..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mektubum sanýrým fazla uzun oldu, çünkü daha kýsa yazmak için yeterince vaktim yoktu. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > Levent




28 Aðustos 2008
Ýlk Üç Aylýk Ýcraat Listesi  
Bunlarý Yapacaðýna Beni Ýnandýran Bir Partiye Oy Veririm

Levent


Milletvekili dokunulmazlýklarýnýn tümden kaldýrýlmasý. Bu ilk adým. Bunu atlarsan sen de diðerleri gibisin demektir. Vatandaþ görmeli ve demeli "Bak bunlar galiba biþiyler yapacak” bu inancý yaratýr-bunu gerçekleþtirirsen tarihe geçen bir hükümet olursun.


:BBEI:
Gelecek seçimlerde oyumu isteyen bir partiden ilk üç ay içinde beklentilerimi aþaðýya sýraladým. Bunlarý yerine getirebileceðine güvenen bir partiye oy vereceðim. Yerine getiremezse beni uðraþtýrmadan istifasýný versin. Boþ yere beþ yýl harcamayalým.

*Bir kere ben Atatürk zamanýndaki gibi hýzlý ve göze-cüzdana-yüreðe hemen dokunacak bir hükümet istiyorum. Eðere bunu yapacak gücün-niyetin-hazýrlýðýn-cesaretin yoksa hiç ortaya çýkma. Patronlarý zenginleþtiren diðer hükümetlerde biriysen hiç yaklaþma-uzak dur. Ben iyileþme istiyorum ve bunu hemen ilk üç ay içinde hissetmek istiyorum. Ne olaðanüstü önlem alacaksan al. Bana dokunmaz, kaybedecek fazla biþeyim yok. Ýcraat bekliyorum. Hemen-þimdi!
*Milletvekili dokunulmazlýklarýnýn tümden kaldýrýlmasý. Bu ilk adým. Bunu atlarsan sen de diðerleri gibisin demektir. Vatandaþ görmeli ve demeli”Bak bunlar galiba biþiyler yapacak” bu inancý yaratýr-bunu gerçekleþtirirsen tarihe geçen bir hükümet olursun.
*Devleti soyanlarýn ve devlet görevini kötüye kullananlarýn vatana ihanetten yargýlanmasýna yol açacak yasal deðiþikliklerin yapýlmasý. Halk gerçek hýrsýzlarýn yakalanýp devletin kaybettiklerinin geri gelmeye baþladýðýný gördüðünde inaç ve iyimserlik-destek çýð gibi büyüyecektir.
*Geçmiþ dönemlerde yapýlan yolsuzluk ve haksýzlýklarýn araþtýrýlmasý için baðýmsýz ve olaðanüstü yetkili bir araþtýrma-soruþturma komisyonun kurulmasý. Bütün partilerden gözlemcilerin komisyona katýlýmýnýn saðlanmasý. Adalet desteði arttýrdýðý ölçüde caydýrýcý olacak ve iyileþmeler hýzlanacaktýr.
*Meclis Soruþturmalarý için yeni kanun düzenlenmesi ve soruþturmalarýn parti kayýrmaca olmaksýzýn tarafsýzca yapýlmasýnýn saðlanmasý, caydýrýcýlýðýn saðlanmasý. Hükümete inanan vatandaþ devletini destekleyecektir.
*Seçim ve siyasi partiler kanunun deðiþtirilmesi. Parti Baþkanlarýnýn-partilerin milletvekili sýralamasý yapmasýnýna imkan veren yasalarýn iptal edilmesi. Vatandaþýn kendi istediði milletvekilini kendisinin seçmesine imkan veren deðiþikliklerin yapýlmasý. Bunu baþaran parti ve lideri tarihe geçmek bir yana halkýn gönlüne taht kuracaktýr ki yýkýlmaz.
*Seçimlerin parasý olanýn vekil seçildiði bir sistem olmaktan çýkartýlýp adil ve eþit bir hale getirilmesi. Layýk olan ve gerçekten hizmet etmek isteyenlerin vekil seçilmeyi isteyeceði bir þekilde milletvekilliðinin yeniden yasal olarak tanýmlanmasý-sýnýrlanmasý. Nice cevherler meclise girecektir bu sayede. Cevheri býrak hýrsýzlarý dýþarýda tutsa o da yeter.
*Toplamda 10 yýl Baþbakanlýk yapan bir kiþinin bir daha Baþbakan ya da hükümet üyesi olmasýný engelleyen yasanýn çýkmasý. Bu ülkenin ufkunu genç ve taze tutacaktýr. Siyaseti týkanmaktan koruyacaktýr.
*Milletvekili emeklilik kanunundaki ballý düzenlemelerin iptali ve geçmiþte bu düzenlemeleri yapanlar hakkýnda soruþturma açýlmasý. Haksýz ve adaletsiz kazanýmlarýn iptali. Toplumdaki öfke ve nefreti azaltýp travmalarýn bir parça iyileþmesini saðlayacaktýr.
*Milletvekillerinin malvarlýklarýnýn göreve baþlarken ve görevleri sona ererken baðýmsýz bir komisyonca kaydedilmesi-gerekirse soruþturulmasý. Caydýrýcýlýk ve onurun korunmasý için bir önlem. Ak ile kara belli olsun.
*Adam kayýrma, torpil, yolsuzluk ve ihaleye fesat karýþtýrýlmasýnýn aðýrlaþtýrýlmýþ aðýr ceza suçu olmasý ve en aðýr biçimde affa tabi olmaksýzýn cezalandýrýlmasý. Caydýrýcý bir tedbir.
*Asgari ücretin 1100-1200 YTL seviyesine çýkartýlmasý. Zaruri. Uyan artýk siyaset. Halk aç.
*Savaþ ve büyük afet durumlarý olmadýðý müddetçe devletin herhangi bir hizmet ve ücretten “sabit ödeme,vs, yada vergi” adý altýnda, toplamda toplam bedelin %15’inden fazlasýný (bence o bile çooook)alamayacaðýnýn yasalaþmasý.. Türkçesi vergi indirimi. Vatandaþýn nefesini bu denli kesememek gerek. Býrakýn nefes alalým.
*Silbaþtan yeni bir eðitim sisteminin oturtulmasý.. Öðrencilerin ilk beþ yýl sonunda aldýklarý notlar-öðretmen kanaati ve kendi seçimlerinden-aile seçimlerinden ortak bir karar ile yön bulup yetenekli ve baþarýlý olduklarý alana yöneltilmesine imkan veren yeni bir sistemin gelmesi; Öðretmenler-öðrenciler-bilimadamlarý-sanatçýlar ve politikacýlarýn ortak çalýþmasý ile yasalaþtýrýlmasý ve seferberlik ilanýn andýran ulusal bir gayretle hayata geçirilmesi. Okullarda öyle þeyler gösteren bir sistem var ki yarardan ziyade zarara yol açýyor-tek yöne seçim yapýyor; Diðer yetenekleri kýyýp doðrayýp çürüðe atýyor. Her insan deðerlidir.
*Ýlk beþ yýlýn ardýndan öðrencilerin yetenekli olduðu-seçtiði alanlarda aðýrlýklý eðitim alarak GEREKSÝZ derslerde yeteneklerinin ve zamanlarýnýn israf edilmesinin önüne geçilmesi. Bir ses sanatçýsý olabilmek için cebir-kimya ve fizik bilmeyi gerektiren bir sýnav belirleyici olmamalý. Yetenekleri salak bir sistem yüzünden ziyan etmeyelim.
*Üniversite sýnavýnýn tamamen ortadan kaldýrýlmasý ve eðitim hayatý boyunca üniversiteye giden yolu öðrencinin aþamalarla inþa etmesinin saðlanmasý. Üniversite mezunu cahiller-iþsizler yaratmak yerine; ilkokul ve liseyi zor bitirmiþ iþsizler yaratmak yerine mesleðini seven ve ülkeye katký saðlayan-yetenekleri ziyan edilmemiþ bir gençliðin yetiþtirilmesi. Herkesin iyi yaptýðý bir þey mutlaka vardýr ve bunu ortaya çýkaracak bir eðitim sistemi o kadar zor deðil, biraz kafa yormak yeterli.
*Enerji alanýnda dýþa baðýmlýlýðýn sona erdirilmesi yönünde yatýrýmlarýn yapýlmasý-teþvik edilmesi. Genel anlamda, “ülkenin BAÐIMSIZLIÐININ saðlanmasý ancak kendi özkaynak ve gücünü kullanabilen bir ülke ile mümkündür” fikrine yürekten inanýlmasý.
*Bürokrasiye çok ama çok sýký bir týrpan vurulmasý. Ýþ yapmak-üretmek-bir deðer üretmek isteyenleri býktýrýp bezdiren-kaçýran bir bürokrasi var ülkede. Bu çok ciddi bir felaket.
*Yeraltý zenginliklerinin araþtýrýlmasý ve deðerlendirilmesi çalýþmalarýna hýz verilmesi. Ciddi ciddi ben bu ülke sýnýrlarý içinde zengin petrol kaynaklarý olduðuna inanýyorum ama bunlarý kullanýma açacak kiþi bunu kendi caný ile ödemeyi de göze almalýdýr herhalde. Cesaret.
*Yerli bilim adamlarý ve mucitlerin olduðu kadar yurtdýþýndan davet edilecek beyinlerin de çalýþacaðý büyük BEYÝNKÖY(!) projesi(NASA gibi koca bir bilim þehri düþünün) için TÜBÝTAK’ýn tamamen özerkleþtirilmesi ve maddi manevi her yönden desteklenmesi. Yeni teknolojilerin geliþtiricisi olmak için beyin gücü ve genç nüfus var-bunu destekleyecek yapýlaþmalarýn eksikliðinin giderilmesi gerek.
*Turizm sektörünün geleceði adýna konuya taraf olan devlet-özel sektör-yatýrýmcý-çalýþan-iþveren-halk-bilimadamý gibi bütün katmanlarýn bir araya gelip yeni bir 5 yýllýk Turizm stratejisinin oluþturulmasý. Ve hemen iþe baþlanmasý. Turizm ülkesi olarak pahalý, kaliteli ve hayalleri süsleyen bir ülke olma potansiyelimiz ziyan ediliyor. Araplar çöle milyarder turistleri çekiyor biz cennete bedavacýlarý ancak çekebiliyoruz..
*Çevre koruma Kanunun yenilenmesi-iþletilmesi ve Ormanlarýn korunup geniþletilmesine yönelik somut adýmlarýn atýlmasý. Cezalarýn arttýrýlmasý-çalýþmalarýn hýzlanmasý. Çevreyi kirletenlerin doðduklarýna piþman edilmesi.
*Su ve enerji için konuya taraf olan bilim adamý-teknisyen-mühendis-politikacý-yerel yöneticilerin ve halk temsilcilerinin beraberce yeni fikir ve projeler üretip süratle hayata geçirilmesinin saðlanmasý.
*Temiz enerji yatýrýmlarýnýn vergi muafiyeti ile teþviki.
*Tarýma büyük destek ve önem verilmesi. Toprak koruma kanunu çýkartýlmasý, kanunun acýmasýzca iþletilmesi ve özellikle küçük çiftçiye kanat gerilip modern-ekolojik tekniklerle doðanýn korunup ayný zamanda maksimum tarým gelirinin saðlanmasý yönünde adýmlar atýlmasý.
*Youtube yasaðýnýn kaldýrýlmasý ve akýlcý bir çözümün bulunmasý. Ýzleyen yolunu bulup izliyor. Bu yasak komik ve can sýkýcý. Kolunda sinek var diye kolunu kesmek bir rezalet. Sinek öbür kola kondu bile.
*Askeri anlamda dýþa baðýmlýlýðýn sýfýra indirilmesi yönünde bütün adýmlarýn süratle atýlmasý ülkenin baðýmsýz kararlar alabilme ve uygulayabilme kabiliyetini arttýracaðýnda bu konuya daha da önem verilmesi. Kýbrýs’a müdahale ambargoyu getirmiþti. Böyle kabadayýlýklara karþý kendi gücümüze sahip olmak þarttýr.
*Komþularla iyi iliþkilerin ve ticaretin iki taraflý geniþletilmesi için, yeni fikirler üretilmesi ve çok daha aktif bir politikanýn izlenmesi için bilim adamý-gazeteci-aydýn-politikacý ve halktan temsilcilerle bir BeyinKonseyi kurulmasý.
*Terörün kökünü kazýmak adýna eðitim-ekonomi-askeri-siyasi-toplumsal alanda bütün güçlerin birleþtirilip topyekûn bir harekata giriþilmesi. Bu iþ artýk BÝT-ME-LÝ!
*BEN her þeyin en iyisini bilirim anlayýþýnýn hakim olmadýðý bir parti ve onun adil-vataný kendi koltuðundan, kendi canýndan çok seven bir liderinin halkýn tüm kesimlerinin ve bu topraklarýn iyiliði için iktidara gelmesi.

Ben çok þey istemiyorum. Hükümetlerimiz cahil ve yetersizdi. Onlara bakýp isteklerinizi kýsmayýn. Hakkýmýzý istiyoruz!
Vatansever-insansever-saygýlý-iyiyürekli-asil-alçakgönüllü-nazik-kibar-namuslu-dürüst-onurlu-bu topraklarýn tarihini bilen ve insanýný seven, insanýna kulak veren bir parti ve onun liderini bekliyorum. Ýcraat bekliyorum. Aksi takdirde oy vermiyorum. Oy versem de bir iþe yaramýyorsa niye oy vereyim ki?



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tanklamak Ne Demek?
Ya Ýstiklal Ya Ölüm
Uyanýklýk
Türkiye Nasýl Kurtulur?
30 Mart Geçti Þimdi Ne Yapacaðýz?
29 Ekim Günlüðü ve Bir Avuç Marjinal
Dudaklarýn Hala Kýrmýzýyken Öp
Türklerin Kýsa Yoldan Köþeyi Dönme Sevdasý?
30 Aðustos Zafer Bayramý
Abd - Ýran Savaþý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgi, Mutluluk, Özgürlük ve Hayat Üzerine Felsefe
Ölüm / Kalým
Uzayda Hayat Var mý?
12 Fransýz ve Mükemmel Dünya
World Of Warcraft Yazýsý
Zenginler Klübünden Bir Þerefsizin Böbürlenmeleri
Yalnýzlýk Çaðý
Ýzedebiyat Yetkililerine Açýk Mektup
Usta ve Çýrak
Dünyayý Bitirme Formülü Çok Basit

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Barbar Conan'ýn Ölüm Þarkýsý [Þiir]
Her Ýnsan Öldürür Sevdiðini [Þiir]
Tatlý Sert [Öykü]
Zeytin Karasý [Öykü]
1996 Yýlý [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý [Öykü]
Ufuklar: Kýrmýzý Bölge - 18 [Öykü]
Althar'ýn Akýncýlarý: Altýngöl ve Ejderha (9. Bölüm - Son - ) [Öykü]
Kovan Savaþlarý (1. Bölüm) [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý (3) [Öykü]


Levent kimdir?

Fantazyada büyü, teknoloji ve aksiyon Ýldar'da buluþuyor. 07/10/2017 tarihinde þimdi diyebilirim ki neredeyse 2 senedir tek kelime yazmadým. . . 2 senedir yazar tarafým ölü. oysa oldugum þeyler içinde olmayý en sevdiðim þey yazar olmaktý :) Topraðý bol olsun.

Etkilendiði Yazarlar:
Süpermen, Robert E. Howard, Tolkien, Salvatore, Jules Verne, Battalgazi, David Eddings, Michael Moorcock.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Levent, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.