..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Doðru þeritte olsanýz bile, olduðunuz yerde kalýrsanýz er geç ezilirsiniz. -Will Rogers
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Çocuk Yetiþtirme > Osman AKTAÞ




20 Eylül 2020
Eðitimde Fikir ile Zikir Çatýþmasý  
Osman AKTAÞ
Sayýn Bakan Ziya Selçuk (t)ebadan canlý derslerin okullardan yapýlmasýný istemiþ olduðunu öðrendim biraz önce.


:FGC:
Sayýn Bakan Ziya Selçuk (t)ebadan canlý derslerin okullardan yapýlmasýný istemiþ olduðunu öðrendim biraz önce.

Harika bir insan Sayýn Bakan. Eminim anasýnýflarýnda derse girse, “Melek Dede” diye çocuklar paçalarýna sarýlýr, býrakmazlardý. Sayýn Bakan da branþýnýn hakkýný vererek, çok güzel masal ve hikâyeler anlatýrdý.

Bakýyorum da vallahi pes dedirtecek kararlar alýyor Sayýn Bakan: Boþ okula zil çaldýrýyor, boþ okulda boþ sýnýfa ders anlattýrýyor ve bütün bu boþ ve çocuksu amaçlar için yýðýnla belge düzenleyip / düzenletip kâðýt israfý yapýyor / yaptýrýyor. Bütün bu kararlarýn bir faydasý var mý? Evet, var; bir kere kapanan kâðýt fabrikalarýndan dolayý kâðýt ithali yapan firmalar para kazanýyor. Öðretmen okula giderken kendi arabasýný kullanýyorsa yakýt istasyonlarý, toplu taþým araçlarýyla gidiyorsa toplu taþým aracý sahipleri para kazanýyor. Hem öðretmeni de yatýrmamýþ oluyorlar doðal olarak. Bakýn özel okullar nasýl azim ve gayretle çalýþýyor. Onlarýn caný can deðil mi?

Öðretmen nerede gerek? Öðretmen okulda gerek. Evde ders mi anlatýlýr? Öðretmen evden ders anlatýrsa, öðrenci anlamaz. Öðretmen de okulda olduðunu sanmaz ve derse adapte olamaz, deðil mi?

Sayýn Bakan, kamu kurumlarýnýn hangilerinde çalýþanlarý memnun etmek için böyle bir karar aldý, bilinmez, ama bilinen bir þey var ki, proje ve çözüm üreten yalakalarla çalýþtýðý sürece bu berbat tiyatrolar da sürüp gidecek gibi görünüyor. Zaten kiþisel geliþim de bir tür tiyatro deðil mi?

Acaba bu kararlarý “Eðitim Bir-Sen” yönetici ve üyeleri kaç gün, aç hafta, kaç ay alkýþlayacaklar? Cidden merak ediyorum.

Kaç öðrenci okuldan anlatýlan ve evden anlatýlan dersteki samimiyet ölçüsünü deðerlendirip eleþtiriyor. Bu kararýn bir tek nedeni olabilir, o da liyakatsiz, ama mülakatla alýnan öðretmenlerin don gömlek veli toplantýlarý düzenlemesi ki, bu öðretmenler de aktif derse giren öðretmen deðiller zaten. Bir tür kiþisel geliþimciler...

Ben hâlâ yapýlan bu akýl ve mantýk dýþý uygulamalarla nereye varýlýp, nasýl bir nesil yetiþtirilmek istenildiðini anlamadým. Anlayan beri gelsin.

Ey Türk Milleti sürç-i lisan eyledikse affola...

20 Eylül 20
Gölcük



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn çocuk yetiþtirme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kýrký Kýrpan Anlayýþ
Milli Eðitimde Okumak ve Konuþmak

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Millet Olmak Ýçin Toplumsal Deðerler
Çaðýn Ütopyasý
Her Yusuf Düþüne Bir Kenan Ülkesi
Ýki Katilin Dayanýþmasý
Fýsýltý Ormanýnda Kýble Tespiti
Politik Arenada Kör Dövüþü
Sosyal Medyada Uzay Sempozyumu
Sosyal Medyada ve Tanýtým Panolarýnda Dilencilik
Yusuf Tekin Tekke ve Zaviye Bakaný mý
Bu Vatan

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Veda Partisinde Veda Hutbesi [Þiir]
Düþ Geçiti [Þiir]
Saat Gökyüzüne Yaklaþýyor [Öykü]
Efsun [Öykü]
Sevgi Ya da Aþk Algýsý [Deneme]
Doðanýn Çýlgýn Yaratýðý ve Aþk [Deneme]
Aþkýn Tarifi [Deneme]
"Korkma Sönmez... "" Þairi [Deneme]
Bugün 23 Nisan [Deneme]
Eros'a Rekabet [Deneme]


Osman AKTAÞ kimdir?

1965 Erzurum doðdu. Gazi üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, TDE bölümünden mezun oldu. Sýrasýyla Van, Bartýn, Antalya,Bursa, Ankara, Bodrum'da öðretmen olarak görev yaptý. Halen Kocaeli'bde görev yapmakta. yaklaþýk 40 yýldýr þiir,öykü ve eleþtiri yazýlarý yazmakta. Eserleri: 1. ayArsýz; Uludað Yayýnlarý 2007 (Þiirler) 2. bermudayý tek geçmek; Cinius Yayýnlarý 2016 (Þiirler) 3. AsiMilat(ör); Cinius Yayýnlarý 2017 (Politik Denemeler) 4. (D)OKU(N)MUÞTUK; Cinius Yayýnlarý (Kitap Eleþtirileri) 5. cennet cazgýrlarý; Cinius Yayýnlarý 2017(Þiirler) 6. çorak düþler ülkesi; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 7. Yaðmur Yankýlarý; Artus Yayýnlarý 2018 (Öyküler) 8. Sessiz Çýðlýk; Cinius Yayýnlarý 2018(Kitap Eleþtirileri) 9. dar vakitte aþk; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 10. Âþýk Hüseyin Fizâhî; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 11. Þuaraya Elhan Olmak; Cinius Yayýnlarý 2019 (Þairler Üzerine Denemeler) 12. ναυάγιο αγάπης (enkaz-ý aþk): Cinius Yayýnlarý 2019 (Þiirler)


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Osman AKTAÞ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.