..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öküzün rengini dýþýnda, insanýn rengini içinde ara. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > osman tatlý




24 Kasým 2013
Eðitimde Korkaklýða Yer Yoktur  
osman tatlý
Abbas Güçlü, ilk açýklamalarýna cemaate yakýn olunca, baþbakandan hemen tepki geldi. Peki Abbas güçlü, dik bir duruþ sergilemesi gerekirken ne yaptý? Baþbakanýn elini öpeceðini söyledi. Korku hemen fikir deðiþikliðine yansýdý. Madem düþüncede haklsýn neden deðiþtiriyorsun


:AAIC:

Eðitimde önemli olan eksiklerin tespiti ve çözümlenmesidir. Eðitim sürekli yenilenmesi gereken bir alandýr. Yenilenmeyen eðitim çaða ayak uyduramayan bireyler yetiþtirir ki bu hem devletin hem de toplumun geliþimini çok ciddi bir þekilde etkiler. Toplumun yaþadýðý temel sýkýntýda burada kaynaklanmaktadýr. Eðitim üzerine çalýþma yapanlar devlet endeksli düþünüp, proje üretirse eðitim çýkmýza sürüklenir.

Eðitim üzerine düþünen ya da bu alanda uzmanlaþanlarýn cesur ve geniþ bir perspektifli olmasý gerekir. Eðitim üzerine çalýþanlar baðýmsýz bir kimlik sahibi olmalý ve düþünceleri politikacýlara ve hükümetlere göre deðiþmemeli, doðru ve gerekli olan projeler üzerinde ýsrar etmeli, sürekli fikir deðiþtirmemelidir. Eðitim gibi ciddi bir alanda baskýlara ve etkilere aldýrýþ etmemelidirler.
Siyasi baskýlara ve iþini kaybetme korkusu yaþayanlar eðitim uzmaný olmamalýdýr. Eðitim sektörünün korkaklara deðil, cesur yüreklilere ihtiyaçý var. Cesur eðitimciler yarýnlarýn geleceðine þekil verebilir. Nesillerde bu cesur eðitimcileri örnek alarak, adýmlarýný atacaklardýr.

Ak parti ve cemaat arasýndaki dershane savaþý, dikkatleri eðitime çevirdi. Kalemi eline alan eðitimin içinde olmamasýna raðmen düþüncelerini paylaþmaya baþladý. Bunlardan bir medya kurumunda program yapan ve gazete eðitim üzerine yazan Abbas Güçlü’dür. Abbas’ýn kes yapýþtýr yazýlarý ve salt üniversite öðrencileri karþýsýnda oturarak konuklarýný konuþturan ve baþka bir özelliði olmayan biri olmasýna raðmen medyatik olmasý nedeniyle eðitim konularýnda danýþýlan ya da kendinde söz söyleme ihtiyaçý duyan biri. Belki eðitim üzerine en son konuþmasý gereken birinin, Türkiye’nin bir ayýbý olarak, ilk konuþanlardan biri olmasý üzücüdür.

Abbas Güçlü, ilk açýklamalarýna cemaate yakýn olunca, baþbakandan hemen tepki geldi. Peki Abbas güçlü, dik bir duruþ sergilemesi gerekirken ne yaptý? Baþbakanýn elini öpeceðini söyledi. Korku hemen fikir deðiþikliðine yansýdý. Madem düþüncede haklsýn neden deðiþtiriyorsun. Eðitim çocuk oyuncaðý ya da keyfi bir durumudur ki hemen yüzseksne derece dönüþ yapýyorsun. Eðitim uzmanlarý cesur ve dürüst olmalýdýr. Söylediðinin arkasýna durup, bedel ödemeyi göze almalýdýr. Bizim bedel ödemeye korkan sözde eðitimcilere ihtiyaçýmýz yok.
Osman Tatlý
www.osmantatli.com.tr



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnsandaki Kaygý Örnekleri
Ýyi Kitap Kötü Kitap
Kaygýya Giriþ
Korku ve Kaygý Arasýndaki Ayrým
Dershanelere Dikkat
Türkiye ve Suriye
Kitap Okumayýn Kampanyasý
Merak
Akýl ve Din

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yazar Kimliði
Aþk ve Cinsellik Ayrý Þeylerdir
Aþk Yolculuðu
Yazar Konularý Nereden Alýr
Ýslamda Kadýna Kýrbaç
Aþkýn Kölesi Olmak
Yazarlýk Yolunda Ara Söz
Yalnýzlýk Sözleri III
Soðuk Bayram
Birey Olabilme

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yalnýzlýk Sözleri I [Öykü]
Hayalim Yazar Olmak [Roman]
Hayalim Yazarlýk [Roman]
Okuyorum Ama Yazamýyorum? [Roman]
Edebiyat Fakültesinde Dergi Çýkarmak [Eleþtiri]
Ýklimler / Film Eleþtirisi [Eleþtiri]
120 / Film Eleþtirisi [Eleþtiri]
Üç Maymun / Film Eleþtirisi [Eleþtiri]
Neþeli Hayat [Eleþtiri]
The Ýmam"ýn Savaþý Kiminle [Eleþtiri]


osman tatlý kimdir?

okuyucu ile beraber yolculuk yapmak


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman tatlý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.