..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünya hiçbir padiþaha kalmadý, sana da kalmayacaktýr. -Nizamî
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > osman tatlý




9 Þubat 2012
Aþk ve Cinsellik  
osman tatlý
Ve cinselliðin merkeze alýndýðý iliþkilerde buna aþk denilmeye baþlandý. Üzülerek söylemek gerekirse aþkýn yeni adý cinselliktir. Aþkýn raflarda çürümeye yüz tuttuðu kitaplarda hapis edilerek, dizi ve filmlerle aþk cinselliktir rüzgarý kasýrgalaþtý. Böyle aþkýn kutsallýðý cinsellikle kirletildi. Diziler aþký, cinselliði yaygýnlaþmasý adýna kullanmasý, zaten gençlerin olgunlaþmamýþ kiþilik ve düþüncelerinde çok hýzlý yer edindi. Etrafýna bakanlar aþk altýnda cinselliðin reklamýný görmesiyle, bunu yaþamak gerekliliði düþüncesi oluþtu.


:AEAI:
Adý ister popüler kültür denilsin ister modernizm denilsin insan hayatýný bu kadar bulanýklaþtýran, kavramlarý yüzeyselleþtirip, amacýndan uzaklaþtýran ve zihinleri bloke eden baþka sistem yoktur.

Popüler kültür vahþice bir tüketme çabasý içindedir. Genelde de seçtiði konular insanlarýn hassas olan ve insaný en çok ilgilendiren konularý seçmesidir. Ýþte popüler kültürün sürekli piþirip piþirip önümüze koyduðu konulardan biri aþk ve cinsellik ikilisidir.

Popüler kültür artýk herkesin aþýk olmasý ya da kendine sevgili edinmesini aþýlamaktadýr. Ve bu aþý uzun bir uðraþtan sonra tuttu. Aþýk olmak ya da olmamak bir hastalýk haline geldi. Cinsellik ise sapýklýkla eþ deðer bir noktaya çekildi. Her taraftan cinselliði sergilendiði ve özenti haline getirmesiyle zihinler ve duygular cinsellikle beslenir oldu. Böyle beslenen fertlerde gündem cinselliðin hiç bir koþul, ahlaki deðer özetmeden yaþanma derdine düþünüldü.

Ve cinselliðin merkeze alýndýðý iliþkilerde buna aþk denilmeye baþlandý. Üzülerek söylemek gerekirse aþkýn yeni adý cinselliktir. Aþkýn raflarda çürümeye yüz tuttuðu kitaplarda hapis edilerek, dizi ve filmlerle aþk cinselliktir rüzgarý kasýrgalaþtý. Böyle aþkýn kutsallýðý cinsellikle kirletildi. Diziler aþký, cinselliði yaygýnlaþmasý adýna kullanmasý, zaten gençlerin olgunlaþmamýþ kiþilik ve düþüncelerinde çok hýzlý yer edindi. Etrafýna bakanlar aþk altýnda cinselliðin reklamýný görmesiyle, bunu yaþamak gerekliliði düþüncesi oluþtu.

Böylece yanlýþ ve þehvi duygu ve düþüncelerle beslenenler, aþkýn gerçek yüzünü unuttuðu gibi aþkla cinselliðin beraberliðini karýþtýrmaya baþladýlar. Sanki iliþkiler salt cinsellik üzerine kurulacak, ya da cinselliði elde et, muhatabýný çöpe at felsefesi oluþturuldu. Bu tehlikeli felsefe zamanla evliliklere sýzdý. Öyle ki yýlanýn, karanlýkta sinsice süzülerek, gelip acýmasýzca, gözünü kýrpmadan ýsýrmasý gibi oldu. Evlilik beklentileri cinsellik üzerine oluþmaya baþladý. Cinsellik öyle önemli bir hal aldýk ki sanki hayatýn amacýymýþ düþüncesi oluþtu.

Toplum düþünce biçimi aþkýn masumiyeti deðil de aþkýn bir parçasý olan cinsellikle yatýp kalkmasý ahlaki bir kaosa toplumu sürüklüyor ve kimse farkýnda deðil. Olanlar da kalpleri cinsellikle atanlara dertlerini anlatamýyorlar. Daha önceleri günah kavramý varken, þimdiler de batýdan gelen cinselliði meþrulaþtýrma felsefeleri nedeniyle günah kavramý yerini gerekçelere býraktý. Artýk cinselliðin haklý(!) gerekçeleri var. Diziler ve filmler bu gerekçeleri sürekli virüs gibi yaymaktadýr.

Uðraþ alaný olmayan, kendine ait olaný var edemeyenler, zamanlarýný cinselliðini peþine düþerek tüketmeye baþladýlar. Bir zamanlar futbolun toplum üzerindeki uyutucu etkisi sürekli dile getirilirken, ama cinselliði korkunç tehlikesi neden sürekli gündeme getirilemiyor. Birileri neden gündemden bu konuyu uzak tutuyor.
Ailelerin temeline yerleþtirilen dinamiklerin baþýnda gelen cinsellik belasý üzerinde konuþmak ve yazmak gerekiyor. Gençlerin baþýný çektiði, cinsel istismarýn önüne ancak ahlaki deðer ön plana çýkarýlarak ve hayatýn cinsellikten ibaret olmadýðýný anlatmak lazým.
Devam edecek
Osman Tatlý
www.osmantatli.com.tr
suskunsinemayazilari@hotmail.com






Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aþk ve Cinsellik Ayrý Þeylerdir
Ruh Eþim
Cinsellik ve Din
Aþk ve Sevgi

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yazar Kimliði
Aþk Yolculuðu
Yazar Konularý Nereden Alýr
Ýslamda Kadýna Kýrbaç
Aþkýn Kölesi Olmak
Yazarlýk Yolunda Ara Söz
Ýnsandaki Kaygý Örnekleri
Yalnýzlýk Sözleri III
Soðuk Bayram
Birey Olabilme

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yalnýzlýk Sözleri I [Öykü]
Hayalim Yazar Olmak [Roman]
Hayalim Yazarlýk [Roman]
Okuyorum Ama Yazamýyorum? [Roman]
Edebiyat Fakültesinde Dergi Çýkarmak [Eleþtiri]
Ýklimler / Film Eleþtirisi [Eleþtiri]
120 / Film Eleþtirisi [Eleþtiri]
Üç Maymun / Film Eleþtirisi [Eleþtiri]
Neþeli Hayat [Eleþtiri]
The Ýmam"ýn Savaþý Kiminle [Eleþtiri]


osman tatlý kimdir?

okuyucu ile beraber yolculuk yapmak


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman tatlý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.