..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyanýn her tarafýndan öðretmenler insan topluluðunun en fedakâr ve muhterem unsurlarýdýr. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Osman AKTAÞ




21 Aralýk 2023
Yusuf Tekin Tekke ve Zaviye Bakaný mý  
Osman AKTAÞ
Bu hafta içinde dinlediðim en akla ve mantýða aykýrý konuþmayý meclis konuþmasýnda Sayýn Tekin yaptý. Þimdiye kadarki hükümetler, cumhuriyet ve Atatürk düþmanlarýný desteklemeyi böyle fahiþ bir þekilde dillendirmiyorlardý (Fetullah Gülen hariç, çünkü AKP'nin bu alçakla olan birliktelikleri 2002 iktidarýndan 2014 yýlýna kadar sürüyor).


:BEJ:
Bu hafta içinde dinlediðim en akla ve mantýða aykýrý konuþmayý meclis konuþmasýnda Sayýn Tekin yaptý. Þimdiye kadarki hükümetler, cumhuriyet ve Atatürk düþmanlarýný desteklemeyi böyle fahiþ bir þekilde dillendirmiyorlardý (Fetullah Gülen hariç, çünkü AKP'nin bu alçakla olan birliktelikleri 2002 iktidarýndan 2014 yýlýna kadar sürüyor).

Sayýn bakan, eðitim bakanlýðýnýn yaptýðý toplam protolün 2709 olduðunu, bunun 1167'sinin resmi kuruluþ, 550'sinin sivil toplum kuruluþlarý, 986'sýnýn Tema ve diðer kuruluþlarla yapýldýðýný söyledi ve akabinde "Sizin cemaat ve tarikat dediðiniz, bizim de STK dediðimiz kuruluþlarla yaptýðýmýz protokol, toplasanýz 10'u geçmez ve bunlarla da birlikte hareket etmeye devam edeceðiz. Onlar çocuklarýn daða çýkmalarýný engelliyorlar." diyor.

Sayýn bakanýn açýklamalarý üzerinden gidelim. Verilen rakamlarý topladýðýmýzda 2703 ediyor, demek oluyor ki, sayýn bakan 6 cemaat ve tarikatla protokol yapmýþ. Oysa sayýn bakan, 550 sivil toplum kuruluþu ile protol yaptýklarýný söylüyor, protokol yapýlan bu 6 tarikat ve cemaati bu 550 kuruluþtan ayýrýyor. Halbuki, konuþmasýnda kendilerinin bu ayrýcalýklý cemaat ve tarikatlara sivil toplum kuruluþu dediklerini ifade ediyor. Bu kendi içinde bir çeliþki ve sayýn bakanýn da bu kuruluþlarý sivil toplum kuruluþu olmadýklarýný kabul ettiði anlamýna gelmekte.

Sayýn bakan bilerek ve isteyerek cumhuriyet ve Atatürk düþmanlýðý yapan kuruluþlarla protokol imzalýyor, bunu Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi kürsüsünden söylüyor ve hâlâ bakanlýða devam ediyor. Bu çok garip bir durum deðil mi?

Bir diðeri açmaz, sayýn bakan bu örgütlerin çocuklarýn daða çýkarýlmalarýný engellediðini söylüyor. Ben de, benzer örgütlerin yurtlarýnda kalan çocuklarýn taciz ve tecavüze maruz kaldýklarýný günlerce medyadan okuduðumu ve bundan bir insan olarak aklýma her geldikçe tüylerimin ürperdiðini söylemek istiyorum. Hem daða çýkanlarý daðdan indirilip, çadýr mahkemelerinde aklanýp, kamu kuruluþlarýna yerleþtirilmediler mi? Daðda kimse kalmadý ki, çocuklar daða çýkarýlsýn ve bunlar da engel olsunlar, öyle deðil mi sayýn bakan?

Ben sormak istiyorum Yusuf Tekin'e; Cihannüma Dayanýþma ve Ýþbirliði Derneði kim tarafýndan, niçin kuruldu? Bu derneðin kurucu genel baþkaný kim? Bu dernekle ilginiz nedir? Bu dernekle protokol imzaladýnýz mý? Emine Þenlikoðlu denilen cumhuriyet ve Atatürk düþmaný hangi sýfatla bu derneðe davet ediliyor?

Bu sorularý yanýtlamayacaðýnýzý biliyorum. Benim yapmaya çalýþtýðým sadece farkýndalýk yaratmak. Cihannüma Dayanýþma ve Ýþbirliði Kurucu Genel Baþkaný sizsiz, deðil mi sayýn Tekin?

Acaba bu insanlar (AKP zihniyeti ve bu zihniyeti destekleyen seçmen) bu ülkenin, hayatýný ve sosyal yaþantýsýný hiçe sayan Atatürk tarafýndan kurulduðunun, cumhuriyet ve demokrasinin Atatürk tarafýndan bunlara verildiðinin ve bu sayede bugün bu konuþmalarý rahatlýkla yaptýklarýnýn, hatta kendilerine hayatý pahasýna bu imkanlarý verene hakaret içeren kelimeler sarf ettiklerinin, ve hatta Atatürk'e küfrettiklerinin nasýl bir vebal taþýdýðýnýn farkýndalar mý? Eðer farkýnda deðillerse, bunlar zýr cahil, farkýndalarsa hain olmuyorlar mý?

Sayýn Tekin Türkiye Cumhuriyeti devletinin resmi bir bakaný olarak bu kadar sorumsuz ve anayasaya aykýrý olduðunu kendisinde bildiði kuruluþlarla protokol imzalayýp, bunu da gayet doðal bir þeymiþ gibi meclis kürsüsünden söyleyebiliyorsa, bu devletin temellerinde sarsýntý baþlamýþ demektir. Bu devleti, cumhuriyeti ve anayasal düzeni saðlamasý gerekenlerin konuya duyarsýz kalmamalarý gerekir. Bu durum ülke geleceðin nasýl bir tehlike içine girildiðinin bir göstergesidir.

Ben artýk sayýn bakanýn söylemlerinden ve imza altýna alýnan 6 protokolün gelecekte yeni FETÖ örgütleri doðurabileceði endiþesini taþýyorum.

Ben, acaba eðitim bakanlýðýnda bunlar olurken diðer bakanlýklarda benzer geliþimlerin yaþanýp yaþanmadýðý konusunda da ciddi endiþeler duymaktayým.

Umut etmek istiyorum ki, artýk gerekli merciler bu konuda gerekli olaný kiþi ve topluluk çýkarlarý yerine ülke çýkarýný gözeterek yaparlar.

21 Aralýk 23
Gölcük



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yusuf Kuyusu Ya da Milli Eðitim
Sosyal Medyada ve Tanýtým Panolarýnda Dilencilik
Fistan Aldým Endazesi On Yediye
Ýki Katilin Dayanýþmasý
Eðitim Bakanýyla Sanal Bakýþma
Sosyal Medyada Uzay Sempozyumu
Politik Arenada Kör Dövüþü
Fýsýltý Ormanýnda Kýble Tespiti
Vicdansýz Medya Cahil Toplum
Bu Vatan

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kanlý Temmuz
Devrimci Bir Derviþ: Mehmet Akif
Günortasýndaki Karanlýk
"Kadýn Þairler Aþktan Bahsettikleri Zaman" Üzerine Birkaç Söz
Göðüs Kafesinde Kuþ Yetiþtiren Þair: Þükrü Çanku
Yazar ve Þairlerin Deðiþen Anatomisi ve Sosyal Statüsü
Kanlý Temmuz
17 Eylül ve Ülke Kaderini Deðiþtiren Ýdamlar
Sabahattin Ali
Üç Din ve Bir Filistin

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Veda Partisinde Veda Hutbesi [Þiir]
Düþ Geçiti [Þiir]
Saat Gökyüzüne Yaklaþýyor [Öykü]
Efsun [Öykü]
Sevgi Ya da Aþk Algýsý [Deneme]
Doðanýn Çýlgýn Yaratýðý ve Aþk [Deneme]
"Korkma Sönmez... "" Þairi [Deneme]
Aþkýn Tarifi [Deneme]
Bugün 23 Nisan [Deneme]
Eros'a Rekabet [Deneme]


Osman AKTAÞ kimdir?

1965 Erzurum doðdu. Gazi üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, TDE bölümünden mezun oldu. Sýrasýyla Van, Bartýn, Antalya,Bursa, Ankara, Bodrum'da öðretmen olarak görev yaptý. Halen Kocaeli'bde görev yapmakta. yaklaþýk 40 yýldýr þiir,öykü ve eleþtiri yazýlarý yazmakta. Eserleri: 1. ayArsýz; Uludað Yayýnlarý 2007 (Þiirler) 2. bermudayý tek geçmek; Cinius Yayýnlarý 2016 (Þiirler) 3. AsiMilat(ör); Cinius Yayýnlarý 2017 (Politik Denemeler) 4. (D)OKU(N)MUÞTUK; Cinius Yayýnlarý (Kitap Eleþtirileri) 5. cennet cazgýrlarý; Cinius Yayýnlarý 2017(Þiirler) 6. çorak düþler ülkesi; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 7. Yaðmur Yankýlarý; Artus Yayýnlarý 2018 (Öyküler) 8. Sessiz Çýðlýk; Cinius Yayýnlarý 2018(Kitap Eleþtirileri) 9. dar vakitte aþk; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 10. Âþýk Hüseyin Fizâhî; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 11. Þuaraya Elhan Olmak; Cinius Yayýnlarý 2019 (Þairler Üzerine Denemeler) 12. ναυάγιο αγάπης (enkaz-ý aþk): Cinius Yayýnlarý 2019 (Þiirler)


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Osman AKTAÞ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.