..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Prensiplerden hoþlanmam. Önyargýlarý yeðlerim. Daha içtenler. -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Bireysel
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Santaronide Bu Kaçýncý Senfoni
Mesut Kuntan
Þiir > Yaþam

Diyorsun ya, Kýyýlarým, eteklerine sarýlmadan Deli fýrtýnalar, diner bakýþlarýnda Kirpiðin arasýndan, süzülür mehtap Gözü nemli ürkek, çocuk edalarýnda Yalan! Yýldýzlardan kalplere düþen Notasýz bestenin sahibi Anmayýn o yalancý þairleri Eðin, kýrýn, yakýn kalemlerini Diyorsun ya, Gün ayar ya, o an aklýna Sonradan gelir cevaplar Dün, bugün den ziyan olur Hayýrsýz boþ bu telaþlar Yalan! Öyle savrulsun da, sarsýn tenimi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel
61 
 Öpücük Tutkusu...  (Kemal Yavuz Paracýkoðlu)

Sol eli çoktan beri tenini okþayarak aþaðýlarda dolaþmaktaydý. Sað elinin altýndaki kalp atýþlarý, adeta zonklayarak aþaðýlarda, bacaklarýnýn arasýnda atmaya baþlamýþtý.
62 
 Þarký  (Gürcan Erbaþ)

bu þiirimi ÞARKI formunda Yazdýðým için adý þarký oldu. Baþka bir amacý yok. Tabii sevdadan söz ediyor.
63 
 Kaçtýðým Yer: Kendim  (LOKMAN ZOR)

Kasaba meydanýnda otobüsten inip etrafa bakýndýðýmda çok fazla þeyin deðiþmemiþ olduðunu görmek, çocukluðumun o acý günlerinde yaþadýðým yürek burkulmalarýný en derin þekliyle yeniden yaþattý.
64 
 Küçük Oðlum Alper Yýlmazýn Futbolcu Olma Çabasý  (suat engin yýlmz)

Küçük oðlum alper yýlmazýn futbolcu olma çabasýný anlattým herþey geçmiþ deðil ama artýk futbol oynamýyor
65 
 Piþmanlýk  (Burcu)

Gönül bahçemde bir çiçek açtý. Adýný piþmanlýk koymuþum farkýnda olmadan, sürekli sulamýþým büyümüþ büyümüþ sarmaþýk gibi, dolanmýþ bahçenin her yanýna.
66 
 Ýki Sansar  (Naki Aydoðan)

Bu hikâyede iki sansar olarak kiþisel simsarlýðýmýzýn ayýrdýna varmaktýr. Benim simsarlýðým her þeyi bilmeye yönelik her þeyimi kaybetmek pahasýna.
67 
 Sevgili Mektup Arkadaþým  (elsenece)

ne zaman birine mektup yazdýk? ben, az önce...
68 
 Zeytin Aðacý ve Yaþlý Adam  (Müþerref ÖZDAÞ)

Dünya ölümlü, gün akþamlý derler. Akþam oluvermiþti… Ýlk yalnýzlýk akþamý, geride kalanlarýn. Bir nefes eksik artýk. Bir ses eksik
69 
 Karlovy Vary'de Bir Gün...  (Hülya Atakan)

Genç, güzel bir sinema sanatçýsýydý, bir kez olsun ona dokunmak için birbirini ezerdi hayranlarý, þimdiyse yalnýz.., avunduðu her þey elinden alýnmýþ…
70 
 Nebi Leyim  (Naki Aydoðan)

Tokluðunu unutur, açlýðýna bakar. Açlýðýnýn peþinden gider. Aç, açgözlü insan olduðundan deðil, dediðim gibi O düþünmez ne bileyim der. Ya bir þeyler yer ya uyur.
71 
 Bu Kadýn Bunlarý Hakettimi?  (Mustafa Arif Razgartlý)

Ellerini öpüp, çaðýrdýðým taksiye bindim. Taksi giderken geri baktýðýmda annemin ve babamýn yere çökmüþ vaziyetde aðladýkarýný gördüm.
72 
 Hayret  (Naki Aydoðan)

Ben bu adamlarý gerçekten niye öldürüyorum, yakýným bile yok. Faik yine bana bakýyor, baþýný salýyor bu sefer. Allah Allah anlamýþ mýyým ben onu bu sefer. Hayret.
73 
 Gönderilmeyecek Mektuplar  (Feraye)

Oysa özlem büyütüyorum boþluðunda þimdi, alýp gittiðin yüreðimin. Büyüttüðüm özlemlerin kokusunu baþka kokularla bastýrýyorum zifiri þehvet gecelerinde. Yaþadýðým her bedenin bende býraktýðý, biraz daha özlemin, biraz daha gözlerin, piþmanlýkla uyanýlan sabahlarda.
74 
 Bir Beþ Not Borç da Benden  (Gürcan Erbaþ)

Lise yýllarýndan gerçek bir aný. Öðretmen oldum, emekli oldum ama hiç unutmadým bu olayý. Ayþegül Engin'in öyküsünü okuyunca hemen yazayým dedim.
75 
 Annemin Öldüðüne Sevindim  (suat engin yýlmz)

iNSAN ANNESÝNÝN ÖLÜMÜNE SEVÝNÝRMÝ , EÐER YATALAKSA VE BAKACAK KÝMSE YOKSA VE KENDÝ ÝMKANLARIDA YOKSA ÖLDÜ KURTULDU DÝYEBÝLÝR AMA ÞU BÝLÝNMESÝ GEREKÝR ZATEN BÝLÝNÝYORDUR ÖLÜM EN BÜYÜK KAYBEDÝÞTÝR KÝÞÝNÝN YAÞAYACAÐI
76 
 Bu Þehirden Gidiyorum  (Senanur Budak)

Öðretmenin verdiði kompozisyon ödevi için gelecekte kurmak istediði yuvayý düþünüyordu. Dýþarýda ki kasvetli hava onun içine düþtüðü karanlýk dehlize iyice derinlik katýyordu. Küçük Zehra babasýnýn annesine karþý olan yamalý ve iki yüzlü üslubu , abisinin yaratýlmýþ bütün kadýnlara bakýnca ortaya çýkan sempatik suratýnýn içindeki zebani simasý Zehra’nýn nasýl bir yuva istediðini hayal etmesini kolaylaþtýrýyordu. Çevresinde ki azap Zehra’yý içinden çýkýlmaz bir duruma sokuyor ve kaçýp gitmek isteðini bir çivi gibi beynine çakýyordu.
77 
 Mevlana'ya Mektup 2  (Þebnem Piþkin)

Var iken aslýnda yoktu isem, belki yok olunca gerçekten var olabilirim... Varlýktan da geçtim,yokluktan da... Geriye sana yazdýðým mektuplarým kaldý Caným Efendim...
78 
 Alma "Nur"un Ahýný…  (Kemal Yavuz Paracýkoðlu)

Üç sarhoþ, ýssýz bir sahilde, karý koca turistlerin karþýsýna çýkmýþlar. Yere bir çember çizmiþler ve erkek turisti içine koyup, bu çemberin dýþýna çýkma, yoksa seni öldürürüz diye tehdit etmiþler. Sonra da, üçü birden kadýn turiste tecavüz edip, çekip gitmiþler. Zavallý kadýncaðýz pejmürde bir halde kocasýnýn yanýna döndüðünde ne görse beðenirsin? Adam, kýkýr kýkýr gülmekteymiþ… Tabii kadýn iyice sinirlenerek, gözlerinin önünde bana tecavüz ettiler, sen ise arsýz arsýz gülüyorsun, diye azarlamýþ adamý. Adam ise gayet piþkin, ama karýcýðým, bana þu çizginin dýþýna çýkma, yoksa seni öldürürüz dedikleri halde, tam üç kere çýktým çizgiden de görmediler enayiler, demiþ…”
79 
 Çapkýným, Hovardayým…  (Kemal Yavuz Paracýkoðlu)

Bir çilingir sofrasý kurmuþ ki, deðmeyin keyfime. Hoþ beþi meze edip, raks içiyorum. Kafam olmuþ dört köþe, ölüversem, sýrýtarak gideceðim. “Hey Allah’ým,” diyorum; “her günümü böyle keyifli geçirtsen ölür müsün?” Kalkýyorum, bu keyfin üstüne bir de cilalama yapalým, diyerek baþlýyorum soyunmaya.
80 
 Ah be Kaptan!  (muharrem samanlý)

Kimliðini ve niceliðini sorgulayamadýklarýn kutsaldýr zaten, nedenine ve nasýlýna hükmedemediklerin... Ve derinlik aslýnda dipsizliktir ya da en azýndan görünmeyen bir dip...

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Fýrtýna
YILDIZ AKA
Öykü > Bireysel
Büyümek
YILDIZ AKA
Öykü > Bireysel
Azurit Yolu
YILDIZ AKA
Öykü > Bireysel
Gün Doðdu Seherden
Yeter Özhal
Öykü > Aþk ve Romantizm
Kim Bilir?
Yûþa Irmak
Öykü > Bireysel
Yalnýzlýk
Ersin KURT
Öykü > Bireysel
Maviden Bozma
PINAR ÖNALAN
Öykü > Bireysel
Adý Batasýca
seçkin gündüz
Öykü > Bireysel

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.