..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Pek çok doktorun yardýmý ile ölüyorum. -Büyük Ýskender
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - hasan tülüceoðlu
hasan tülüceoðlu - aktüel pencere
Site Ýçi Arama:


Eleþtiri
  Yumurtayý Hangi Ucundan Atmalý? (hasan tülüceoðlu) 28 Ocak 2011 Politik Olaylar ve Görüþler 

Müslüman Anadolu insaný yüzlerce yýldýr bollukta da darlýkta da nimetin kýymetini bilip israfa kaçmamaya çalýþmýþtýr. Küçük bir ekmek kýrýntýsýný bile çöpe atmak istememiþtir. Gerçi bu halkýn geneli hep varla yokluk arasýnda devletini kendisine tercih ederek yaþamýþtýr.

  Kutlama mý, Hýrýstiyanlaþmak mý? (hasan tülüceoðlu) 28 Ocak 2011 Türkiye 

Bu çýkarsama doðru kabul edilirse son yüz, yüz elli yýldýr batý kültürünün bize dayattýðý yýlbaþý kutlamasý adýna Hýristiyanlýk ritüellerini yapmamýz da doðal ve doðru kabul edilecektir. Böyle düþünüyor ve bunu gayet doðal görüyorsak bir sorun yok demektir. O zaman hep azýnlýkta kalmýþ peygamberler konumundaki az sayýdaki insanlarýn inanç ve düþüncelerine bakmak gerekir.

  "Muhteþem Yüzyýl"ýn Masumiyeti (hasan tülüceoðlu) 28 Ocak 2011 Sinema ve Televizyon 

‘Muhteþem yüzyýl’a maalesef kendi akýl, bilgi ve irademizle reaksiyon vermedik. Adeta uzaktan kumandayla birilerinin yönlendirmesine maruz kaldýk. Avam ifadeyle acayip gaza getirildik.

  Mezapotamyanýn Nemrutlarý ve Mýsýrýn Firavunlarýndan Postmodern Batýlý Yeni Sahiplerin Kýsmý Demokrasi Vaadeden Yeni Ortadoðu Düzenine (hasan tülüceoðlu) 11 Þubat 2011 Politik Olaylar ve Görüþler 

Halka fazla özgürlük tanýmayan rejimler hem bir açýdan deðiþtirilemeyecek kadar kökleþip gerektiðinde efendilerinin dediklerini yapmayacak bir konuma gelirken biliþim teknolojisinin artýk sýnýr ve rejim tanýmadýðý günümüzde halklarýn ‘Batýlý Sahip’lere baðlanýp daha rahat yönetilebilmesi için bir miktar demokrasi gerekiyordu.

  Ýlk Batýlýlaþma Kahramanýmýz: II. Mahmut (hasan tülüceoðlu) 28 Þubat 2011 Tarihsel Olaylar 

II. Mahmut, III. Selim’den bir adým daha ileri giderek yenileþmenin ilerisinde bugünkü anlamda görsellikte tam bir Batýlýlaþma hareketi baþlatmýþtý. O gün için Atatürk’ün þapka uygulamasýndan çok daha zor olan Hýristiyan Avrupalýlar gibi tüm devlet memurlarýna fes, pantolon ve ceket giyme zorunluluðu getirmiþti. Ayný zamanda dini kaynaklý býrakýlan sakal kesme(kýsaltma) zorunluluðunu dayatmýþtý. Ýlk önce çaðdaþ Batýlý görüntüsüne kendi girmiþti.

  Mithat Paþa"dan 28 Þubat"a, Ehl - Ý Beyti Hanedanlaþtýrma (hasan tülüceoðlu) 15 Mart 2011 Tarihsel Olaylar 

Zaman zaman yönetime müdahaleler, tahtan indirilenler çýkarýlanlar oldu. Ama ne olursa olsun Osmanlý devlet yönetiminin asýl amacý ‘devlet-i ebed müddet’ti. Türk milleti kendilerinden bir aileye mensup Osmanlý adýndaki bu devleti sonsuza kadar devam ettirme büyük idealindeydi.

  Kaddafi Tamam da Masum Halk ve Müslüman Halklarýn Geleceði Ne Olacak! (hasan tülüceoðlu) 25 Mart 2011 Politik Olaylar ve Görüþler 

Þimdi dindarlýðýndan þüphe ettiðimiz, Müslüman halkýna zulmeden olarak bildiðimiz Kaddafi için Saddam benzeri yaklaþýmlara sahibiz. Ama þunu hep göz ardý ediyoruz: Bu zalimleri ortadan kaldýrmak için saldýran Batý, bu halklara da acýmadýðý gibi gerektiðinde iþkenceler yapýp acýmasýzca öldürüyor. Bir Müslüman olarak dini perspektiften baktýðýmýzda saldýrýya uðrayýp iþkencelere, katledilmelere maruz kalanlar bizim din kardeþlerimiz. Bu noktada büyük bir çýkmazdayýz.

  Yoksa Ýstanbul, Hiç Bizim Olmadý mý? (hasan tülüceoðlu) 31 Mayýs 2011 Tarihsel Olaylar 

Çandarlý, padiþah soyunun devam ettiði Osmanoðullarý ailesi kadar güçlü bir aileydi. O güne kadar Osmanlý padiþahlarýnýn yanýnda hep Çandarlýlar vezir olagelmiþlerdi. Bundan dolayý þöyle bir kanaat oluþmuþtu: “Padiþahlýk Osmanlýlarýn, vezirlik Çandarlýlarýndýr”.

  Birileri Bu Milletin Manevi Deðerleriyle Fena Oynuyor! (hasan tülüceoðlu) 8 Haziran 2011 Günlük Olaylar 

Osmanlý gücünü din ve dini deðerlerden alýp beslenen bir devletti. Bu ortak payda Osmanlý adýyla bu millete en uzun devleti yaþattý.

  Türkçe Olimpiyatlarý ve Kelebek Etkisi (hasan tülüceoðlu) 10 Temmuz 2011 Günlük Olaylar 

Türkçe olimpiyatlarý, Türk okullarýnýn, bu okuldaki öðrenci ve ailelerin birinci gündemi olmuþtur. Þampiyonluða ulaþmak için aylar öncesinden hummalý bir folklorik çalýþma yapýlmaktadýr.

  Türk Olup Ýngiliz Yazmak: Ýskender (hasan tülüceoðlu) 21 Eylül 2011 Yazarlar ve Yapýtlar 

Bu açýdan sayýn Elif Þafak, Ýngiliz dilinde yazmanýn havasýna kapýlmadan kendi öz dilinde Türkçemizi daha bir zenginleþtirerek ‘Ýskender’i yazmýþ olsaydý hem Türk insaný üzerinde etkili hem de yarýnlara kalýcý olurdu.

  Panoramik Fetih (hasan tülüceoðlu) 5 Ekim 2011 Tarihsel Olaylar 

Sanal bir müze oluþturmanýn yanýnda Topkapý surlarýna daha gerçekçi tarihi görsellikler eklenerek fetih aný daha hakiki ve canlý olarak yansýtýlabilinir. Ulubatlý Hasan’ýn bayraðý diktiði Topkapý surlarýna benzeri bir düzenleme fetih bilincini koruma açýsýndan gerekli.

  Yerli Arabadan Teknolojimizi Kurmaya Cumhuriyet Ýdeolojimiz (hasan tülüceoðlu) 14 Ekim 2011 Günlük Olaylar 

Daha 1938’de uçak fabrikamýz varken 88 yýl sonra bugün montajdan ileri gidemeyen sanayi ve teknolojimizin bu halini devlet ideolojimizde aramak lazým diye düþünüyorum.

  7. 2"ler Kader Mi? (hasan tülüceoðlu) 25 Ekim 2011 Günlük Olaylar 

Ýþte size çýkarýlan kanunlarý uygulayýcýlar! Ve ben memuriyetimin henüz dördüncü yýlýndayken bu ülkenin en fazla bu kadar olabileceðine karar vermiþtim.

  Balans Ayarý ve Terör (hasan tülüceoðlu) 11 Kasým 2011 Günlük Olaylar 

Þu bir gerçek ki maruz kaldýðýmýz hain terör dýþardan destek alýyor. Yine dýþ güçlerin yýllar önce gerçekleþtirdikleri çalýþmalarla az da olsa kendi etnik tabanýnda yer bulup destek görüyor.

  Geçmiþle Teselli Edilmek (hasan tülüceoðlu) 1 Aralýk 2011 Tarihsel Olaylar 

Üstat Necip Fazýl, “Son Devrin Din Mazlumlarý” adlý eserinde yakýn tarihimizle ilgili daha bir çok konuyu inceler ve açýklýða kavuþturmaya çalýþýr. Dersim olayýnýn dýþýnda þapka devrimiyle ilgili idam edilen Ýskilipli Atýf Hoca, bir saf ve genç subayýn kurban edildiði Menemen olayý, Bediüzzaman Said Nursi ve Süleymancýlar cemaatinin kurucusu Süleyman Efendinin(Süleyman Hilmi Tunahan) mazlumluklarý ayrýntýlý olarak anlatýlýr.

  Kutlama mý, Hýrýstiyanlaþmak mý? (hasan tülüceoðlu) 30 Aralýk 2011 Toplum ve Birey 

Elbet kutlamalara karþý deðiliz. Kutlanýlacak bir þey varsa kendi dini ve kültürel deðerlerimizle gayri meþruluða kaçmadan kutlanmalýdýr. Güçlü batý kültürü tüm dünyaya yýlbaþýný kendi kültür kutlamalarýný dayatarak kutlatýyor. Müslüman toplumlar açýsýndan Müslüman biri olarak bu dayatmada dini sakýncalar görüyorum.

  Allah"tan Tanrý"ya, Tanrý"dan Rabbe! (hasan tülüceoðlu) 26 Ocak 2012 Yazarlar ve Yapýtlar 

Rab, Tanrý‘dan farklý olarak Kuran-ý Kerim ve Hadislerde kullanýlýr. Ancak, Allah ismi yerine tekil olarak kesinlikle kullanýlmaz. Kiþiselleþtirilerek kullanýlýr. Yani, Rabbim, Rabbin, Rabbimiz, Rabbiniz, Ey Rabbim, Ey Rabbimiz gibi. Ne Kuran‘da ne Hadislerde salt Rab ifadesini göremezsiniz. Bu Ýncil‘e has bir ifadedir. Ýncilin Türkçe çevirilerinde Tanrý yerine Rab ifadesi kullanýlmýþtýr. Hatta Ýncil çevirilerinin en karakteristik özelliðidir Rab ifadesi.

  Dindarlýk Eðitimin Neresinde? (hasan tülüceoðlu) 8 Mart 2012 Toplum ve Birey 

Aslýnda bütün suç, Batýnýn reform ve rönesanslarla bilim devrimi yapýp kimsenin bileðini bükemeyeceði bilim ve teknoloji devi haline gelmesi ve tahrif edilmiþ Hýristiyanlýk-Antik Yunan kaynaklý aþýrý dominant kültürünü dünyaya dayatmasýnda. Yoksa öncelikle biz Müslüman Türkler ile doðu Müslüman halklarýn suçu neydi ki?

  Asým’ýn Nesli Akif’i Býraktý mý? (hasan tülüceoðlu) 6 Nisan 2012 Yazarlar ve Yapýtlar 

Kurtuluþ mücadelesinde Anadolu’da cami cami gezerek vaazlarýyla kurtuluþ mücadelesini canlandýrýp destekleyen Akif’in Batýya bakýþý, yeni kurulan devlet ideolojisiyle pekte uyuþmuyordu. Bu farklýlýk ömrünün sonuna doðru onu çok sevdiði Anadolu dýþýna zorunlu yöneltmiþ ve vatan topraklarýndan uzakta hayata veda etmiþti.

  Seçmeli Kuran Dersleri Bedrin Aslanlarý Kadar Þanlý mý? (hasan tülüceoðlu) 11 Mayýs 2012 Toplum ve Birey 

Burada Arapça ezan yasaðýnýn meclisce kaldýrýlma kararý fazlasýyla yetiyordu. Meclis kararýný duyan Anadolu minarelere Arapça ezan okumaya koþmuþtu.

 

 





 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © hasan tülüceoðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 23.04.2024 16:44:35