..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkes ayný notayý söylediðinde uyum elde edilmiþ olunmuyor. -Doug Floyd
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye > Alp Þahin




7 Kasým 2013
Eee Çözüm?  
Alp Þahin
Usandýðým için yazýyorum. Bir yerlere gönderme yapma veya birilerinden bir þey bekleme gibi bir durum söz konusu deðil. Finalimi þimdiden belirtiyorum sonra olay çýkmasýn.


:AECH:
Usandýðým için yazýyorum. Bir yerlere gönderme yapma veya birilerinden bir þey bekleme gibi bir durum söz konusu deðil. Finalimi þimdiden belirtiyorum sonra olay çýkmasýn.

Ýki üç gündür apartlarda kýzlý erkekli yaþama muhabbetleri aldý baþýný gidiyor. Baþbakan bir þeyler diyor, partilileri bir þeyler diyor eee tabi ana muhalefette klasik býdý býdý anti tezlerini sürüyor. Bir ülke olarak geldiðimiz nokta bu. Laf sokarak ülke yönetme sanatý... Bir tek bunda Dünya'da bir numarayýz bence. Gerçi asrýn projesine ve inanýlmaz derecede yollara sahip olan nadir ülkelerden de biriyiz ama son ''aksamalar'' hoþ olmadý gibi. Hatta bir ara en güçlü üçüncü ordu muhabbetleri de vardý bak! Ama onlar Ergenekon ile kapanmýþtý. Doðru, doðru.

Neyse þaka bir yana her türlü saçma gündemin bir þekilde ayakta tutulduðu bu ülkede cidden geri zekalýlýða tahammül edemeyen insan sayýsý artmaya baþladý. Hatta geri zekalýlar bile isyan etmeye baþladý. (Þekil a, iþte sen! esprisi yapmayalým lütfen) Bu isyanlarý da Gezi olaylarýnda gördük. Adamlar, kadýnlar, yaþlýlar, çocuklar ve futbol taraftar gruplarý onca gaz ve cop darbelerine raðmen ''yeter'' dedi. Doðruydu, yanlýþtý açýkçasý zerre kadar umurumda deðil. Sonucunda ne oldu? Buna bakalým. Herkes daðýldý deðil mi? Olay budur iþte. Bu kadar acýmasýz ve de anlamlýdýr.

Mesela, çok fazla yazar içeri alýndý. Kitaplar yazýldý. Bunlar bimlemlenin ordusudur denildi. Yine ne oldu? Durum ortada. Adaletin bile bir korkma duygusu vardýr buna inanýn. Hatta þahit oldunuz, inanmasanýz da olur. Neyse inanma konusunu kapatayým baþ örtüsüne falan gelmek istemiyorum.

Þimdi bakýyorum sosyal paylaþým sitelerine ve gazete yorumlarýna hemen sen bunlarý bunlarý yaptýn, niye buna karýþýyorsun diyorlar. Nedir bu bunlar bunlar? Ýþte kadýn tecavüze uðramýþ, 70 yaþýnda adamla 14 yaþýnda kýz evlenmiþ, gemicik alýnmýþ, deniz feneriymiþ, muhalif kiþileri içeri almýþ, o olmuþ, bu olmuþ vs vs... Eee çözümün ne? Muhalefet partileri mi? Yeni biri mi? Eðer yeni biriyse kim? Çözümün yok sadece eleþtiriyorsun... Ýstediðin kadar takýl güzel kardeþim. Hükümetin umurunda mý? Peki bu olanlara göz yuman halkýn umurumda mý? Deðil. O yüzden niye kendinizi ateþe atýyorsunuz ki?

Kimse kusura bakmasýn ve de kimse yanlýþ anlamasýn. Herkes iyi bir hayat için çalýþýyor. Evet, çalýþýyor. Yaþayamýyor çünkü. Herkesin bir þekilde sorumluluðu var. Memleket meseleleri için de meclise seçilen insanlar var. Bunun sadece iktidarý yok ki. Muhalefeti de var. Kim bu muhalefet? Cumhuriyetçi ve Milliyetçi geçinen tayfalar. Diðerini saymýyorum onlar Türk deðiliz biz diyorlar. Türkiye Meclisinde yer alýyorlar o da ayrý. Aman beni iþin içine katmayýn. Neyse, Ey muhalefet partili vekil! Sen kurtaracaksýn bizi. Yeni bir Atatürk gelmeyecek. Çözüm sizsiniz... Ama sen eðer dersen ki bizim zaten iktidardan farkýmýz yok, biz de bize söylenenleri yapýyoruz, ona da inan ben bir þey diyemem. Paraný al, siyasetini yap hakikaten. Sende haklýsýn. Sen de iyi bir hayat için çalýþýyorsun tabi. Bu kadar da insancýlýmdýr iþte.

Cümlelerimi toparlýyorum. Bu konu uzar gider yoksa. Kýsaca dostlar; bu kafayla giderseniz çözüm yok. Ülkede adalet aramayýn bir kere. Suçlu da olsan suçsuz da olsan bir komploya bakar hayatýn. Görmedik mi? Gördük. Bu durum sadece bu iktidar için deðil, her iktidar için böyle. Hatta yaþamýn ta kendisinde, insanlarýn karakterinde, damarlarýnýn içinde... Ýnsan gücü eline aldýðýnda karþýsýndakini siler. Evet, siler. Harf hatasý yok. Kiþisel algýlamayýn, geleceklerinizi size sunulan farklý renkler için harcamayýn. Hepimiz ayný yolun eriyiz sadece komutanlarýmýz farklý. Mevlana ve Can Yücel' den de alýntý yapmadýðým için ayrýca mutluyum. Býrakýn da biz yazalým biraz.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Liderlik
Bir Baþka Reis
Neden Muharrem Ýnce?
Cumhuriyet Kadýndýr
Emrah Serbes'e...
Ahmet Necdet Sezer
Yazýk
Olmadý Be Ümit Özdað
Akp Kurtarýlmadan Türkiye Kurtarýlmaz
Zaman

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Komplo Teorileri No: 828
Ehl-i Beyt Tadýnda
Kötüler ve Ýyiler
Vargas ve Fazlasý
Buruk 30 Aðustos
Sensizlik
31 Mart 2024 Yerel Seçim Sonuçlarý
Ýnsanýmsý Yaþam Formlarý
Yedi Düvel
Bezgin Kahraman

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hava, Kova [Þiir]
Öngörü [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Seçim [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Vatan [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]
Oysa Yozlasir Herkes [Öykü]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.