..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyanýn her tarafýndan öðretmenler insan topluluðunun en fedakâr ve muhterem unsurlarýdýr. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Bireysel
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Atlar ve Ýnsanlar (Seviþenler Ýçin)
Ýsa Kantarcý
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk

ATLAR ve ÝNSANLAR (seviþenler için) Köye yaz gelmiþti, yaz ayýnýn cidden hissedilmeye baþlandýðý ilk gündü. Ertesi gün hava bozacak endiþesi yoktu insanlarda. Gökyüzü apaçýktý. Güneþ parlaktý gün boyu. Dikkatini verirsen; dans ederek, birbirine takýlarak otlarýn, aðaçlarýn çiçeklerin arasýndan uçan mutlu kelebekleri görürdün. Bir evin önünde güneþin kýzdýrdýðý betona uzanmýþ bir kedi sýrt tüylerini yalýyor hararetle. Köyün deresinden geçen

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel
121 
 Lale, Nilgül  (ÇAÐLA GÖKDENÝZ)

Kýrk iki yaþýnda saçlarýnýn çoðuna aklar düþmüþ, on üç senelik evli, iki çocuk babasýyým. Ömrünün ikindisini yaþayan bir adamým. Ama bana sorarsanýz, yirmi beþinde tanýþtýðým, o liseli kýzlayým hala. Yoo, yoo hayýr evli bir adam olarak bunlarý size anlatmaktan utanmýyorum. Hiç de vicdan azabý duymuyorum. Þey… Bazen, bazen iþte…
122 
 Tek Kuruþluk Hikayeler "Öyküler Ýsyanda! ""  (erdal divriklioðlu)

Bir kadýn yarattým. O kadýn yarattýðým en þaheser þeydi benim için. Sonra sýcak bir çorba düþündüm. Dizimin dibine yataydý. Koynuma alaydým, saçlarýndan okþayaydým, gözlerine bakaydým. Seviþip,seviþip yorulaydým.
123 
 Çirkin  (Hilal Fýrtýna)

Tek çirkin bendim onlara göre. Bana bakan kendi çirkinliðini unutuyordu sanki.
124 
 Kemik 1  (seyfullah ÇALIÞKAN)

Yaþlý ve fotür þapkalý bir adam kasap dükkânýna girdi. O sýrada kendisinden önce gelmiþ elli yaþlarýnda bir kadýn köftelik kýyma çektiriyordu. Kadýna hiç aldýrmadan kasaba baktý. Elinde bedeni iyice incelmiþ sivri bir býçakla kýrmýzý etleri bölen usta “Buyur bey amca ,” dedi. “Kemik Var mý? Ýçinde ilik olan kalýn kemiklerden istiyorum. Usta “Var Bey amca. Þu kýymayý çekeyim de bakarým.” Sonra usta kýymayý terazinin üzerinde býrakýp içerideki soðuk hava deposuna gitti. Ýki tane kalýn kaval kemiði ile döndü. Bu kemikler büyük bir ihtimalle iri bir tosuna aitti. Elindeki satýrý kemiklere yan çizgiler býrakacak þekilde vurdu. Kemik ikiye ayrýlýp iliði sarkýnca kýyma bekleyen kadýn koþarak dükkândan çýktý. Arkasýna bile bakmadan kaçýp gitti.
125 
 Dört Oðlu Vardý  (Mustafa Arif Razgartlý)

Oðlu ayýp olmasýn diye annesinin resmini yanýmda deðilde bahçedeki çöp kovasýna atýp çekip gitmiþti.
126 
 Geçmiþ Bahar Sayýklamalarý  (veysel kaygusuz)

Bir kadýný anlatmaya nereden baþlanýr? Adýndan mý? Sevgilinin adý... Sevgilinin adý bir öykünün son cümlesi olur ancak. Adýndan sonra cümle cümleler susar çünkü! Bir kadýný anlatmaya nereden baþlanýr? Korkusuz sunduðu inceliðinden tabii ki! Pürüzsüz
127 
 Mankenle Seviþme  (kemal düzbay)

içeride, loþ ýþýðýn altýnda helenistik bir heykel gibi parlayan bir manken duruyordu. nefes kesici bir güzelliði vardý. oþino dönüp, “geceyi bununla geçirmek ister misiniz?” diye sordu. bize cevap fýrsatý vermeden, nazik hareketlerle elinden tuttu ve belinden kavradýðý gibi mankeni dýþarý çýkardý. bu nezakete, þimdilik, layýktý.
128 
 Trafik Kazasý  (S.Deniz hamutcuoðlu)

Yaralýlardan bir çoðunun kadýn olduðunu öðrendiðimde düþüncelerim ya da zihinsel oyunlarým þöyle ses veriyordu:Siyasetle hiç ilgilenmezler:gerçek gözlerinin önünde olup bitenlerdir,maskeli balonun neden yapýldýðýný bile bilmezler. Siyaset gözle görünen bir þey deðildir.
129 
 Bir Gece Ansýzýn...  (Ulaþ Tuzak)

Temmuzun ortasý, tam da sýcaðýn her þeyi kýzýþtýrdýðý ayýn tam ortasý. Gece yarýsýnýn da tam ortasýnda buluþma kararý almýþtý içindeki uhdelerle. Mutfak balkonunun kapýsýyla oturduðu odanýn penceresi arasýnda oluþan hava akýmýnda serinlemeye çalýþarak, bir yandan düþünüyor bir yandan kaþýnýyordu sivrisinek ve yakarcalarýn ýsýrdýðý kol ve bacaklarý yüzünden. Sessizliðin sesinden ilham almaya baþladý, az önce arkadaki parkta gýcýrdayan salýncaðýn sesinin dinmesiyle. Boncuk boncuk terler beliriyor anlýnda ve boðazýndaki kuruluðu gidermek için ara ara önündeki masanýn üzerine az önce dolaptan çýkardýðý cam þiþedeki suyu kafasýna dikiyordu. Her seferinde dudaðýndan sýzan damlalarý sol bileðinin üstüyle imha ediyordu klavyenin üzerine düþmesin diye.
130 
 Babamýn Karizmasý...  (Kemal Yavuz Paracýkoðlu)

Kapý açýldý. Kapýya aðaç yarmasý gibi bir adam çýktý. “Buyrun!” Rahatlýkla söyleyebilirim ki, adam, babamýn tam iki misli.
131 
 Bizim Mahallenin Ýnsanlarý - 1 -  (Ahmet Melih Karauðuz)

Bir yaðmur düþtü topraða önce, topraktaki bitkiler çiçek açtý. Tanrý, tüm cömertliðiyle yaklaþtý bize. Ve sizler büyüdünüz, bizleri her geçen gün küçülterek...
132 
 Annemin Macerasý  (gerçek tane)

Seneler evindeki tiner,süt,ve mutsuzluk kokan üç odada geçer.Tiner kokanda üretir,süt kokanda öper,mutsuzlukta yatar.
133 
 Aldýnmý Arabadan Ham Bostaný  (Mustafa Arif Razgartlý)

Abi sen rahat ol, az sonra bu iþ bitecek.
134 
 Pastýrma Yazý  (seçkin gündüz)

"Nerden bilebilirsin ! Az önce satýn aldým. Bir çuval pirinç. Baktým iþler iyi gidiyor. Midyede sorun yok, tasalanma. Motorcuyla konuþtum. Pastýrma yazý bu. Uzadýkça uzadý. Sürpriz ! Sevinsene bey, küserim."
135 
 Onarým  (seçkin gündüz)

Yaþama çok þey katýyorlardý. Hoþ kokulu su köpürerek burgaçlandý. Anayoldaki çýðýrtkanýn ezgili sesi güçlenip ses yalýtýmýný aþmayý baþarmasýn mý : ‘Muslukçu!.. Muslukçu!’ Ýþte bu da olanaksýzdý. Olanaksýzdý. Olanaksýzdý...
136 
 Kavga  (Semrin ÞAHÝN)

Kapý çalýnca Sahra’yý öylece býrakýp kapýyý açmaya gitti. Arda okuldan izin alýp gelmiþti. Faruk þaþkýnlýðýný gizleyemedi. “Senin ne iþin var bu saate?” diye sordu. Çantasýný yere atýp üzerinden atlayan çocuk “ Bugün annem hastaydý. Onu merak ettiðim için erken geldim.” dedi.
137 
 Yolculuk 2  (eylül)

Adýný bilmediðim bir sarmaþýk lila renginde çiçek açmýþ, pencerenin bir yanýndan yukarýya doðru sarýlýp týrmanmýþtý. Ýçimde o tanýdýk, gittiðim her yerde beni bulan o acýtan boþluk hissi; bu manzaranýn içinde de yoktum... Gitme vakti gelmiþti, gitmeliyim...
138 
 Ama Dünyanýn En Güzel Gülen Kadýnýný Seviyorum.  (erdal divriklioðlu)

Annemin takýntýsý ise "Pekmezin nasýl içilebileceði konusunda" Çünkü içerken yere sýçrarsa bir felaket olabileceðini düþünüyor. Bu yüzden en son bulduðu yöntem çay bardaðýndan höpürdetmek oldu.
139 
 Tamamlanmamýþ Öyküler  (CAHÝDE GÜÇLÜ)

_Bütün yazýcýlar korkuyla uyanýr sabahlara. Kur’a çektik, terk ediliþ bana düþtü ey dünya!_
140 
 Gülen Adam  (Mudarkeþ KANIK)

Bir insanýn hikayesi. Belki sen, belki de ben bu insan, fakat yazan ben. Seni yazdýysam ve sen seni, kendine bile yazamýyorsan, iþte sana sen. Beni yazdýysam ve beni en iyi ben anlatýrsam; iþte bir kadeh ben.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Fýrtýna
YILDIZ AKA
Öykü > Bireysel
Büyümek
YILDIZ AKA
Öykü > Bireysel
Azurit Yolu
YILDIZ AKA
Öykü > Bireysel
Gün Doðdu Seherden
Yeter Özhal
Öykü > Aþk ve Romantizm
Kim Bilir?
Yûþa Irmak
Öykü > Bireysel
Yalnýzlýk
Ersin KURT
Öykü > Bireysel
Maviden Bozma
PINAR ÖNALAN
Öykü > Bireysel
Adý Batasýca
seçkin gündüz
Öykü > Bireysel

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.