..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Þahin bakýþlý, ahu gözlü, þirin davranýþlý ve tatlý sözlü idi. -Fuzuli, Leyla ve Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > Hulki Can




12 Aralýk 2009
Ey Vatan Gözyaþlarýn Dinsin!  
Hulki Can
"Körür közüm körmez teg, bilir biligim bilmez teg boldý." Görür gözüm görmez gibi, bilir bilgim bilmez gibi oldu. Orhun Anýtlarý, Kuzey Yüzü


:AHAC:
Yetkililerce yapýlan açýklamalara göre demokratik açýlým kapsamýnda Ekim 2009da yurda giriþ yapan ilk terörist gruptan sonra baþka bir çok grubun da kafileler halinde, yine herhangi bir cezaya çarptýrýlmadan, tutuksuz olarak ülkeye girmelerine izin verileceði anlaþýlmaktadýr. Bu kapsamda ne kadar teröristin ülkeye giriþinin planlandýðý bilinmiyor. Ancak, 2010 yýlý bütçesinden 18 milyon lira ödenek bunlara ayrýlmýþ bulunduðuna göre sayýnýn 10.000i geçeceðini varsayabiliriz! Þehit aileleri ve gaziler için ne kadar ödenek ayrýldýðýný ne ben söyleyeyim, ne de siz sorun!

Dünyada benzeri görülmemiþ böylesine bir "býrakýnýz yapsýnlar, býrakýnýz geçsinler" konukseverliðinin (!) teröristlere ülkemizdeki stratejik noktalarý kolayca vurabilme ve kendi yerel milis güçlerini örgütleme olanaðý saðlayacaðý açýktýr. Böylece her an savaþa hazýr karþýt bir güç yurt içine konuþlandýrýlmýþ olacaktýr. Bu durum hem terör örgütüne, hem onun etnik-ýrkçý partisine büyük prestij ve güç saðlayacak, ayrý bir devlet, ayrý bir ordu, ayrý bir eðitim ve öðretim kurma umudu taþýyanlar çoðalacaktýr.

Diðer taraftan bunlar belediyeler, muhtarlýklar, sivil toplum kuruluþlarý ve dernekler aracýlýðýyla isimleri eski etnik isimlerle deðiþtirilmeye baþlanýlan yerleþim birimlerinde ayrý bir yerel hükümet konumuna dönüþürken, devletin bölgedeki mevcut kurumlarý da yabancý bir ülkenin ataþelik, misyon þeflikleri veya konsolosluklarýna, Türk ordusu da -Kýbrýs'taki gibi- bölgedeki yabancý iþgal güçlerine dönüþecektir !

Bu Truva Atý'ndan da beter bir durumdur. Truva Atý'nda bir yanýlgý vardýr. Oysa burada bir yanýlgý yoktur. Önceden planlanmýþ ve kararlaþtýrýlmýþtýr. Türk halkýna karþý her an, her yerde terör eylemleri düzenleyebilecek, kentsel bölgelerde Türk ordusuyla çatýþmaya girebilecek militan bir insan gücü karnaval þenliðinde kendi ellerimizle yurda sokulmakta, herkes þen þakrak bu manzarayý seyretmektedir.

Terörizmi küresel çýkarlarý için kullanan ve Türkiye’nin en tehlikeli düþmanlarý olduðu iyice açýða çýkmýþ olan Amerika Birleþik Devletleri ve Avrupa Birliði, Osmanlý'ya uyguladýðý yýkým oyunlarýný bugün de aynen uygulamaktadýr. Vietnam, Afganistan, Irak ve dünyanýn her köþesinde bozguna uðrayan ABD ve AB zihniyetinin ülkemizde taraftar ve alan kazanmasý utanç verici bir durumdur. Her yerde kaybeden, yenilen, dýþlanan, Orta ve Güney Amerika'da bile "en nefret edilen ülke" konumuna düþen ABD nasýl olur da Türkiye’de baþarý kazanýr ? Amerikaya direnen ülkelerin halklarý aptal mý? 18 Kasým 2009 günü FBI baþkaný sanki bir Amerikan eyaletini ziyaret ediyormuþ pozlarýyla ne hakla ve hangi cesaretle topraklarýmýza ayak basabilir? Donanmalarý nasýl Ýzmir'e gelebilir? Burasý Filipinler mi?

ABD'nin bu kadar yüzsüz ve kendini beðenmiþ olmasýnda ülkemizde geliþen karþý devrimin büyük etkisi vardýr. Batý'nýn teþvikiyle dinsel özgürlük gerekçesiyle baðnazlýk, tarikatçýlýk ve cehalet hortlamýþ, laikler, cumhuriyetçiler, Atatürkçüler ve bu ülkenin aydýnlýk güçleri Silivri'deki "Bastille" hapishanesine týkýlmýþlardýr. Etnik bölücülüðe karþý vatanýn birlik ve beraberliðini savunmaya kararlý olan büyük çoðunluk kafasý karmakarýþýk edilerek endiþe, yýlgýnlýk ve ikilem içine düþürülmüþtür. Devletin resmi kurumlarý arasýnda güvensizlik, kuþku ve gerginlik sürerken, telekulak, yolsuzluk, gözdaðý, iþsizlik, salgýn hastalýklar, zamlar ve aðýr vergilerle insanlarýn varoluþ ve yaþam alaný daraltýlýrken, toplumsal barýþ bozulup toplumsal basýnç her geçen gün yükselirken, ülke bir yandan kanlý bir iç çatýþma, öte yandan Ortadoðu ve Kafkaslarý her an bir kan gölüne çevirebilecek bir savaþ ortamýna doðru sürüklenmektedir. Bu koþullar altýnda Kýbrýs gibi Doðu bölgeleri için de "ver kurtul" inancý yaygýnlaþmýþtýr.

Böylesine kritik bir süreçten geçmekte olan ülkemizin tinsel ve özdeksel bileþkesi ordunun kendinden emin ve yüksek morale sahip olmasý gerekirken, bu kurumun öz güven, disiplin ve emir komuta zincirini sarsacak, kurumsal saygýnlýðýný yýpratacak çabalar hýz kazanmýþtýr. Yanar döner sermaye ve tarikat medyasý tüm aymazlýk, saldýrganlýk ve çirkefliðiyle, bir yandan etnik bölünmeyi desteklerken, öte yandan Anayasa ve cumhuriyet ilkelerine meydan okuyarak açýkça orduyu hedef almaktadýr.

Subaylarý intihara itilen, evleri basýlan, gözaltýna alýnýp saatlerce sorgulanan, tutuklanýp hapse týkýlan; madalyalarý ve beratlarýný sokaklara atan, protez kolunu bacaðýný söküp “benim madalyam iþte bu” diye haykýran gazileri olan bir ordu düþünebiliyor musunuz? Bu ordu artýk nasýl savaþabilir? Nasýl baþarýlý olabilir? Bir muz devletinin paralý askerleri bile bu kadar küçük düþürülmemiþ, bu kadar acýmasýzca aþaðýlanmamýþtýr.

Ey Türk halký ulusal onurunun ayaklar altýna alýnmasýna ve baðrýndan doðmuþ olan ordunun aþaðýlanmasýna nasýl sessiz kalýrsýn ? Türk ordusunun askerleri senin çocuklarýn deðil mi? Kalk bak çocuklarýna neler yapýyorlar !

Eðer durum böyleyse, bu demektir ki ülke içten içe kuþatýlmýþ, ele geçirilmiþ, iþgal edilmiþ ve teslim alýnmýþtýr. Bunun baþka bir açýklamasý olamaz. 13 Kasým 2009 günü mecliste "demokratik açýlým" görüþmesinde sergilediði vurdumduymaz, saldýrgan tutum ve söylemlerle bu iþgal ve teslime kimlerin ön ayak olduðu ve bunlarýn ülkenin geleceði için baþlý baþýna bir tehdit unsuru haline geldikleri net bir þekilde ortaya çýkmýþtýr. Bu anayasal bir suçtur. Bu gizlenilmeye çalýþýlan gerçeði o gün kendi gözlerimizle gördük, kulaklarýmýzla duyduk.

Çünkü, bir siyasetçimizin gözlemlediði gibi, halkýn dilsiz, saðýr, kör olmasý; konuþmamasý, iþitmemesi, görmemesi istenmektedir. Ýstenmektedir ki hiç bir þey söylenmesin, duyulmasýn, görülmesin, bilinmesin ! Gözler kapalý, kulaklar týkalý, aðýzlar ve eller baðlý olsun! Televizyonlar rezil magazin programlarý, dandik yarýþmalar, danýþýklý açýk oturumlar, cinayet ve cinnet haberleriyle dolsun, ta ki birileri her türlü karanlýk iþi çevirsin, yolsuzluðu, hýrsýzlýðý, soygunu, ihaneti yapsýn, ceplerini doldursun, emekçi halk vergiler ve zamlarla ezilsin, dumura uðrasýn, bitkisel hayata girsin!

Amerika'nýn özgür dünyanýn lideri ve büyük bir toplum olmadýðýný artýk anlamalýyýz. Avrupa Birliði ülkelerinin de. Özgür dünya veya yeni dünya düzeni gibi söylemler halklarý kapitalizme köle etmek için uydurulmuþ büyük beyaz yalanlardýr.

Tarih bize þunu öðretmiþtir ki, koþullar ve geliþmeler ne kadar, aðýr, iç karartýcý olursa olsun, Türk halký her zamanki eþsiz saðduyusuyla vicdanýnýn sesine kulak vererek bu sisli puslu günleri geride býrakacak, yeniden yeryüzünün mazlum ülkelerine örnek ve lider bir ülke konumuna yükselecektir.

Umudumuz odur ki gizlenilmeye çalýþan tarihsel ihaneti halk eþsiz sezgisiyle görmüþ olsun. Eðer bu gerçekleþirse, eðer halk bu oyunu görürse, o zaman, tüm bu olan biteni bir demokratikleþme ve sevinç tablosu olarak göstermeye kalkýþanlarý nasýl bir korkunç sonun beklendiðini tahmin etmek herhalde pek zor olmasa gerek. Ýlerki yüzyýllarda bu eþi görülmemiþ ihanetin anatomisinin kuþaklar boyunca dünya halklarýnýn ders alacaðý bir olay olarak tarih kitaplarýnda yer alacaðýndan kuþkumuz olmasýn. Ýþte onun için:

Ey büyük isimli baylar ve bayanlar! Ey oyun kurucular, aklýnýzý baþýnýza alýn!

Ey dünya egemenleri, ey küresel güçler tarihten ders alýn! Bu ülkenin hangi koþullar altýnda, yoktan nasýl varolduðunu anýmsayýn. Ýþgalcilere karþý bu ulusun nasýl bir ölüm kalým savaþý verdiðini hatýrlayýn. Sizler serap görürken, biz Türkler mucize yaratýyorduk.

Washington, Londra, Paris! Geniþ salonlarda þýk giysileriyle kibirle oturanlar, kara gözlüklerin ardýnda caka satanlar, koruma ordularýna ve zýrhlý araçlarýna güvenenler, bu halkýn sesine kulak verin!

Teknik üstünlük ve atom silahlarýyla övünenler, iþbirlikçiler, lobiciler, halktan korkun! Emekçiden korkun! Türk ulusundan korkun! Bu çocuksu, saf, sabýrlý, uysal halktan korkun!

Vazgeçin, gittiðiniz çýkmaz yoldan geri dönün, yolsuzluk ve kötü planlarýnýzý býrakýn, suçlarýnýzý itiraf edin. Halka saygý gösterin ve titreyin. Çünkü halkýn öfkesi vatan sevgisi gibi güçlüdür, toprak sevgisi gibi yakýcýdýr, bir parladý mý, bir anda patlar, bir anda alevlenir ve karþýsýnda hiç bir güç duramaz.

Madem ki en güzel benim, en güçlü benim deyip kendi görkeminle kurumlanýyorsun, oysa ne kadar çirkin, zayýf ve fakir olduðunu görmüyorsun, iþte gün gelecek yýkýlacaksýn Amerika, alev alev yanacaksýn! Kentlerin karanlýða gömülecek, görkemli gökdelenlerin, tapýnaklarýn, heykellerin yerle bir olacak, ülken harabeye dönecek ! Ey Avrupa Birliði siz de ! Gün gelecek "Amerikalýyým, Avrupalýyým" diye böbürlenmeye utanacak, kaçacak, saklanacak delik arayacaksýnýz !

Çünkü siz, milletleri ve yeryüzünü sömürerek geliþtiniz, semirdiniz ve zenginleþtiniz. Karanlýk emelleriniz açýða çýktý. Gözleriniz hala kin dolu, elleriniz her zaman olduðu gibi kanlý! Ýþte bunun için kimse sizi sevmiyor, kimse sizi istemiyor. Dünya sizden býktý. Çirkin yalanlarýnýzdan, sapkýn emellerinizden býktý. Dünya size artýk inanmýyor ve kanmýyor. Ýnsanlýk onuru artýk sizi boyun eðmeyecek !

Sizi kendi yarattýðýnýz küresel düzen yok edecek, açgözlülük ve kuyruklu yalanlarýnýz sizi ele verecek, insanlýktan nefretiniz size kefen olacak, sizi alkýþlayanlar tiksintiyle size baþkaldýracak, kendi uþaklarýnýz sizi parça parça edip yiyecekler. Çünkü bütün mazlum uluslarýn, eski soykýrýmlarýn, eski cinayetlerinizin kaný, milyonlarca ceset topraktan avaz avaz baðýrýyor. Ýnsanlýk haykýrýyor: Yeter toprak kana doydu!

Ýþte o gün geliyor, þafak söküyor, yeni bir güneþ, Anadolu'nun karlý daðlarýndan, Erciyes'ten, Aðrý'dan, uzaklarýn yalçýn doruklardan, Tengri Daðlarýndan Kýzýl Elma doðuyor. Bu umut bir fýrýn gibi yanýyor, gönülleri ve yürekleri yakýyor. Ulus ikinci kurtuluþ savaþýna, ikinci büyük devrime hazýrlanýyor. Ey vatan gözyaþlarýn dinsin artýk!

Ne mutlu bize ki bu topraklarda yaþýyoruz, ne mutlu bize ki Türküz ve sonsuzluklara dek Türk kalacaðýz. Yaþasýn büyük Türk ulusu !

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Yazýnýzýn altýna imza atarým
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
27 Mart 2010
Öncelikle teþekkürler.Böylesi haini ve gafili bol olan bir toplumda yaþamak moralimi bozarken,öte yandan sizin gibi vatanýný seven insanlarýn da bulunduðunu görmek yüreðimi rahatlatýyor.Hangi siyasi görüþten olursa olsun Türk ulusunun bir ferdi olmaktan onur duyan tüm aydýnlarýmýzýn birlikte mücadele vermeleri dileðiyle...Saygýlarýmla.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dominodaki Son Taþ: Türkiye
Yugoslavya Sendromu: Türkiye'yi Yok Etmek!
Devrimler ve Karþý - Devrimler
"Hamalca" Türkiye Büyük Millet Meclisi Kürsüsünde!
Türkiye Cumhuriyeti Çökerken

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnançlara Saygý Göstermek
Ýslam Coðrafyasýnda Kadýn Olmak
Neden Böyle Akýlsýzým? Neden Böyle Kötü Kitaplar Yazýyorum?
Deli P… ile Çýlgýn T…"nin Kýssadan Hisseli Sergüzeþtleri
Þeker Bayramý Nereden Geliyor?
Türkiye Hristiyanbir Devlet Olsaydý...
Kuklalar ve Kuklacýlar
Çünkü Þifreyi Bilmiyorduk!
Yumurta ve Sevgi
Heykel ve Put

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Elsa'nýn Gözleri [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan - II [Þiir]
Albatros [Þiir]
Yeryüzü Rüzgarlarý [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan [Þiir]
Op. 11 Piyano Ezgileri, Arnold Schönberg [Þiir]
Malta Þahinlerine [Þiir]
Uçan Ayakkabý [Þiir]
Havanýn Ölümü [Þiir]
Her Ocak Hiddetle Tütüyor… [Þiir]


Hulki Can kimdir?

Baþlýca yapýtlarý: Eski Kule Müziði (þiir) Geometrik Aydýnlýk (þiir) Havanýn Fen Noktasý (þiir) Tartaros Paradigmasý (eleþtiri) Teslis Sendromu (eleþtiri) Nano Kutsallýk (eleþtiri) Sevgili Kutlu Yaþam (öykü) Kuþku Bilinci ve Eleþtiri (eleþtiri)

Etkilendiði Yazarlar:
Montaigne, Descartes, Russell, Tolstoy, N. Hikmet, Dostoyevski, Nietzsche, Freud, Darwin, Marx, Engels, Lenin, Bakunin, Kropotkin, Voltaire, Diderot


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hulki Can, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.