..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tüm insanlýk bir tutkudur; tutku olmadan din, tarih, romanlar, sanat, hepsi etkisiz olurdu. -Balzac
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Bilim Kurgu
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýmam Olacaðým
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum

þimdi efendim!..ben de emekli bir vatandaþým. emekli olmanýn kötü bir þey olduðunu, imam maaþýna bakýnca anladým!.ah dedim, keþke ben de imam olsaydým!.bildiðim üç beþ dua ile kýldýrýrdým namazý; amin deyip çýkardým cami kapýsýndan!.hem de en önde!.arkamdan gelirdi cemaat!..zaten kaç kiþiydi ki!.caminin dört köþesinde, dört kiþi; bir de ben!. ben, yani imam olduðum zaman ben!..günün, toplam iki saatinde kýldýrýrdým namazý üç beþ kiþiye, kývýrý

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Bilim Kurgu
21 
 Yaz 2011  (Levent Ölçer)

“..Ýzlediðin þeyi etkilersin Tiiz. Bu saçma bir politika. Dünya'yý bin yýllardýr izliyoruz. Kaza ile kaç kez temas ettik. Kültürleri üzerinde iz býraktýk. Bu çok aptalca. Kendimizi kandýrýyoruz..”
22 
 Karýnca Ýstilasý  (Okan Boncuk)

Karargah çadýrýnýn içinde, sabýrsýzlýk hakimdi. Askeri yetkililerin dýþýnda, siyasi yetkililer ve hukuk temsilcileri de bulunmaktaydý...
23 
 Ayrý Dünyalarýn Ýnsanlarý  (Ömer Kýrat)

Sevgililer Gününün romantizmiyle ve internetin iliþkiler üzerindeki etkisiyle ilgili yazýlmýþ bir ne? Öykü tabii ki! Not: Sci-fi öðeleri de barýndýrýyor.
24 
 Antarktika'dan Sýcak Gülümsemeler  (Tuna M. Yaþar)

Birleþmiþ Milletlerin onayý ile Türkiye Güney Kutbunda Antarktika Kýtasýnda üs kurma imtiyazýna kavuþmuþtu. Bu televizyonlarda bas bas baðýrýlýyordu. Ülke büyük bir sevinç içindeydi. En çok sevinen ise Meral’di. Haklýydý tüm ülkeden daha fazla sevinmeye. Kýtaya gidecek ekibin içindeydi. Gemiye binecek ve gidecekti. Ýlk kazmayý o zaman vuracaklardý.
25 
 Mars Geçidi Maðarasý  (Tuna M. Yaþar)

Ýleri bir yaþamýn maðarada býraktýðý gizem.
26 
 Ufuklar: Diversity Antalya  (Levent Ölçer)

"Endiþelerinizi anlýyorum. Bu olaylar ilk patladýðýnda ben de sizin gibi düþünüyordum. O zaman bunu kimse yapamazdý. Ama zaman akýp gittikçe þartlar deðiþti. Ýlk baþlarda koca bir dalga vardý. Bu dalga haklýydý. Öfkeliydi. Bu durumda hem Polis hem de Asker yapabileceði kadarýný yaptý. Hedefin içinde yaþla kuruyu ayýrmanýn imkaný yoktu. Ortalýk çok karýþýktý. Tereddüt ve geri çekilme çok doðaldý. Sonunda dünya kaçýnýlmaz biçimde ormana dönüþtü.. Oysa þimdi zaman deðiþti. Þimdi durum daha farklý. Þimdi Kalelerden çýkýp Kanunu geri getirmenin zamaný geldi. Karþýmýzda haklý ve öfkeli bir dalga yok artýk. Karþýmýzda iki koca topluluk var. Daha büyük olaný Mazlumlar. Daha küçük ve çok daha etkili olaný ise bunlara zulmeden vicdansýz Zalimler. Zalimlere karþý uygulanmasý gereken tek strateji güçtür. Kaba güç.. Ölümcül güç. Daha azýný uygulamamýz söz konusu deðil. Buna hakkýmýz yok..”
27 
 Kayýp Kentin Kütüphanesi  (SÝNAN ÝSPENOÐLU)

Yýllar önce Turna denilen bir kent vardý. Bu kent ilime bilime öyle önem vermiþler ki,astroloji,týp,botanik vb bilimlerde çok ileri gitmiþlerdi. Bu þehir kültür ve ticaret þehriydi. Ve sýk sýk savaþlar oluyor karýþýklar çýkýyordu. Yine bir kýþ günù büyük bir orduyla gelerek Timur devleti taþ üstünde taþ,baþ üstünde baþ býrakmamýþlardý. Þehirde ne var ne yoksa yakýp yýkmýþlardý.Þehrin kalan kalýntýlarý da depremlerle alt üst olmuþtu.
28 
 Twitter'da Yazmakta Olduðum Bir Tefrika Ýkinci Bölüm  (Eylem Yurtsever)

Twit tefrikanýn ikinci bölümü: Her gün üçer üçer twitler þeklinde devam ediyorum. Günlük takip etmek isterseniz: http://www.twitter.com/EylemYurtsever adresini takip edebilirsiniz.
29 
 Maveraun Nehir Nereye Akar  (demir can)

öylesine bi yazı işte
30 
 Hayal Gücünün Paradigmasý 1  (Taner SARGIN)

Yýllar önce kurguladýðým ve bir internet sayfasýnda paylaþtýðým bu öyküm kopyalayýp yapýþtýr mantýðý ile çalýþan bir sürü Ýnternet kullanýcýsý tarafýndan kendilerine aitmiþ gibi kullanýldý. O zamanlar imla kurallarýna önem vermeden yazdýðým bu öykü ya da öykü denememi bir daha düzenleyip sizlerle paylaþmak istedim. Bir çok kimse uzun yazýlardan hoþlanmýyor bu nedenle küçük parçalar halinde sizlerle de paylaþmak istedim.
31 
 Robotlar da Sever  (Oðuz Düzgün)

-Sevmeyi öðretebilir misiniz bana? diye sordu yaþlý robot plastik ve paslanmaz metal karýþýmý elleriyle evin bulaþýklarýný yýkarken.
32 
 Senaryomsu Öykü  (Eylem Yurtsever)

Ben radyo tv ve sinema bölümündeyken hocamýz üç kelime verdi ve bu kelimelerden senaryoya benzeyen bir öykü çýkarýn dedi. Kelimeler: Kum, yýldýz ve ataç.
33 
 Kozmonot  (KEMAL KAVAS)

Türk Milleti olarak artýk uzaydaki yerimizi almamýz gerektiðini düþünüyorum.Teknolojik geliþmimizi ve evrimimizi tamamladýk.Uzay bir geliþmiþlik göstergesidir ben de bu nedenle uzaya gönderilen bir Türk Pilot Subay'ýn hikayesini anlattým.
34 
 Doðum Günü Hediyesi: 3  (Osman Altýnbaþ)

Bir nevi gasp edilen hücrelerin enerjileri birbirlerine perçinlenmiþ silahtaki yapay zekanýn kontrol ettiði minik robotlar için gerekliydi bir de þarjý için. Beþ tane özel yapým merminin ardý ardýna sýralanmýþ ve o kýsmýn üstüne içerisinde gaz bulunan minik boru yerleþtirilmiþ ayný bölümün iki kenarýna da beþer tane olmak üzere küçük robotlar koyulmuþtu.
35 
 Doðum Günü Hediyesi: 2  (Osman Altýnbaþ)

Silahtan çýkan hüzme, dilencilerin sayýlarý ve hareketleri doðrultusunda içinde gaz dönüþtürücü mikro kapsüller ve onlarýn daha da içinde de nano tüpler bulunan küçük parçalara ayrýldý.Kapsüller havadaki gazlarý algýlayýp gaz tüneli sayesinde nano tüplere aktardýktan sonra onlar orada bir dizi kimyasal reaksiyondan sonra sýkýþtýrýlýp depolandý.
36 
 Hayal Gücünün Paradigmasý 4  (Taner SARGIN)

Kendi kendine konuþtuðu zamanlarda kelimelerle oynardý bazen, farklý anlamlarýný telaffuz ederdi. Kelimeleri tersten okuyup anlamlar yüklemeye çalýþýrdý. Bu kelimelerle günlük yaþanan önemli olaylarla baðlar kurar ve kendince olaðanüstü sonuçlar çýkarýrdý.
37 
 Ufuklar: Bronz'un Mesajý  (Levent)

“..Nezaket ve tevazuyu çok abartmamak gerekir Furry. Bu ikisi abartýldýðýnda kibire dönüþür. Sahte tevazunun ardýna saklananlarý sevmem. Neysek oyuz.."
38 
 Doðum Günü Hediyesi: 1  (Osman Altýnbaþ)

Kedi ,hýzla peþinden giderken onun kurulum sistemindeki yapay zeka yetiþemeyeceðini anlayýnca oluþum parçalandý ve minik minik kelebeklere dönüþürken bu þekilde adama iyice yaklaþmýþtý.
39 
 Gökkule  (Güven Solak)

Teknoloji karþýtý anti-ütopik bir öykü
40 
 Son Dua: S. O. S  (ömer kýrat)

Evren, genelde yanlýþ anlaþýlmýþtýr. Ayrýca yanlýþ anlamalar ile doludur. Lütfen... Yanlýþým varda düzeltin.




son eklenenler
Yaratýcýlar - 2
Yaver ARANCIOÐLU
Öykü > Bilim Kurgu
Yaratýcýlar - 1
Yaver ARANCIOÐLU
Öykü > Bilim Kurgu
Dumandan Sonra
Ömer Kandurol
Öykü > Bilim Kurgu
Dedemin Hayatý...
mehmet avcý
Öykü > Bilim Kurgu
Ruhu Yarattýk
Tuna Mustafa Yaþar
Öykü > Bilim Kurgu
Geçmiþin Ýzleri
Okan Boncuk
Öykü > Bilim Kurgu
Karýnca Ýstilasý
Okan Boncuk
Öykü > Bilim Kurgu
Ýstila
mehmet burak yüksel
Öykü > Bilim Kurgu
Déjà Vu
Denis Emre HALADA
Öykü > Bilim Kurgu

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.