..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir zaman karakterlerimin hüzünlü olduklarýný düþünmedim. Tersine yaþam dolular. Trajediyi seçmediler, trajedi onlarý seçti. -Juliette Binoche
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Cahit KILIÇ




14 Haziran 2007
Daldan Dala!  
Cahit KILIÇ
Aklýma ya da akýllara takýlanlara benim penceremden bakýþ....


:BGHF:
Ufuk Güldemir öldü.

Ölülerin arkasýndan konuþulmaz ya da hayýrla yadedilir.
Ben Allah’a inanan biri olduðum için ölen kimselere Yüce Yaratýcýdan hep rahmet dilerim.

Ufuk Güldemir merhum, inançlý birimiydi bilmem. Ben, insanlarýn inançlarýyla veya inançsýzlýklarýyla ilgilenmem ta ki benim inançlarýma saldýrmadýklarý müddetçe.
Meslekdaþlarý arkasýndan methiyeler düzdüler, ne yenilikler getirdiðini uzun uzun anlattýlar.
Ýtirazým yok, haklarýdýr. Herkes kendi anlayýþýna göre deðerlendirecektir tabii.

Özellikle özel televizyon kanallarýnýn yayýna baþlamasýndan sonra, ülkemizde daha çok televole kültürü olarak bilinen magazin pespayeliðini yaygýn hale getiren iki kiþiden biriydi merhum Güldemir. Gerek Show TV gerekse de Star TV’de haber bültenlerini baldýr, bacak showuna dönüþtüren kiþiydi kendisi.Bu kepazeliðin diðer aktörü de Reha Muhtar adlý nevi þahsýna münhasýr bir ayrý yaratýk ki, adýný anmaya bile deðmez!

Merhum Ufuk Güldemir, son zamanlarda bir de “Büfeci Ýslamý” diye bir kavram geliþtirdi.
Dinsiz, ateist yobazlar hemen balýklamasýna atladýlar bu deyimin üstüne.

Benim merak ettiðim þu: Takip edemedim, kaçýrdým doðrusu! Merhumu bir cami de, musallaya yatýrdýlar da, bu Büfeci Ýslam’a mensup bir imam tarafýndan namaz kýlýndý mý?
Ýmam cemaatten helallýk istedi mi? Yoksa vasiyeti üzere Frank Sinatra’nýn “My Way”i ile mi uðurlandý sadece? Çünkü tezatlar ülkesiyiz. Komünist ve ateist olan Behice Boran’ý musalla taþýna yatýrýp, namaz kýlan bir toplumun mensubuyuz da!


* * *


El Kaide adýnda bilinen melun örgüt, ikinci defa Samarra þehrindeki Ýmam-ý Hasan-ý Asker Türbesini bombaladý.
Amaçlarý ülke içindeki Þii nüfusu tahrik ederek bir iç savaþ çýkarmak. Çoktan baþardýlar bunu aslýnda.

Ýslam adý altýnda yaptýklarý bu eylemler ancak bir kafir eylemi olarak nitelenebilir. Yoksa hangi müslüman kalkýp da Ýslamýn ortak deðeri olan, Hz.Ali, Hz.Hüseyin ve Ýmam-ý Askeri türbelerini bombalar, ateþe verir?

Bu melun örgütün bir yetkilisi Türkiye’yi de tehdit etti geçenlerde. Basýnda yer aldý. Adamýn adý : El Yezid. Melun kavmin melun evladý. Tarih boyunca gerçek Ýslamýn yakasýndan ellerini çekmediler. El Kaide zihniyeti ile Emevi zihniyeti ayný zihniyettir. Aidiyet ve zihniyet tescil olunmuþtur bu melun kiþin adýyla birlikte.

Ne yazýk ki bu sabah haberlerde izledim. Irak’lý Þii militanlar da karþý saldýrýya geçmiþ, Baðdat içinde bulunan üç dört kadar Sünni camiini ateþe vermiþler.Allah mabetlerine saldýranlar, kim olursa, hangi mezhepten olursa olsunlar, müslüman olamazlar.


* * *


Bizim içimizden türeyen melun ve hain terörist örgütte iyice azýttý son günlerde.
Kurulan alçakça tuzaklarla þehitler veriyoruz. Vatanýn fidanlarý birer birer devriliyor.

Haklý olarak büyük tepkiler geliyor halkýmýzdan. Sesler feryatlar halinde yükseliyor.
Gerek MHP ve gerekse sonradan Ulusalcý olan eski solcular þiddetle K.Irak’a bir harekat yapýlmasýný istiyorlar.

Genel Kurmay Baþkanýmýz açýkladý : “ Evet, harekat yapýlmalý. Evet, faydalý olur.”
Elbette Genel Kurmayýmýz gereken bilgilere, donanýmlara sahiptir.
Ancak, þahsen bu naçiz kulunuzun tereddütleri vardýr böyle bir harekatýn yapýlmasýna.

Sýralarsak eðer, aklýma gelenler þunlardýr:

1-) Ekonomisi býçak sýrtýnda olan ülkemize, bu harekat kaça mal olacak? Yok öyle yabancý sermaye kaçar, borsa düþer, döviz fiyatlarý fýrlar gibi yüzeysel tezlerle açýklanamaz bu iþ.
Ben maliyetini soruyorum! Irak’ý iþgal eden ABD’nin harcadýðý paralar, Irak’ta bulunan petrol rezervlerinin tamam gelirine ulaþtý nerdeyse. ABD’nin hesaplarý ekonomik açýdan tutmadý.
Bunu ben deðil, eski ABD baþkan yardýmcýsý Al Gore söyledi geçenlerde.
Gerçekçi ve sonuç alýcý bir harekatýn bedeli en az 15-20 milyar dolardýr bana göre. Bu gücümüz var mý?

2-) Gerek bizim sýnýrlarýmýz içinde bulunan gerekse de Irak sýnýrlarý içindeki K.Irak coðrafyasý amansýz daðlardan oluþmaktadýr.Askerliðimi oralarda yaptým, bilirim. Yüzlerce maðarasý, sýðýnaðý olan bu arazide, sadece hava saldýrýlarýyla sonuç almak mümkün olmadýðýna göre; mutlaka bir kara harekatý yapýlacaktýr. Piyade birliklerinizi göndererek veya havadan indirme yaparak buralara gidip, yine yüzlerce ine saklanmýþ teröristlere askerlerinizi hedef edemezsiniz. Demek ki mekanize ve de özellikle zýrhlý birliklerinizi sevk etmek zorundasýnýz! Ancak, o arazide sadece katýr patikalarý vardýr. Zýrhlý birlikler oralarda nasýl hareket edecektir?

3-) Harekat baþladýðýnda iç kesimlere kaçacak olan teröristleri takip etmeyecek olsanýz sonuç alamayacaksýnýz demektir. O halde, Genel Kurmay Baþkanýmýzýn dediði gibi, Barzani’ye de dokunacaksýnýz demektir. Yani Erbil, Süleymaniye gibi kentleri de ya havadan bombalayacaksýnýz ya da kara birliklerinizi de buralara kadar ilerletip, oralarý allak bullak edeceksiniz. Bu durumda:

a-) Siz oralara ulaþýncaya kadar, Erbil, Altýnköprü,Kerkük, Tuzhurmatý ve diðer Türkmen beldelerini ateþe atmýþ olacaksýnýz.Türkmenlerin kendilerini koruyacak ne silahlarý var ne de düzenli birlikleri.Silahlý ve düzenli aþiret peþmergeleri önlerine çýkacak her Türkmen hedefini yerle bir edeceklerdir.

b-) Diyelim ki hava saldýrýlarý korumasýnda kara birliklerimiz bu kentleri kuþattýlar.Hatta Türkmenleri de koruma altýna aldýlar.Ne kadar bir süreyle orada kalacaklar? Eðer bu süre uzarsa ki, kesin sonuç alabilmek için uzunca bir süre lazýmdýr. O zaman ABD’nin bugün düþtüðü bataklýða biz de düþeceðiz demek deðil mi? ABD ordusu bugün dünyanýn en modern silahlarýyla teçhiz edilmiþ ordudur. ABD,Teknolojinin verdiði güçle Irak içinde ve de savaþa daha elveriþli bir arazi yapýsýnda baþarýlý olacaðýný hesaplamýþtý. Ama herkes gördü ki bu hesap tutmadý. Daha eski bir donanýma sahip olan bizim ordumuz orada ne kadar baþarýlý olur?
Ýçeride verdiðimiz þehitlere yüzlerce þehit ilave ederiz ki, zaten þehitlerimiz baðrýmýzý yakýyor. Götürüsü getirisinden daha fazla olur böyle bir harekatýn! Buna hazýr mýyýz?

4-) Buraya kadar ABD’nin bu harekata göz yumacaðý varsayýmýyla geldik. Ya karþý çýkarsa ne olacak? Hem havada hem de karada ABD ile savaþacak mýyýz? Savaþacaksak gerek askeri ve gerekse diplomatik savaþýn boyutlarý ne olacak? Dünyadan soyutlanmýþ bir Türkiye’yi varýn siz hesaplayýn.

5-) Avrupa birliðine giriþ sürecimiz ne olacak? Gerçi ben de Avrupa Birliðine girebileceðimizi sanmýyorum ama en azýndan topal ve iðdiþ edilmiþ demokrasimizin geliþmesinde bir faydasý oluyor!


* * *


Bir de tebessüm.

Gerçi tepkiler üzerine yayýndan kaldýrdýlar ama reklam filminde, maça giden Galatasaraylý gençlerin arabasý arýza yapýyor. Yanlarýnda duran Ali Þen soruyor:

- N’oldu sozuklar?

Benim çok hoþuma gitmiþti, sizi bilmem.





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Savaþ Cinayettir!
Pkk'nýn Ortalýktaki Kara Propaganda Aydýncýklarý
Pkk, Millî Kimlik ve Güney Azerbaycan Türkleri
Adettir Bidattýr Da!
Gündemdeki Köy Ýsimleri Deðiþimi!
Ýhanet ve Riyakârlýk
Dünden ve Gündem

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Monolog...
Boðanlar ve Boðulanlar…
Devrimler ve Ýlkeler!
Dil Meselesi…
Aydýnlarýmýz ve Biz!
Despotizmin Hâlleri…
Mevzular Derin!..
Örgütlenmiþ Cehalet!
Makûs Talih…
Aydýn Kaypaklýðý!..

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Haccac-ý Fýrat [Þiir]
Aklýma Þaþýyorum! [Þiir]
Sürgünler Þehri [Þiir]
Son Arzu… [Þiir]
Kimdir Gelen! [Þiir]
Uzaklar [Þiir]
Derkenar [Þiir]
Adamým! [Þiir]
Kars Eli [Þiir]
Derdimend! [Þiir]


Cahit KILIÇ kimdir?

‎"Kalem erbâbý olmak sadece ona buna çatmak deðil, zaman zaman da hayatýn küncüne kelimelerden çenet taþý koyabilmektir!. . " (Cahit Kýlýç)

Etkilendiði Yazarlar:
Divan þairleri, divan þiiri. Ve elbette ki XX. yüz yýl þairlerimiz.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Cahit KILIÇ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.