"Yazmak, varoluşun o lanet olası boşluğunu doldurma çabasıdır, ta ki bir sonraki kahve molasına kadar." - Albert Camus"

Küçük Bir Sohbet

Bu yazı sürekli vakit geçirdiğiniz en yakın dostunuz ve sizin aranızda. Başka kimseye yer yok bu yazıda. Sadece siz ve can yoldaşınız. Okursanız anlayacaksınız insanın yalnızlığını ve biricik dostunuzu tanımanın önemini. Ne demişler:" Bu dünyaya yalnız geldik, yalnız gideceğiz.".

yazı resim

Kimsin diye sordum can yoldaşıma. O da bana sordu aynı anda. Gülüştük biraz.
Tuhaf, halbuki hayatı boyunca hep yanındaydım. Asla ayrılmazdık. İlk aşkımızı, ilk hayal kırıklığımızı hep birlikte yaşadık. Ne zaman mutlu olsa, ne zaman üzgün olsa hep yanındaydım. Annesi öldüğünde "her şey iyi olacak" lafını ben söyledim. Düğün gününde endişelerini ben yatıştırdım. İçini dışını bilirim zannederdim ama... Ne sever, ne sevmez, ne ister, ne istemez, hayallerini, amaçlarını, tutkularını hiç bilmediğimi şimdi fark ediyorum.
Ben tam bu düşüncelerle boğuşurken hafif bir ses düşüncelerimi böldü.
-Aynayla işin bitti mi?

KİTAP İZLERİ

Çalıkuşu

Reşat Nuri Güntekin

Bir Ulusun Doğuş Sancısında Bir 'Çalıkuşu'nun Kanat Çırpışları: Reşat Nuri Güntekin'in Ölümsüz Eseri Üzerine Türk edebiyatının temel taşlarından biri olan ve yayımlandığı günden bu yana
İncelemeyi Oku

Yorumlar

Başa Dön