..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþgücü güzelliði, adaleti, mutluluðu yaratýr. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Deneysel
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kelebek
ergun tekkalmýþ
Þiir > Bireysel

paramparça kuþlarýz dünyanýn tepelerinde ötüþüp duran sahibjn ýslýðýný bekleyen soluk soluða

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Deneysel
261 
 Kaçýþ  (Osman Oðuz)

Bu basit öykü denemesi, ilhamýný Þükrü Erbaþ'ýn "Genelev Mektuplarý" isimli sarsýcý þiirinden aldý. "Tenime yabancýlaþtým, etime/göðsüme, kollarýma, bacaklarýma" diye baþlýyordu o þiir. Peki ya, yabancýlaþma nerede baþladý? Onu tetikleyen neydi?
262 
 Deðerliymiþ aslýnda..  (Guvercin)

Gelirken bir gül almýþtýmda bana gülümsemiþtin, hani sana doðru gelirken hayattan ödünç bir nefes almýþtým, insanlar vardý çevremde ve hepsi birine veya birþeylere karþý sevgi besliyordu. Duygular vardý aþkýn yanýnda yanlýzlýk,umutsuzluðun yanýnda umut...
263 
 Kardýrým Taþlarý  (Kemik Týkýrtýlarý)

“Kaldýrým taþlarýnýn altýnda kýpýrdayan insanlar var! Görmüyor musunuz?!” diyordu titrek sesi.
264 
 Zift Karanlýðýnda Motor Sesleri  (ömer kýrat)

muebbetmuhabbet.com adlý sitenin üyesi olan iki kafadar, site forumlarýnýn dar kalýplarýný yýrtarcasýna, doðaçlama bir hikaye yazmaya karar verirler. Yazarlardan "ben" olanýn askere gitmek zorunda kalmasý ile yazýnýn bitirilmesi, diðerine kalmýþtýr.
265 
 Beþ  (Eda Gökmen)

Köþeyi döndü. Bu yolun hiç anlamý yoktu, öylesine geçilirdi meydana kadar. Evin sokaðýna geldiðinde bir kez daha düþündü bu ölme iþini. Ölmeliydi belki de bu aralar. Eve gidecekti, evin önünde bir ambulans, mahalleli kadýnlar kapýda, hepsini yarýp usulca geçecekti aralarýndan, “çekilin” diyecekti, “yol verin, ben kendisiyim” O sýrada apartman kapýsýndan çýkartýlmakta olan sedyedeki bedenine yaklaþýp alnýna dokunacak, saçlarýndan geriye doðru okþayýp “geçti” diyecek, fýsýldayacaktý kulaðýna “hiçbir þey iyi falan olmayacak” Beden huzur bulacak, geride kalanlara sadece lanet okuyacaktý. Ambulans gitmiþti, evin önündeki kalabalýk da daðýlmýþtý. Sonra anahtarýný çýkaracaktý, kapýyý açmaya çalýþacak, anahtar girmeyecekti, diðerini deneyecek ama o da olmayacaktý. Hemen giriþteki dairenin penceresinden biri kadýn uzanýp, “yoklar onlar artýk, taþýndýlar buradan” diyecekti. Kýz “adres býraktýlar mý” diye soracak, “evet” diyecekti kadýn “cehenneme gittiler!” Teþekkür ederek uzaklaþacaktý kýz gülümseyerek gördüðü herkese.
266 
 Bir  (Eda Gökmen)

Sayfayý çevirdi, hala diretiyordu bütün bu aslýnda onu hiç ilgilendirmeyen konuyu anlamaya çalýþmakta. Bunu neden yaptýðýný bilmiyordu, her zamanki gibi devam ediyordu sadece. Hayýr yalan söylüyordu, biliyordu neden yaptýðýný; yapýyordu, çünkü bir yerlerinde onu yakalayacaðýný umuyordu hikayenin, ya da kendisinin hikayeyi yakalayacaðýný düþünüyordu, çok istiyordu. Bekliyordu, umuyordu ve bunu hayatýn akýþýna býrakýp gitmek kisvesi altýnda yapmaktan baþka yolu yoktu, acýnacak halde olduðunu düþünüyordu.
267 
 Tanrýlarýn Çocuklarý  (sabiha)

Zaman; içinde yanmak için kývranan ateþe kývýlcým, gözlerinden taþmaya susamýþ düþlere neden, parmaklarýndan dökülmeye sabýrsýz cümlelere fýrsat olma zamanýdýr.
268 
 Ölüm Güzel Þey  (Arzu Menteþeoðlu)

Öldükten sonra cesedimin çürüyüþü, kurtlarla doluþu geliyor aklýma. 'Neden yaþýyorum?' diye düþünüyorum. Bir hiç olmak için mi? Neden çabalamalý, niye yiyip içmeli, kurda kuþa yem olmak için mi?" bunlarý söyledikten sonra duyulur duyulmaz bir sesle: "Yok
269 
 Bahar Gibi Geliyorsun  (Poyraz Vurgun)

Þimdi bütün kokularý aþkýn canlandý yüreðimde, þimdi karýþtým bir oldum iste evrenle… Yaðmur tanecikleri içindeki yüzüne bakmak ve o baþ döndüren diþiliðinin kokusunu almak istesem… ne yani ayýp oluyorsa býrakalým olsun, sen bana bahar gibi geliyorsun…
270 
 Kanatlar  (Barýþ Umut)

Bir þair, oysa, beþ yýldýzlý bir otelde kalýyorsa, þair deðildir artýk.
271 
 Uçiskazdika  (Uçiskazdika)

Büyüklere Masallar
272 
 Gece - Gündüz  (Alp Çetiner)

Sevgili dostum hiçbir zaman anlamadý ki MUHTEÞEM GECELER MUHTEÞEM GÜNLER DOÐURUR. Yaþadýðým o saatler, gündüzleri de doya doya yaþamamý saðlýyor.
273 
 Maðaranýn Kamburu - 6  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

-Sen bilirsin, ama kendini aldatýyor olmayasýn! Bak, bir düþünür “en kolay þeyin bir insanýn kendini aldatmasý” olduðunu söylüyor;oysa ben aksi kanaatteyim. Çünkü kiþi kendini aldatmýþ gibi görünse bile aldatamadýðýnýn farkýndadýr.
274 
 Dokunuþ  (özlem evrim torun)

Her þeyi nedenlerinden arýndýrýr, hayatý kemiklerinden ayýrýr ve nedensizliðe gömebilirdi aklý. Ýlla bir sebep soruluyorsa tek heceli kelimeleri seviyordu. Dilin en deðerli hazineleriydi tek hamlede söylenen kelimeler: yapýlandýrmadan, çekimlendirmeden, cümleler oluþturmadan kendini anlatmak istiyordu.
275 
 Bölüm II  (Onur Kaderoðlu)

Sonra beklediðim zarf geldi. Sað olsunlar maaþýmý baðlamýþlar. Üstelik bir de bankamatik kartý yollamýþlar. O gün iþe gitmedim. Ondan sonraki günlerde de.
276 
 Zamk ve Varlýk  (ÖZGÜR ÞÝMÞEK)

varoluþun sýkýntýsý..
277 
 Ýki  (Eda Gökmen)

Pencereye doðru yanaþtý, kalýn perdeyi çekti, içeri ýþýk girdi, umudu yaptýrýyordu bunu ona, biliyordu. Tül perdeyi çekmedi, öyle öðretilmiþti. Mahrem hayatlar tül perdelerini hiç açmazdý. Mahrem bir hayatý var mýydý, galiba yoktu ama kimse bundan söz etmek istemiyordu.
278 
 Yolculuk  (Çaðrý Küçükyýldýz)

Sana bu hikayemle veda ediyorum Mehlika. Bir gün cennetteki evinde seni ziyaret edip sana okuyabilmek için iyi bir insan olmak için çabalýyorum...
279 
 Pýhtýlaþma  (Çaðrý Küçükyýldýz)

“ Evladým, kalbime istediðinizi yapýn; ama Mehlika’mýn oturduðu odaya asla girmeyin!” dedi. Cerrahlar birbirlerine baktýlar; omuzlar ve kaþlar yukarý kalktý ve indi. Ýþlerine koyuldular ardýndan.
280 
 Yüzleþmeden Uzakta  (Müge DURMUÞ)

Kaçtýðýný mý sanýyorsun? bence sadece kendini avutuyorsun.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Yeni Gün
YILDIZ AKA
Öykü > Deneysel
Dirahþan
selim çok
Öykü > Deneysel
Efendisiz
selim çok
Öykü > Deneysel
Ýðde Sokaðý
Hacer AKTAÞ
Öykü > Deneysel
81. Çizgi
selim çok
Öykü > Deneysel
Yardým
MUHAMMET ALÝ YÜKSEL
Öykü > Deneysel
Selver
Seyfullah ÇALIÞKAN
Öykü > Deneysel

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.