..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir zaman karakterlerimin hüzünlü olduklarýný düþünmedim. Tersine yaþam dolular. Trajediyi seçmediler, trajedi onlarý seçti. -Juliette Binoche
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey > Alp Þahin




19 Ekim 2024
Þehzade  
Alp Þahin
Defalarca eski yazýlarýmda da yazmama raðmen, hala bir þey neden, niye þimdi oldu, neden gözümüze sokuluyor diye düþünmüyor, aksine insanlýk dýþý bir haber gördüðünüzde hemen galeyana gelip asýp kesiyor, çarmýha germenin çare olacaðýný sanýyorsunuz.


:BD:
Defalarca eski yazýlarýmda da yazmama raðmen, hala bir þey neden, niye þimdi oldu, neden gözümüze sokuluyor diye düþünmüyor, aksine insanlýk dýþý bir haber gördüðünüzde hemen galeyana gelip asýp kesiyor, çarmýha germenin çare olacaðýný sanýyorsunuz.

Bakýn güzel kardeþlerim… Bu hayat fani… Rabb; her an bize verdiði hayatý alabilir. Bu yüzden siz de her gördüðünüzden etkilenmeden önce her sabah kendinize þunlarý sormalýsýnýz… Ben niye varým? Bu Dünya’da neyi deðiþtirebilirim? Böylelikle sorgu meleklerinden gelecek olan sorulara þaþýrmazsýnýz. Amma velakin sorular ilerlerse çoðunuzdan gelecek olan bahaneleri ben söyleyeyim. Valla efendim, baþýmý sokacak bir ev, ayaðýmý yerden kesecek bir araba dahi alamadým. Ne ibadeti? Benim yaþantýmda zaman kötüydü, ben de ne olduðunu anlamadan sadece karýn tokluðuna çalýþtým diyeceksiniz. Haksýz mýsýnýz? Deðilsiniz. Eh peki niye gündem deðil?

Hayat fani ama tarih de bir o kadar baki. Sýnýrlarýmýza Ýsrail adým adým yaklaþýyor ve bu yüzyýllardan beri olan tehdit, yeni yeni anca gündemimizdeymiþ gibi oluyor. Mülteciler desen, vatandaþlýk da almaya baþladýklarýndan, nüfus olarak çoðunluðu kazanýyor ve çoðunluðunuz ‘’demokrasi en doðru yönetim þeklidir’’ demeyi Atatürkçülük sanýp, diðer ilkeleri bilmemenizi geçtim ama daha en baþta milletçiliði bile ýrkçýlýk sandýðýnýz için, bu mülteciler parti kurup çoðunluðu ”demokratik yolla” ele aldýðýnda ‘’ama böyle demokrasi mi olur ya’’ diyeceksiniz. Keþke dedelerden ve eczacýlardan her seferinde ama her seferinde medet ummasaydýnýz… Þakayla karýþýk Þam seferleri baþlatacaðýný söyleyen partiye ve profesör doktor olan partinin baþkanýna kulak verseydiniz. Dilerseniz cv’sine de bakabilirsiniz.

Gelelim sona… Deprem gerçeði. Olacak bu… Er ya da geç Marmara Depremi olacak. Bina güçlendirmesi? Yeni toplanma alanlarý? Ýlk yardým stoðu? Olasý hasarlara karþý hangi bölgeyi hangi askeri kuvvet koruyacak ya da hangi hastaneler hangi bölgelere yoðunlaþacak var mý planlar? Bilmiyorum. Eminim ki iktidara inat olsun diye seçilmeyip, tamamen liyakat önderliðinde seçilen belediyeler gerekli önlemleri alacaklardýr.

Uzun lafýn kýsasý dostlar; sizin gündeminiz önce ekonomi, sonra vatana karþý olasý tehditler ve en sonunda deprem olmalý. Niye? Koca bir milleti ilgilendiren en büyük problemleri önce bir çözelim, daha sonra toplumun belli bir kýsmýnda olan insanlýk dýþý dahi sorunlarý da çözeriz. Fakat biliyorum ki yapmayacaksýnýz. Seçtikleriniz de yapmayacak.

O da þu yüzden… Hayata bakýþýnýz gereði kendinizi bu toplumun bir parçasý olarak hissetmiyorsunuz. Bencilsiniz, baþkasýna çamur atmayý, kendini en ve daha göstermenin derdindesiniz. Düþünceleriniz için yenilmeyi dahi kabullenmediðiniz için en basiti her seferinde ayný partilere oy veriyorsunuz. Bu kafa yanlýþ bir kafa ve ben Niccolo Machiavelli deðilim. Lorenzo de Medici’ye muazzam gözlemlemeler içeren Prens diye bir kitap da yazamam. Asiyim, salaða salak diyenlerdenim ve olur da ben öldükten yýllar sonra adamýn biri, bu yazým için ‘’yahu adama bak, ta o zamanlardan toplumu gözlemlemiþ’’ derse de yattýðým yerde onur duyarým, bu da ona Þehzade adlý eserim olmuþ olur.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum ve birey kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Vargas ve Fazlasý
Alp Þahin
Bir Gece Ansýzýn
Gökkuþaðý Altýndaki Kara Þemsiye
Aþaðý Yukarý Deðil Ýleri Bak!
Þýkýdým
Yok Mu Sizde Çocuk Ya?
Öyle mi Alay Komutaný?
Yeniçeri
Saat 1

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kopuk Kopuk
Düþman
Ýnsanýmsý Yaþam Formlarý
Ýsrail ve Hamas
Ýþine Gelirse
Komplo Teorileri No: 828
Kötüler ve Ýyiler
Maral
Ehl-i Beyt Tadýnda
Otuzdört (34)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ofis Hayvaný [Þiir]
Öngörü [Þiir]
Biri Olmadan Diðeri Olmaz [Þiir]
Hava, Kova [Þiir]
Vatan [Þiir]
Seçim [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.