..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öylesine ciddiye alacaksýn ki yaþamayý, yetmiþinde bile mesela zeytin dikeceksin. -Nâzým Hikmet
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > osman tatlý




18 Nisan 2012
Ruh Eþim  
osman tatlý
Öpmenin ve öpülmenin ne olduðunun senden öðrenmenin hayaliyle yanýp tutuþuyordum. Ne bir özenti ne bir hevesle hareket ettim. Kendimi sana saklamanýn mutluðunu tatmayý ve yaþamayý bekliyordum.


:AGEC:
Ruh Eþim
Öncesi,

Bana ait bir parçamýn, kocaman bir parçamýn arayýþýndayken sürekli kalbim seni anýyordu. Zihnim hep senin yokluðunla meþguldü. Ama sen bir yere gizlenmiþ benden habersiz, beni ararken yollarýmýzýn bir an önce kesiþmesi için dualar ediyordum. Ama yoktun. Yokluðun içimi parçalýyordu. Günlük hayat sensiz sessizliðe bürünmüþ, bana küsmüþtü. Ondan olsa gerek sarhoþ bir uyku haliyle etrafta gözlerim seni arýyordu. Ama yoktun iþte. Olman için çýrpýnýrken, senin yokluðun kalbime mýzrak gibi deliyordu. Acý dayanýlmaz bir hal alýyor. Acýlardan kendimden geçiyordum.

Sensizlik, ne istediðimi bilmez bir hale getirmiþti beni. Sensizlik benim yokluðum, hiçliðim demekti. Yarým olmak, yarým yaþamak yürek acýsýný tarifsiz iþkencesi idi. Beni bulmak, kendimi bulmam demekti. Sen yokken ben nasýl gülebilirdim. Hayattan nasýl zevk alabilirdim. Kalbim nasýl sevinçle dolup taþabilirdi. Sensiz zaman nasýl hýzlý ilerleyebilirdi.

Sensiz baharýn ne anlamý olabilirdi. Yazýn kuraklýðý sen yokluðunla çöle dönerken, kýþýn sularýn altýnda boðulmamak ancak senin bir yerlerdeki varlýðýnýn tesellisi engel oluyordu. Mevsimler sensizlikten artýk renkleri koyulaþýyordu. Ýyimserlik karamsarlýða, umut çaresizliðe dönüþüyordu.

Beni tek ayak üzerinde de olsa zorla yaþama iten varlýðýnýn kokusu idi. Kokunun hayatýmý kuþatmýþtý. Ama adýný koyamýyordu. Zorlanýyordum sensiz hayatta tutunmaktan. Ancak kokun pamuk ipliðine dönüþen hayat ipinin üzerinde yürümemi saðlayan. Ah þu dünyalara beden kokun hiç bitmesin diye dünyalarý verirdim. Kokun yaþam kaynaðým idi. Sen yoktun olsun, kokun vardý ya. Böylece karanlýðýn, aydýnlýða dönüþme umudu belirdi.

Ah, ruh eþim! Neredesin diye sayýklamaktan uykular bana haram oldu. Nerdesin, neden gelmiyorsun diye kendime sormak, cevap bulamamaktan kafayý yiyecek oluyordum. Ya duygularýn isyaný, kalbin feryadýnýn yeri göðü inletircesine atýþlarý bir görmeni, hissetmeni ne kadar çok arzuladýðýmý bilemesin. Sana ait bir varlýðý bilmeni istemek, sana ait olduðumu ispatlayacaktý.

Gözyaþlarým sensizlik okyanusuna dönüþtü. Kalbimin akýttýðý hüzün dolu yaþlarýn tarifini bile yapamýyorum. Kalbimin sessiz gözyaþlarýný görmeni isterdim. Gözler uyuya dalsa da inan kalbim uyku nedir bilmiyordu.

Uzaklarda ya da yanýmda olmayýþýn hayatýmý alt üst etse de, kalbimin kapýlarýný çalanlara iltifat etmedim. Kapýyý aralýklý bile býrakmadým. Kapýyý çalmaya gelenlerde kokunu bulamýyordum. Kokun bile sinmemiþti gelenlere.

Öpmenin ve öpülmenin ne olduðunun senden öðrenmenin hayaliyle yanýp tutuþuyordum. Ne bir özenti ne bir hevesle hareket ettim. Kendimi sana saklamanýn mutluðunu tatmayý ve yaþamayý bekliyordum.

Gülmeyi unutan dudaklarýma ve gözlerime tekrar hayat vermeni dört gözle bekliyordum. Dudaklarým kurudu, çorak topraða dönüþtü. Onlarý bakýþlarýnla, varlýðýnla can suyu oldun.


Osman Tatlý
suskunsinemayazilari@hotmail.com
www.osmantatli.com.tr




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aþk ve Cinsellik Ayrý Þeylerdir
Cinsellik ve Din
Aþk ve Cinsellik
Aþk ve Sevgi

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yazar Kimliði
Aþk Yolculuðu
Yazar Konularý Nereden Alýr
Ýslamda Kadýna Kýrbaç
Aþkýn Kölesi Olmak
Yazarlýk Yolunda Ara Söz
Ýnsandaki Kaygý Örnekleri
Yalnýzlýk Sözleri III
Soðuk Bayram
Birey Olabilme

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yalnýzlýk Sözleri I [Öykü]
Hayalim Yazar Olmak [Roman]
Hayalim Yazarlýk [Roman]
Okuyorum Ama Yazamýyorum? [Roman]
Edebiyat Fakültesinde Dergi Çýkarmak [Eleþtiri]
Ýklimler / Film Eleþtirisi [Eleþtiri]
120 / Film Eleþtirisi [Eleþtiri]
Üç Maymun / Film Eleþtirisi [Eleþtiri]
Neþeli Hayat [Eleþtiri]
The Ýmam"ýn Savaþý Kiminle [Eleþtiri]


osman tatlý kimdir?

okuyucu ile beraber yolculuk yapmak


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman tatlý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.