir anneden...'Caným Dilara'm'
Sudanlý Bir Hastam Talat Bey

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tasvir (Doða)
Dostluk Üzerine Bir Çift Laf
Her Sevgi Özen Ýster
Hayat Arkadaþým...Sana....
Otobüsteki Eski Zaman Romalý'sý
Üniversite Yýllarý
Yüzlere Meraklýyým - Sokaktaki Herhangi Biri -
Eðitim - Öðretim
Hayatý Sindirmek
Hayatýn Dili Yabancý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hayatýn Anlamý [Þiir]
Ölüden Mektup Var [Öykü]
Resme Hapsolan Adam [Öykü]
Özlem [Öykü]
Dön Mehmet [Öykü]
Melek Ýnsanlar [Öykü]
Gerçek Miydi? Rüya Sanmýþtým [Öykü]
Hayran [Öykü]
Labirent - Kayboldum! - [Öykü]
Sadece Bir Gazete Ýlaný [Öykü]


Arzu Menteþeoðlu kimdir?

YAÞADIKLARIMDAN ÖÐRENDÝÐÝM BÝR ÞEY VAR Yaþadýklarýmdan öðrendiðim bir þey var: Yaþadýn mý, yoðunluðuna yaþayacaksýn bir þeyi Sevgilin býtkýn kalmalý öpülmekten Sen bitkin düþmelisin koklamaktan bir çiçeði Ýnsan saatlerce bakabilir gökyüzüne Denize saatlerce bakabilir, bir kuþa, bir çocuða Yaþamak yeryüzünde, onunla karýþmaktýr Kopmaz kökler salmaktýr oraya Kucakladýn mý sýmsýký kucaklayacaksýn arkadaþýný Kavgaya tüm kaslarýnla, gövdenle, tutkunla gireceksin Ve uzandýn mý bir kez sýmsýcak kumlara Bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir taþ gibi dinleneceksin Ýnsan bütün güzel müzikleri dinlemeli alabildiðine Hem de tüm benliði seslerle, ezgilerle dolarcasýna Ýnsan balýklama dalmalý içine hayatýn Bir kayadan zümrüt bir denize dalarcasýna Uzak ülkeler çekmeli seni, tanýmadýðýn insanlar Bütün kitaplarý okumak, bütün hayatlarý tanýmak arzusuyla yanmalýsýn Deðiþmemelisin hiç bir þeyle bir bardak su içmenin mutluluðunu Fakat ne kadar sevinç varsa yaþamak özlemiyle dolmalýsýn Ve kederi de yaþamalýsýn, namusluca, bütün benliðinle Çünkü acýlar da, sevincler gibi olgunlaþtýrýr insaný Kanýn karýþmalý hayatýn büyük dolaþýmýna Dolaþmalý damarlarýnda hayatýn sonsuz taze kaný Yaþadýklarýmdan öðrendiðim bir þey var: Yaþadýn mý büyük yaþayacaksýn, ýrmaklara, göðe, bütün evrene karýþýrcasýna Çünkü ömür dediðimiz þey, hayata sunulmuþ bir armaðandýr Ve hayat, sunulmuþ bir armaðandýr insana ATAOL BEHRAMOGLU

Etkilendiði Yazarlar:
Dostoyevski,Orhan Pamuk


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Arzu Menteþeoðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.