..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýyi bir aþk mektubu yazmak için, neler yazacaðýný bilmeden oturman, kalktýðýnda da ne yazdýðýný bilmemen gerekir. -Rouesseua
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Kent
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Gece Olunca
Hülya Kýrklaroðlu
Þiir > Aþk ve Romantizm

Nasýlýný, nedenini bilmem; Gece olunca, Sýyrýlýyor ruh bedenden; Þiirler kopuyor yüreðimden, Yetiþemiyorum... Sanki... Karanlýðý delen biri; Tutuyor ellerimi… Kimsin yabancý diyecek olsam; Nefesi ýsýtýyor yüreðimi… Birden üþüyor, Düþüyor, titriyor gibi; Karanlýðý delen biri, Ýlham oluyor.

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Kent
121 
 Kara Park  (Ali Osman Öztürk)

Herta Müller'in kýsa bir öyküsü.
122 
 Sen Ben ve Sensizlik  (FATÝH YALÇIN)

El salladý otobüsün ardýndan. Gözleriyle “uðurlar ola” dedi. Yüreðiyle sadakat yeminleri etti. Otobüs kaybolunca daðlarýn arasýndan, bir boþ yola bir de þehre baktý. Öylece dimdik durdu bir süre. O olmadan atýlacak ilk adýmdaydý sýra.
123 
 Çocuklar, Sýnava Kaç Gün Kaldý?  (Musa YILDIZ)

Bayram, kendisi için bambaþka bir dünyanýn kapýlarýný açacak olan müjdeden habersiz, son zille birlikte defterini, kitabýný çantasýna doldurdu. Neredeyse bir komandonun daðlarda gezerken sýrtýnda taþýdýðý kadar aðýr olan çantasýný omzuna atarak sallana sallana dolmuþ duraðýna doðru yürüdü. Durakta kendilerini alacak servisi bekleyen diðer öðrencilerin aralarýndaki konuþmalarý duyduðu her sefer, yaþadýðý hayata lanet okuyor ve bir gün hayal ettiði hayatý yaþabilmenin umuduyla kendini avutuyordu.
124 
 Þiir Yazan Þair  (Ali Akpýnar)

Bir zamanlar vapurlarda üzerinde “Þiir yazan þair” yazýlý çantasýyla þiirlerini gençlerle paylaþan yaþlý bir adama ithafen…
125 
 Simitçi...  (HAKAN ÞEVKET TELKES)

Bir gazate haberinden yola çýkarak yazýlmýþ 19 yaþýnda ölümü seçen bir simitçinin öyküsü...
126 
 Deli Çamur ve Yalnýzlýk  (Ömür Ýsfendiyaroðlu)

Bir sokak, yaþamlarýn paylaþýldýðý, belki de zaman zaman birçoðumuzun defalarca geçtiði ama yaþanýlanlarý farkedemediði... Yaþam kavgasý içinde gözümüzden kayýp giden deðerlerin öyküsü...
127 
 Yansýma - 2  (Cansu)

Gerçek bir yaþam öyküsü...
128 
 Ýzmir... Ýzmir...  (didem)

Yaþadýðým ve aþýk olduðum þehire naðmeler...
129 
 Varlýk ve Yokluk  (Caner Almaz)

Varlýk ve Yokluk. Ýki zýtlýk, iç içe. Göz önünde.
130 
 Konya Dönüþü  (Duran Çetin)

Sessizlik içinde duraksýyorum. Bir þey arýyorum; bulamýyorum. Yan tarafýmdaki oturan amca, nefes almakta zorlanýyor. Motor sesi gibi hýrýldýyor boðazý. Baðýrýyor; sesi çýkmýyor. Aðzýndan köpükler akýyor. Çýrpýndýkça çýrpýnýyor. Yüzü gözü mosmor ka
131 
 Beklek IV.  (chaotica)

Týrnaðýmý kutunun üstündeki kilide taktým. Soðuktu kutu. Hafifçe kaldýrdým ve kilit esneyince parmaðýmýn ucunu kutuyla kilit arasýna sýkýþtýrdým. Biraz daha zorladým. Tuhaf bir tahrik hissi... kilit kutunun üstüne baský yapýnca kapak içe doðru yýrtýldý. Hava sesiyle birlikte parmaðýmda soðuk biranýn ýsýnmýþ beyaz köpüðünü hissettim. Yerden yaklaþýk otuz metre yüksekteki dairenin balkonunda dimdik ayakta dururken, kendimi bir minare gibi hissettim. Büyük, alkolik bir minare. Aþaðýdaki insanlar bana bakýp haþmetimle sarsýlýyorlar mýyýdý, yoksa farketmeden geçiyorlar mýydý?
132 
 Öðle Vakti  (Nur Debre)

Öðle vakti bu ufak þehirde bana, zamanýn durduðu hissini veren, þu anda karþýsýnda durduðum eski okulumun bahçe duvarlarý, duvar kenarlarinda birikmiþ tozlar, rüzgarýn sürüklediði kaðýt parçalarý, boyasý dökülmüþ bahçe kapýsý, beyaz direkte rüzgarla hafifçe sallanan bayrak, uzaktan gelen ezan sesi, toz ve at dýþkýsý kokulu sarý güneþ sýcaðý.
133 
 Þehrimden Ýnsanlar Geçmekteydi  (ihsan eren)

bir bakýþa anlam verme çabasý olsa gerek
134 
 Çevre Temizlik Operasyonu  (Aydýn Öztek)

Beyoðlu’nun arka sokaklarý… Bütün azýnlýðýn olduðu yer… Bütün yasadýþýlýðýn tek çatý altýnda olduðu yegane yer. Travestisiyle, tinercisiyle, kaçakçýsý ve mafyasýyla, Beyoðlu… Ve diðerleriyle…
135 
 Kýsmeti Kapalý Evler  (S. Bekar)

elalemin dedikodularýndan kaçýp sýðýndýðý bu odalarý, çivi izleriyle dolu duvarlarýný, çarpýk kapaklý mutfak dolaplarýný, eþikteki kýrýk mermeri, þu anlamsýz uzun koridoru bile çok seviyor.
136 
 Bir Yol Hikayesi  (Fatih Yalçýn)

Arkasýna baktý yolcu. Geride býraktýklarýna… Bir fotoðraf karesine sýðabilecek kadar küçük þehrin, sokak lambalarýnýn cýlýz ýþýklarýyla býraktýðý gölgesine… Zifiri karanlýktan þehre ve otobüsün camýna düþen kar tanelerini fark etti sonra. Titredi. Soðuðun
137 
 Perdeleri Çekersem Biliyorum Hayat Daha Güzel Olacak  (FATÝH YALÇIN)

Bütün bu çile niyeydi. Oda dediðin tuðlalarla örülü bir hücre deðil midir? Çoðu zaman üstüme üstüme gelen bu tuðla yýðýnlarýný diðerlerinden farklý kýlan neydi ki. Galiba bütün gizem pencerelerde saklý. Bu hücre bir mezara dönüþtüðü zamanlarda yaþadýðýma ve hayatýn devam ettiðine þahitlik eden bu pencereler soluk veriyor bana.
138 
 Beklek IX.  (chaotica)

“Ra hayýr oðlum.” dedi. Köpek komutu iplemedi. Soft sýrtýndaki tüyleri dikleþtirip pozisyon aldý. Kadýn masadan kalkýp köpeði boynundaki tasmadan çekip, yüzüme gülümseyerek köpeðinin saðýr olduðunu söyledi. Saðýr köpeðe seslenerek komut verme çabasýný anlamaya çalýþarak Ra'nýn dudak okuyup okuyamadýðýný sordum. Boþ bulunup böyle bir yeteneði olmadýðýný söyledi. Saçmaladýðýný farkedip tekrar kimliðe yöneldi. Ra yeniden bize döndü. Mavi gözlerini Soft'a dikti. Soft yeniden pozisyon aldý. “Ra Soft'u yerse onu Ares'e kurban ederim.” dedim sertçe. “Aaa... Ayol siz nasýl hayvanseversiniz? O bir köpek sadece.” “Ben Softseverim hayvansever deðil. Ayrýca Soft sadece bir kedi deðil”
139 
 Klavyeye Dokunan Parmaklar...  (Raþit Cumhur ÇAKIN)

int.de binlerce insanýn yaþadýðý yoðun duygular üzerine bir öykü...
140 
 Þartlý Tahliye  (Ali Akpýnar)

Yok, yine bir kabahat iþlemiþ olmalýyým mutlaka. Ama yeterince çekmedim mi cezamý ben? Þartlý tahliye yerine müebbede çarptýrýldým da haberim mi yok acaba?

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Dilek Aðacý
Esma Uysal
Öykü > Kent
Radyo
erdal divriklioðlu
Öykü > Kent
Yazar
sertaç baykan
Öykü > Kent

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.