..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Çocuklarýn eðitimi, zaman kazanmak için nasýl zaman yitireceðimizi bilmemiz gereken bir meslektir. -Rousseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > Kâmuran Esen




18 Nisan 2011
Nereye mi Gidiyoruz?  
Kâmuran Esen
Þimdi ben size birkaç gazete baþlýðý yazayým; siz karar verin Türkiye’ nin nereye doðru gittiðine.


:BJEJ:
Arkadaþ toplantýlarýnda, ikili sohbetlerde, tv’ deki tartýþma programlarýnda, tahmin ediyorum ki kahvelerde bile lâf döner dolaþýr ve konu “ Türkiye nereye gidiyor ? ” ya da “ Nereye Gidiyoruz ? ” sorusuna gelir. Þimdi ben size birkaç gazete baþlýðý yazayým; siz karar verin Türkiye’ nin nereye doðru gittiðine. Bu baþlýklarýn dýþýnda bir çift lâf edersem, yorum yaparsam; nasýl isterseniz, nasýl beddua ederseniz, öyle olayým. Yorum yok ! Söz !

Ýþte baþlýklar. Buyrun:

“ 17 Nisan akþamý Taksim-Sarýyer seferini yapmaya hazýrlanan ÝETT otobüsü þoförü, hemen arka koltukta kol kola oturan genç çifte “ Burasý seks otobüsü deðil ! ” diyerek hakaret etti ve zor kullanarak otobüsten indirdi . Olayý kabul eden ÝETT, otobüs þoförü hakkýnda inceleme baþlatýldýðýný açýkladý.”

“Kars' ta bulunan Ýnsanlýk Anýtý'na yürüyüþ düzenlemek amacýyla sanatçý dostlarýyla toplanan Bedri Baykam, toplantý çýkýþý býçaklý saldýrýya uðradý. Býçaklanan ünlü ressam, sokak ortasýnda baðýrarak araçlardan yardým istedi. Beni hastaneye götürün diye baðýran Baykam'a bazý araçlar kapýlarýný kilitleyerek yardým etmedi. Baykam daha sonra bir taksiye binerek olay yerinden uzaklaþtý.”

“ YGS sýnavýnda sehven yapýlan þifrelemeyi protesto eden öðrencilere, sayýn baþbakan þöyle dedi: Taksim’ de bin kiþiyi, iki bin kiþiyi yürütmek, iki bin genci yürütmek problem deðil. Onlar YGS sýnavýnýn karþýsýnda tavýr ortaya koyduklarýný açýklarken, biz de kalkarýz onlarýn karþýsýna 5 bin, 10 bin genci koyarýz.”

“Selçuk Üniversitesi Ýlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Orhan Çeker; kadýn dekolte giyerse, taciz kaçýnýlmazdýr, dedi.

“YGS'yi protesto etmesinler diye öðrencileri okula kilitlediler! ”

“ÖSYM, sonunda, YGS’de þifre olduðu – sehven de olsa- kabul etti. ÖSYM Baþkaný' nýn daha önce yapmýþ olduðu açýklamalardan ben tatmin oldum diyen baþbakan, þimdi ne diyecek ?”

“AKP’ li Adilcevaz Belediyesi; 2 itfaiye eri kadrosu için sýnav açtý, felsefe veya iktisat mezunu olma þartý getirdi. Þifre çabuk çözüldü. Sýnav için 2 aday var, biri baþkanýn felsefeci oðlu… Belediye yetkilileri, müracaat oldu da biz mi kabul etmedik dedi.

“OECD raporuna göre Türkiye'deki çalýþan kadýnlarýn toplam kadýn iþ gücüne oraný, Avrupa ülkeleri arasýndaki en düþük düzeye sahip. 1990’lý yýllarda yüzde 33`ü bulan kadýn istihdam oranýnýn, 2010 yýlýnda yüzde 25’ lere kadar gerilemesi, kadýnlarýn iþgücünden hýzla geri çekildiðini ortaya koyuyor.“

“ R.T. Erdoðan, CHP' li kadýnlar için; “Bunlar , tornadan çýkmýþ hanýmlar, dedi.

“Kars Belediyesi eski Baþkaný Naif Alibeyoðlu' nun yaptýrdýðý ve sayýn baþbakanýmýzýn ucube dediði heykel kalkýyor.”

“ THM sanatçýsý Sabahat AKKÝRAZ, CHP rozeti taktýktan sonra; sanatçýnýn Kars Belediyesi tarafýndan düzenlenen Kars Festivali' ndeki konseri,- belediye basýn bülteninde yer aldýðý halde- iptal edildi.”

Nereye doðru gittiðimizi gözümüze gözümüze sokan daha çok örnek var .

Haber dýþýnda baþka bir þey yazmayacaðýmý ve görüþ belirtmeyeceðimi söylemiþtim, yazýmýn baþýnda. ” El içinde vasiyet ettik, þimdi ölmemek olmaz.” hesabý, söz verdim diye aðzýmý bile açmýyorum. Siz yorumlayýn, siz düþünün.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Fazla zaman kalmadý... geliyorlar...
Gönderen: Hulki Can Duru / , Türkiye
19 Nisan 2011
Az kaldý Kamuran Hn. Gençlerin karþýsýna çýkarýlacak olan 5-10 bin kiþilik kuvvet de herhalde imamýn ordusu olsa gerek. Az kaldý bunlar son yazýlarýmýz gibime geliyor. Fazla zamanýmýz kalmadý. Bu gidiþle ve seçimden sonra hiçbir þey yazamaz ve söylemez bir hale geleceðiz. Ve tabi çok acý bir gerçek ortaya çýktý. Bunu itiraf etmek zorundayýz sanýrým: Bizim halkýmýz maalesef þeriatçý ve dinci bir yönetime razý. Demokrasi, ülke, vatan, ulus, Atatürk artýk kimsenin umurunda deðil. Türkiye eyaletlere bölünüyormuþ umurlarýnda deðil. Yeter ki onlar göðüslerini gere gere kara çarþaflarýný giysinler, türbanlarýný taksýnlar, sokaklarý kan gölüne çevirip pislik içinde kurban kessinler, cami hoparlörlerini avaz avaz baðýrtsýnlar, haþemayla denize girsinler ve güya dini dolu dolu yaþasýnlar !

:: Ukalaca ekler...
Gönderen: Vildan Sevil / , Türkiye
18 Nisan 2011
Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az, denir ya...Güzel yazýna iki tokmak sesi de ben katayým sevgili Kamuran. Son açýklanan OECD raporuna göre, en yüksek gelir eþitsizliði ve yoksullukta üçüncü,iþsizlikte ikinciymiþiz. Moralinizi bozmayýn. Doðurganlýkta, bebek ölümlerinde ve en kýsa ömürde, içerdeki gazeteci sayýsýnda birinciyiz. Yaa...O ileri demokrasiden yoksun ülkelerde hiç görülmediðinden ölçütleri de yok ama, biz, imam usulü þifrelemede, kopyada da birinciliðimizden çok tatmin olup gurur duyuyoruz.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Atatürk'e Mektup
Baþbakanýn Hakaretleri Canýma Tak Etti
Bir Eþek Hikâyesi
Sivas Davasýnýn Zaman Aþýmýna Uðramasý Vatana ve Millete Hayýrlý Olsun (Muþ)
Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Beþ Yýl Sonra
Sayýn Baþbakan, Edebiyattaki Mübalaða Sanatýný Bilmiyor Mu?
Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Bizim Pulis Oðlaný Zýrt Pýrt Nasýl Tayin Ettiler
Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Düðün Deðil, Kabir Azabý
Normalleþen (!) Türkiye'mden Normalleþme (!) Manzaralarý
Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Bizim Toruna Ýþ Arýyoz

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Güzel Dilimiz Türkçe
Kýzým Sen Avukat Ol!
Ýstanbul Sizin Olsun
Ben Birazcýk Deli miyim?
Öðretmenler Günü
Mudurnu'da Bir Günlük Gezi
Yeðenime Yaptýðým Peynirli Börek Tarifi
Biþim Efde Heykes Bi Asayip...
Kaybedecek Hiçbirþeyi Olmayana / Ölüm...
Caný Sýkýlmak Nasýl Birþey?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.