..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Sevgi bilmekten doðar." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > Kâmuran Esen




18 Eylül 2012
Baþbakanýn Hakaretleri Canýma Tak Etti  
Kâmuran Esen
Þu yaþa geldim; bugüne kadar hiç kimsenin bu kadar aþaðýlamasýna, hakaretine maruz kalmadým.


:BAAJ:
Baþbakan tarafýndan ikide bir hakarete uðramak, aþaðýlanmak, ötelenmek; insanýn kendini kötü hissetmesine neden oluyor. Vatandaþ olarak, öðretmen olarak, kadýn olarak, aydýn olarak, Cumhuriyetçi ve Atatürkçü olarak, sürekli hakarete uðruyoruz baþbakan tarafýndan. Gerçi “Fare düþmekle deniz mundar olmaz.” ama, yine de insanýn içi bulanýyor.

Baþbakan; Cedide Abalýoðlu Anadolu Ýmam Hatip Lisesi'nde, 2012-2013 eðitim öðretim yýlý ve toplu açýlýþ töreninde yaptýðý konuþmada, "Türkiye genelinde millet artýk Ýmam Hatip Okullarýyla kucaklaþýyor. Bu okullarla hasret bugün sona eriyor. Terörist yetiþmediði, anarþist yetiþmediði için mi imam hatip okullarýný kapattýnýz? Vatana hizmet aþkýyla yandýklarý için mi ÝHL’leri kapattýnýz? Ben ve bir çok bakan arkadaþlarým ÝHL mezunlarý olarak ÝHL’lerin itibarlarýný iade etmenin gururunu, heyecanýný yaþýyoruz." dedi. ÝHL’leri kapatanlara kýzarken, bir taraftan da diðer okullarý terörist yetiþtirmekle itham etti.

Bazýlarý, asýl söylemek istediklerini, baþka þeyler söyleyerek ifade ederler. Buna da dolaylý anlatým denir. Baþbakanýn yaptýðý da bu. Neden mi bu yola baþvuruyor? Vatandaþtan eðer tepki gelirse, “Yanlýþ anlaþýldým.” diyebilmek için. Yani baþbakan; “Ýmam Hatiplerde, diðer okullardaki gibi terörist yetiþmiyor. Onlar terörist yetiþtiriyor, ama Ýmam Hatiplerde terörist yetiþmiyor.” demek istiyor. Ancak bunu, dolaylý ifade ediyor. Bu sözlere, en hafif þekliyle HAKARET denir. ÝHL dýþýndaki tüm okullara, o okullarda eðitim verenlere, o okullarda eðitim alanlara hakar ediyor. Hatta suç iþliyor. Ancak; “Aða güçlü olunca, kul suçlu olur.” hesabý; suçun sahibi Baþbakan olunca, hoþafýn yaðý kesilir.

Baþbakanýn o talihsiz( talihsiz demek, çok hafif kalýr aslýnda) sözlerini duyunca, þok oldum. Önce öðrencilik yýllarýmý düþündüm. Öðrencilik hayatým boyunca ÝHL eðitimi almadýðýma göre, bana TERÖRÝST diyor baþbakan. Sonra, öðretmenlik yýllarýmý düþündüm. Öðretmenlik hayatým boyunca, ÝHL’de öðretmenlik yapmadým. Demek ki ben, baþbakana göre TERÖRÝST yetiþtirdim. Öðrenci olarak da hakarete uðradým, öðretmen olarak da. Bitmedi. “ Dindar nesil yetiþtireceðiz.” diyerek de hakaret etmiþti. Biz öðretmenleri, dinsiz nesil yetiþtirmekle itham etmiþti. Biz öðretmenler, din düþmaný öðrenci mi yetiþtirdik meslek hayatýmýz boyunca?

Sadece bu kadarcýk mý? Keþke bu kadarla kalsa. Muhalif köþe yazarý olarak da sürekli hakarete uðruyoruz. Ne köpekliðimiz kaldý, ne ayyaþlýðýmýz, ne alkolikliðimiz, ne kalemimizden pislik akýtmamýz, ne þerefsizliðimiz, ne akbabalýðýmýz.

Ya vatandaþ olarak uðradýðýmýz hakaretler ? Ümit Boyner gibi birçoðumuz, hükümetin icraatlarýný zaman zaman sesli veya sessiz eleþtiriyoruz. Ne diyor bize baþbakan Ü.Boyner’in þahsýnda: ”Siz iþinize bakýn.”, “Boyunuzdan büyük iþlere kalkýþmayýn.”… Yani bizler; memleket meselelerinden anlamayan, kafasý basmayan, kapasitesiz, beceriksiz kiþileriz.

Kadýnlara da hakaret ediyor baþbakan, bizi küçümsüyor: “Hiç kadýnla erkek eþit olur mu?” diyor. Beni(biz kadýnlarý) ikinci sýnýf vatandaþ olarak görüyor. Doðuracaðým çocuk sayýsýna müdahale ediyor, (belki)yaptýracaðým kürtaja müdahale ediyor.

Bir Atatürkçü olarak, sürekli hakarete uðruyorum(z) zaten. “Saygý duruþundan söz ederken, Atatürk’ün heykelinin karþýsýnda sap gibi dikilmeye gerek yok.” demiþti. Sap da olduk baþbakanýn sayesinde. Ýster sap deyin, ister kazýk.

Bir aydýn olarak da hakarete uðruyorum(z). Ne demiþti aydýnlar için: “Bunlar aydýn deðil, bunlar yarým porsiyon aydýn."... Þu yaþa geldim; bugüne kadar hiç kimsenin bu kadar aþaðýlamasýna, hakaretine maruz kalmadým.

Her gün birkaç þehit verirken, PKK hemen her gün yol keserken, þantiye basarken, milletvekili ve bir partinin il baþkanýný kaçýrýrken, PKK’nýn elinde birkaç yýldýr rehin tutulan, akýbetlerinden bihaber olduðumuz vatandaþlarýmýz varken; Baþbakanýn Bosnalýlar’a 5 çocuk doðurun diye akýl vermesi, Saraybosna’da Boþnakça þiir okumasý, Esad muhaliflerine destek vermesi mantýklý mý? Yaptýklarýnýn mantýklý bulmamam, kendisine hakaret etmemi gerektirmez. Aldýðýmýz eðitim ve aile terbiyemiz buna müsaade etmez. Ama; “Ellere gözlük verir, kendi kamburunu görmez. “ dememe engel olamaz. “Sen önce kendi ülkendeki yangýný söndür.” dedirtir.

Kýsacasý sevgili okurlar, baþbakanýn hakaretleri canýma tak etti artýk. “Allahým!” diyorum kendi kendime. “Ben bir Cumhuriyet kadýnýyým, bir öðretmenim, bir yazarým, bir anayým, sorumluluðunun bilincinde bir vatandaþým. Bana- bize bu kadar hakaret eden baþbakaný, veya; baþbakanýn bu hakaretlerini hak edecek ne günah iþledim acaba?”



.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Her zamanki gibi süper!!!
Gönderen: Despina Limoncuoglu Soygül / , Avusturya
18 Kasým 2012
Kâmuran abla her zaman yazilarindaki ince nükteye ve basit ama akici anlatimina hayranim. (Bu arada sana gönderdigim mailler hep geri geliyor mail adresin mi degisti?) Öpüyorum, sevgiyle kal.

:: Merhaba...
Gönderen: G. Efsun Aðaoðlu / , Türkiye
22 Eylül 2012
Rastlantý güzelliði... Öperim.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Atatürk'e Mektup
Bir Eþek Hikâyesi
Sivas Davasýnýn Zaman Aþýmýna Uðramasý Vatana ve Millete Hayýrlý Olsun (Muþ)
Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Beþ Yýl Sonra
Nereye mi Gidiyoruz?
Sayýn Baþbakan, Edebiyattaki Mübalaða Sanatýný Bilmiyor Mu?
Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Bizim Pulis Oðlaný Zýrt Pýrt Nasýl Tayin Ettiler
Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Düðün Deðil, Kabir Azabý
Normalleþen (!) Türkiye'mden Normalleþme (!) Manzaralarý
Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Bizim Toruna Ýþ Arýyoz

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Güzel Dilimiz Türkçe
Kýzým Sen Avukat Ol!
Ýstanbul Sizin Olsun
Ben Birazcýk Deli miyim?
Öðretmenler Günü
Mudurnu'da Bir Günlük Gezi
Yeðenime Yaptýðým Peynirli Börek Tarifi
Biþim Efde Heykes Bi Asayip...
Kaybedecek Hiçbirþeyi Olmayana / Ölüm...
Caný Sýkýlmak Nasýl Birþey?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.