..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Deðiþim dýþýnda hiçbir þey sürekli deðildir. -Heraklitos
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Osman AKTAÞ




15 Temmuz 2021
Bana (L) Göre 15 Temmuz  
Osman AKTAÞ
15 Temmuz kimine göre destan, kimine göre kasten, kimine göre pisten ibaret. Akþam saat dokuz... Ordunun darbe giriþiminde olduðunu öðreniyorum...


:FHJ:
15 Temmuz kimine göre destan, kimine göre kasten, kimine göre pisten ibaret.

Akþam saat dokuz... Ordunun darbe giriþiminde olduðunu öðreniyorum...

Darbe, Ýstanbul'da Boðaz Köprüsü'nün tutulmasýyla baþlatýlýyor. Emniyet Genel Müdürlüðü, istihbarat dairesi, TBMM, meclis lojmanlarý, baþbakanlýk, cumhurbaþkanlýðý ve cumhurbaþkanlýðý köþkü, TRT Genel Müdürlüðü, Esenboða Havalimaný Ankara'da, Atatürk Havalimaný Ýstanbul'da dururken, darbenin baþlangýcý Boðaz Köprüsü... Bu durum sizce de garip deðil mi?

Ýlerleyen saatler... Köprüde halka ateþ açýlýyor, ölenler oluyor... Sonra subaylar arasýnda ihtilaf; birbirlerini vuruyorlar...

Meclisin bir kýsmý gece yarýsýndan sonra uçaklarca bombalandýðý söyleniyor. Bu saldýrýda ölen yok.

Cumhurbaþkaný'nýn Marmaris'te olduðu ve oradan ayrýldýðý haberi veriliyor. Nereye gittiði bilinmiyor.

Cumhurbaþkaný cep telefonuyla yayýna katýlýyor. Halka çaðrýda bulunuyor; “Herkes sokaða inip dirensin" diyor mealen.

Baþbakan da yayýna katýlýp, görevinin baþýnda olduðunu söylüyor. Her ikisinin de sesinde olaðanüstü bir heyecan hissetmedim. Oysa 12 Eylül darbesinin bir tanýðý olarak ben, çok tedirgindim ve korkuyordum. Klimaya raðmen hem avuçlarým, hem alným terliyordu.

Gece yarýsýndan sonra, darbenin kýrýldýðýný ve darbecilerin baþarýsýzlýða uðradýklarý haberini aldýk.

Ertesi gün iktidar tarafýndan sýk açýklamalar gelmeye baþladý. Cumhurbaþkaný darbeye kalkýþan bu vatan hainlerinin en aðýr þekilde cezalandýrýlacaklarýný söylüyordu.

12 Eylül darbesi (yanlýþ hatýrlamýyorsam) gece saat 3.00'de baþladý ve beþte TBMM, TRT genel Müdürlüðü, Meclis lojmanlarý, Baþbakanlýk, Bakanlýklar, Ýstihbarat birimleri, Emniyet Genel Müdürlüðü ve o gün itibarýyla 67 ildeki valilik ve Emniyet Müdürlükleri ele geçirilmiþti. Hemen akabinde Kenen Evren TRT'den yönetime zaruri nedenlerden dolayý el konulduðunu bildiriyor, askeri yönetimin bir süre ülkeyi yöneteceðini açýklýyordu.

Gel gör ki, biz akþam baþlayan darbe giriþimini canlý yayýn yapan tüm kanallardan adeta bir Amerikan filmi seyredercesine kesintisiz ve engelsiz seyretmeye muvaffak olduk. Çok çok ilginç bir darbe giriþimiydi. Ne tür darbelerde bu tür yayýna izin veriliyor, bunu anlayamýyorum. Yayýnlara müdahale edemeyecek kadar güçsüz kimselerin hangi akýlla darbe giriþiminde bulunabildiklerini de benim aklým almýyor.

Evet, daha sonra yapýlan açýklamalarla, darbe giriþimini FETÖ terör örgütünün gerçekleþtirdiðini, Fethullah Gülen denen yaratýðýn hain ilan edildiðini yetkili aðýzlardan duyuyorduk.

Hani bu Feto denen yaratýk “Hizmet adamý"ydý? Hani Eðitim alanýnda Ülke için her türlü çabayý sarf ediyordu? Hani ülkeyi dünyaya tanýtýyordu? Acaba iktidarla Feto denen alçaðýn arasýný açan husus neydi? Neden bir “Hizmet adamý" birdenbire darbe yapmaya kalkýyor ve terörist oluyor?

Biliyor musunuz, ben saðlýklý düþünemiyorum; 15 Temmuz bir dönüm noktasý oldu; geçmiþte iþlenen ne kadar suç ve faili meçhul varsa, FETÖ tarafýndan iþlenmiþ oldu. Bunu iddia eden ise, “Hizmet adamý" diye Fethullah Gülen'i yere göðe sýðdýramayan iktidardý. Saðlýklý düþünen biri varsa ve bana da izah ederse çok sevinirim. Muðlak düþünceler insaný yoruyor.

Her ne ise, 15 Temmuz'un destan olduðuna inanan ve kabul edenler, herhalde hiçbir þeyden haberi olmayan askeri öðrencilerin, terhisi gelmiþ askerlerin linç edilmesi destan ya da bayram dediðiniz. Vicdanýnýz sizi rahatsýz etmiyorsa, destan ya da bayramýnýz kutlu olsun.

Allah bu millete bir daha böyle destan ya da bayram ne yaþatsýn, ne de bunlara sebep olup inanlara fýrsat versin. Sadece bu kiþilere Allah akýl, izan ve gerçekleri görebilme yetisi versin.

Sürç-i lisan eyledikse affola...

15 Temmuz 21
Gölcük



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Fistan Aldým Endazesi On Yediye
Sosyal Medyada ve Tanýtým Panolarýnda Dilencilik
Ýki Katilin Dayanýþmasý
Vicdansýz Medya Cahil Toplum
Eðitim Bakanýyla Sanal Bakýþma
Bu Vatan
Politik Arenada Kör Dövüþü
Fýsýltý Ormanýnda Kýble Tespiti
Sosyal Medyada Uzay Sempozyumu
Yusuf Tekin Tekke ve Zaviye Bakaný mý

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Devrimci Bir Derviþ: Mehmet Akif
Günortasýndaki Karanlýk
"Kadýn Þairler Aþktan Bahsettikleri Zaman" Üzerine Birkaç Söz
Göðüs Kafesinde Kuþ Yetiþtiren Þair: Þükrü Çanku
Yazar ve Þairlerin Deðiþen Anatomisi ve Sosyal Statüsü
Kanlý Temmuz
17 Eylül ve Ülke Kaderini Deðiþtiren Ýdamlar
Sabahattin Ali
Üç Din ve Bir Filistin
Bizi Taksim Edenlere Yuh

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Veda Partisinde Veda Hutbesi [Þiir]
Düþ Geçiti [Þiir]
Saat Gökyüzüne Yaklaþýyor [Öykü]
Efsun [Öykü]
Sevgi Ya da Aþk Algýsý [Deneme]
Doðanýn Çýlgýn Yaratýðý ve Aþk [Deneme]
Aþkýn Tarifi [Deneme]
"Korkma Sönmez... "" Þairi [Deneme]
Bugün 23 Nisan [Deneme]
Eros'a Rekabet [Deneme]


Osman AKTAÞ kimdir?

1965 Erzurum doðdu. Gazi üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, TDE bölümünden mezun oldu. Sýrasýyla Van, Bartýn, Antalya,Bursa, Ankara, Bodrum'da öðretmen olarak görev yaptý. Halen Kocaeli'bde görev yapmakta. yaklaþýk 40 yýldýr þiir,öykü ve eleþtiri yazýlarý yazmakta. Eserleri: 1. ayArsýz; Uludað Yayýnlarý 2007 (Þiirler) 2. bermudayý tek geçmek; Cinius Yayýnlarý 2016 (Þiirler) 3. AsiMilat(ör); Cinius Yayýnlarý 2017 (Politik Denemeler) 4. (D)OKU(N)MUÞTUK; Cinius Yayýnlarý (Kitap Eleþtirileri) 5. cennet cazgýrlarý; Cinius Yayýnlarý 2017(Þiirler) 6. çorak düþler ülkesi; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 7. Yaðmur Yankýlarý; Artus Yayýnlarý 2018 (Öyküler) 8. Sessiz Çýðlýk; Cinius Yayýnlarý 2018(Kitap Eleþtirileri) 9. dar vakitte aþk; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 10. Âþýk Hüseyin Fizâhî; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 11. Þuaraya Elhan Olmak; Cinius Yayýnlarý 2019 (Þairler Üzerine Denemeler) 12. ναυάγιο αγάπης (enkaz-ý aþk): Cinius Yayýnlarý 2019 (Þiirler)


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Osman AKTAÞ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.