..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamak bir aðaç gibi tek ve hür / Ve bir orman gibi kardeþçesine...
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Alp Þahin




5 Haziran 2018
Kibris ve Sen  
Alp Þahin
Yasadigim su guzel ada hakkinda binbir tane sey soylediler… Kimi cok fazla kalma, korelirsin dedi. Kimi tatil yeri orasi, gercek hayatta bunaltici dedi. Kimiyse haydi yine iyisin alkol ucuzmus orada bak keyfine dedi. Her birey, her farkli kafa bir sey dedi de dedi fakat hicbiri gercek anlamda goremedi Kibris’i…Tipki gercek seni anlayamadiklari gibi.


:IHD:
Yasadigim su guzel ada hakkinda binbir tane sey soylediler… Kimi cok fazla kalma, korelirsin dedi. Kimi tatil yeri orasi, gercek hayatta bunaltici dedi. Kimiyse haydi yine iyisin alkol ucuzmus orada bak keyfine dedi. Her birey, her farkli kafa bir sey dedi de dedi fakat hicbiri gercek anlamda goremedi Kibris’i…Tipki gercek seni anlayamadiklari gibi.

Kibris daha dogrusu yasadigim Kuzey Kibris Turk Cumhuriyeti, politik sebeplerden dolayi taninamayan, guclenmesine izin verilmeyen ama onu acildi mi durdurulamayacak bir guc… Belki siradan ama guclu bir ada… Sen de boylesin iste. Biraz mutluluk, esliginde motivasyon ve kalpten verilen askla durdurulamiyorsun. Oyle hosuma gidiyor ki… Seni biraz daha sen yapmak, senin uzerindeki engelleri kaldirmak, seni ozgun birakmak ve atesini koruklemek… Enerjini seviyorum bir kere. Senin tipki benim yanimda oldugun gibi gercekten kendin olmana bayiliyorum. Gucune guc katmak o kadar dogal geliyor ki… Emin ol, ben de kendim oluyorum seninle. Ates ile havanin dansi oluyor birlikteligimiz…Kim derdi ki koc kadini ve kova erkegi arasinda bu kadar derin bir bag var diye… Neyse, neyse bu ayri bir konu.

Sunu ongorebiliyorum… Siradanlasan seyler onemini ve essizligini yitirir. An gelir hep ayni seyi yasiyorum, biraz farklilik arayayim der. Kabul etmek istemesek de insanin dogasinda var bu… Ne kadar vicdan yapip inkar etse de insan daha iyisini ister… Icten ice hep bir durtu gelir aklina… Tamam Kibris guzel ama neden bir Rodos veya Malta olmasin ki der. Heh iste bu yanilgiya anca Kibris’i gercekten goremeyen, tanimayan ve en onemlisi zamaninda hissedemeyenler ve degerini bilemeyenler soyler. Bunlar da turisttir, gecer gider. Kibris’a zarar vermez. Kibris da fazla kafaya takmaz ama buradan vazgecmeyecegine emin olan hatta vatandaslik almak isteyene de hakkini verir… Boyle de yureklidir.

Gencligimi sonlarina dogru yasadigim ve 24 Haziran secimlerine de selam olsun Ince’den orta yaslarima dogru ilerledigim zamanlardayim. Inan ki ayni sokaklarda yurumekten, hemen hemen benzer kisilerle gorusmekten ve ayni yerlerde bulunmaktan usanmadim. Bunun hakkinda cok dusundum aslinda… Yetinmek sandim onceleri…Fakat daha sonralari Justin Timberlake’in Say Something sarkisinda dedigi gibi “Maybe I’m looking for something I can’t have” yani belki de sahip olamadigim seyi ariyorum dedim kendi kendime… Belki bu yuzden her seferinde mutlu olabiliyorum burada, ayni sekilde hic yilmadan huzurlu hissedebiliyorum yaninda. Demek ki bu yuzden bu kadar anlamlisin. Kibris ve sen benim asla sahip olamayacagim ama bir sekilde hayatimda olan iki degersiniz. Bu yuzden ikinizi de kolay kolay birakmam. Ikiniz de benim her seyimsiniz. Once seni daha sonra Kibris’i cok seviyorum ne kadar baslikta Kibris’a oncelik versem de…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Amin Diyelim
Çekilememek
Evlilik Kurumu
Herþeyime
Kalp...
Vicdan
Ne Fark Eder?
Achilles
Ýyikimsin Bal Gözlüm
Aile

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Uðruna Nefes Alýp Verdiðim
Gece Gündüz
Son Ýsyan
Erdemlik
Ýyi Biri
Derya
Hayýrlý Ramazanlar
Ne Yapacaðýz Bu Ýnsanlýkla?
Ahu Gözlü
Hakk ve Hak

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Vatan [Þiir]
Seçim [Þiir]
Öngörü [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]
Oysa Yozlasir Herkes [Öykü]
Karmaya Daha Var [Öykü]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.