..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yaşamdan korkmayın çocuklar. İyi, doğru bir şey yaptınız mı yaşam öyle güzel ki. - Dostoyevski
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Eleştiri > Çocuk Yetiştirme > Osman AKTAŞ




20 Eylül 2020
Eğitimde Fikir ile Zikir Çatışması  
Osman AKTAŞ
Sayın Bakan Ziya Selçuk (t)ebadan canlı derslerin okullardan yapılmasını istemiş olduğunu öğrendim biraz önce.


:GGE:
Sayın Bakan Ziya Selçuk (t)ebadan canlı derslerin okullardan yapılmasını istemiş olduğunu öğrendim biraz önce.

Harika bir insan Sayın Bakan. Eminim anasınıflarında derse girse, “Melek Dede” diye çocuklar paçalarına sarılır, bırakmazlardı. Sayın Bakan da branşının hakkını vererek, çok güzel masal ve hikâyeler anlatırdı.

Bakıyorum da vallahi pes dedirtecek kararlar alıyor Sayın Bakan: Boş okula zil çaldırıyor, boş okulda boş sınıfa ders anlattırıyor ve bütün bu boş ve çocuksu amaçlar için yığınla belge düzenleyip / düzenletip kâğıt israfı yapıyor / yaptırıyor. Bütün bu kararların bir faydası var mı? Evet, var; bir kere kapanan kâğıt fabrikalarından dolayı kâğıt ithali yapan firmalar para kazanıyor. Öğretmen okula giderken kendi arabasını kullanıyorsa yakıt istasyonları, toplu taşım araçlarıyla gidiyorsa toplu taşım aracı sahipleri para kazanıyor. Hem öğretmeni de yatırmamış oluyorlar doğal olarak. Bakın özel okullar nasıl azim ve gayretle çalışıyor. Onların canı can değil mi?

Öğretmen nerede gerek? Öğretmen okulda gerek. Evde ders mi anlatılır? Öğretmen evden ders anlatırsa, öğrenci anlamaz. Öğretmen de okulda olduğunu sanmaz ve derse adapte olamaz, değil mi?

Sayın Bakan, kamu kurumlarının hangilerinde çalışanları memnun etmek için böyle bir karar aldı, bilinmez, ama bilinen bir şey var ki, proje ve çözüm üreten yalakalarla çalıştığı sürece bu berbat tiyatrolar da sürüp gidecek gibi görünüyor. Zaten kişisel gelişim de bir tür tiyatro değil mi?

Acaba bu kararları “Eğitim Bir-Sen” yönetici ve üyeleri kaç gün, aç hafta, kaç ay alkışlayacaklar? Cidden merak ediyorum.

Kaç öğrenci okuldan anlatılan ve evden anlatılan dersteki samimiyet ölçüsünü değerlendirip eleştiriyor. Bu kararın bir tek nedeni olabilir, o da liyakatsiz, ama mülakatla alınan öğretmenlerin don gömlek veli toplantıları düzenlemesi ki, bu öğretmenler de aktif derse giren öğretmen değiller zaten. Bir tür kişisel gelişimciler...

Ben hâlâ yapılan bu akıl ve mantık dışı uygulamalarla nereye varılıp, nasıl bir nesil yetiştirilmek istenildiğini anlamadım. Anlayan beri gelsin.

Ey Türk Milleti sürç-i lisan eyledikse affola...

20 Eylül 20
Gölcük



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın çocuk yetiştirme kümesinde bulunan diğer yazıları...
Kırkı Kırpan Anlayış
Milli Eğitimde Okumak ve Konuşmak

Yazarın eleştiri ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
10 Kasım
Sefiller ve Sefilliğe Kefiller
İslam ve Rejim
Millet Olmak İçin Toplumsal Değerler
İrade ve Kudret
Çağın Ütopyası
Kanlı Temmuz
Bu Vatan
Yusuf Kuyusu Ya da Milli Eğitim
Vicdansız Medya Cahil Toplum

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Bir Veda Partisinde Veda Hutbesi [Şiir]
Düş Geçiti [Şiir]
Saat Gökyüzüne Yaklaşıyor [Öykü]
Efsun [Öykü]
Sevgi Ya da Aşk Algısı [Deneme]
"Korkma Sönmez... "" Şairi [Deneme]
Aşkın Tarifi [Deneme]
Doğanın Çılgın Yaratığı ve Aşk [Deneme]
Bugün 23 Nisan [Deneme]
Eros'a Rekabet [Deneme]


Osman AKTAŞ kimdir?

1965 Erzurum doğdu. Gazi üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, TDE bölümünden mezun oldu. Sırasıyla Van, Bartın, Antalya,Bursa, Ankara, Bodrum'da öğretmen olarak görev yaptı. Halen Kocaeli'bde görev yapmakta. yaklaşık 40 yıldır şiir,öykü ve eleştiri yazıları yazmakta. Eserleri: 1. ayArsız; Uludağ Yayınları 2007 (Şiirler) 2. bermudayı tek geçmek; Cinius Yayınları 2016 (Şiirler) 3. AsiMilat(ör); Cinius Yayınları 2017 (Politik Denemeler) 4. (D)OKU(N)MUŞTUK; Cinius Yayınları (Kitap Eleştirileri) 5. cennet cazgırları; Cinius Yayınları 2017(Şiirler) 6. çorak düşler ülkesi; Cinius Yayınları 2018 (Şiirler) 7. Yağmur Yankıları; Artus Yayınları 2018 (Öyküler) 8. Sessiz Çığlık; Cinius Yayınları 2018(Kitap Eleştirileri) 9. dar vakitte aşk; Cinius Yayınları 2018 (Şiirler) 10. Âşık Hüseyin Fizâhî; Cinius Yayınları 2018 (Şiirler) 11. Şuaraya Elhan Olmak; Cinius Yayınları 2019 (Şairler Üzerine Denemeler) 12. ναυάγιο αγάπης (enkaz-ı aşk): Cinius Yayınları 2019 (Şiirler)


yazardan son gelenler

yazarın kütüphaneleri



 

 

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Osman AKTAŞ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.