..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gençliðinde müzik öðrenen, felsefeyi daha iyi anlar. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > 21. YÜZYIL > Alp Þahin




30 Eylül 2024
Kopuk Kopuk  
Alp Þahin
Özgür iradenin vermiþ olduðu bedelleri ödüyoruz. Öyle ya… Herkesin kendine göre kiþisel bir düþüncesi, fikri hatta pozitif ayrýmcýlýðý söke söke kullanýp arka planda þahsi ve bencilce planý var.


:CF:
Evvelden belirli bir sistem vardý… Ýyi ailelerin; iyi çocuklarý bir yuva kurar, evlatlarý da iyi yerlere gelir, beraberinde onlar da týpký kendilerinden öncekilerin yaptýðý gibi vatana millete hayýrlý evlatlar yetiþtirir ve bu sirkülasyon döner döner dururdu.

Þimdi? Özgür iradenin vermiþ olduðu bedelleri ödüyoruz. Öyle ya… Herkesin kendine göre kiþisel bir düþüncesi, fikri hatta pozitif ayrýmcýlýðý söke söke kullanýp arka planda þahsi ve bencilce planý var.

Þöyle bir baksana çevrene… Metroda, iþ servisinde geçen bomboþ zamanlar, hemen elde edilip tüketilenler bedenler, peder sen günahlarýmý lütfen affet tadýnda psikolog kuyruklarý ve sonrasýnda iki tatlý ilgiye kanýp hýzlý bir evlilik sonrasýnda doðurma var… Bak ciddi söylüyorum… Yine de dert deðil. Niye? Çünkü eline i phone verilip yetiþtirilen bunlarýn yavru zihniyetleri daha üremedi… Onlar üreyince ortalýk harbi harbi karýþacak. Rabb; geçinden versin.

Bu yüzden de öyle bir yozlaþma, kontrol edilme ve ahlaksýzlýk içindeyiz ki; zerre kadar bu sistemin kendisi konuþulmuyor, aksine hala ortaokul mezunu erkenden evlenmek zorunda ve gece kondularda yaþamak zorunda kalan, koca karýlar gibi birbirimizin açýklarýný arýyor ve birbirimizi kötüledikçe kendimizi daha iyi hissediyoruz.

Niye? Okumuyoruz. Dinlemiyoruz. Bilmiyoruz. Anca bize verilen ve empoze edilen bilgiler üzerinden yorum yapýyoruz. Bir þey oluyor aniden bir gündem belirleniyor… Tüm kanallar aniden onu iteliyor… Biz de hemen yorum yapýyoruz. Gündem deðiþiyor, hemen ona da yorum yapýyoruz. Peki… Bu yüzden bir kere dahi aþý olmayan cahil cühela biri diye eleþtirilen biri olarak; gündemi hem belirlemekte hem de hatýrlatmakta fayda görüyorum… Lütfen hatýrlatma aþýnýzý olun. Çift maskenizi de takýn. Ýlla televizyonlardan duymanýz mý gerekiyor? Bilim diyor yahu.

Tamam tamam kapatalým bu konuyu çünkü kaybý olanlar var amacým kalp kýrmak deðil… Amacým esas noktaya gelmek… Nedir o? Þudur. Siz onlarla bunlarla meþgul olurken gerçek Dünya’da ne oluyor?

Ýsrail; Arap coðrafyasýný inim inim inletip, saða sola selam çakýyor… Çakacak da… Niye? Çünkü bu ýrkýn, bu toplumun, bu dine mensup olan bir kavmin; bir ideasý, bir vizyonu ve bir amacý var… Bu amaç; asla ama yok olmayacak. Bu elemanlar yemin etmiþ, iþgal edecekler vaat edilmiþ topraklarý.

Buradan kopuk kopuk olsa da nereye geliyorum? Bu kafayý aziz Alman ressam kendi ülkesine tattýrýp koca Avrupa’yý iþgal etti. Amma velakin ne hikmetse tarihte kötülenmesine raðmen, hatta ve hatta onun tarafýndan inim inim inletilenler, O’nun izinden gidiyorlar. Niye? Çünkü öðrendiler. O’nun yolu doðru… Bunun dýþýnda kalýp, bir bütün olamayýp kendini bu fani dünyada eþsiz ve özel sananlar kaybolup gidecekler… Çünkü varlýklarý, kendinden sonrakilere armaðan dahi deðil. Vakti zamanýndaki topraktakiler öyleydi, hala da öyle bak. Belki de sorun budur kim bilir?



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn 21. yüzyil kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Düþman
Ýnsanýmsý Yaþam Formlarý
Ýsrail ve Hamas
Ýþine Gelirse
Ehl-i Beyt Tadýnda
Otuzdört (34)
Buruk 30 Aðustos
Feniks
Yedi Düvel
Çok Büyük Problemler

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Komplo Teorileri No: 828
Kötüler ve Ýyiler
Maral
Vargas ve Fazlasý
Liderlik
Alp Þahin
31 Mart 2024 Yerel Seçim Sonuçlarý
Sensizlik
Öyle Ýþte
Bezgin Kahraman

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ofis Hayvaný [Þiir]
Öngörü [Þiir]
Hava, Kova [Þiir]
Vatan [Þiir]
Biri Olmadan Diðeri Olmaz [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Seçim [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.