..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yaşam kısa, sanat uzun, fırsat aceleci, deney aldatıcıdır. -Hippokrates
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler > Osman AKTAŞ




15 Temmuz 2021
Bana (L) Göre 15 Temmuz  
Osman AKTAŞ
15 Temmuz kimine göre destan, kimine göre kasten, kimine göre pisten ibaret. Akşam saat dokuz... Ordunun darbe girişiminde olduğunu öğreniyorum...


:GFD:
15 Temmuz kimine göre destan, kimine göre kasten, kimine göre pisten ibaret.

Akşam saat dokuz... Ordunun darbe girişiminde olduğunu öğreniyorum...

Darbe, İstanbul'da Boğaz Köprüsü'nün tutulmasıyla başlatılıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, istihbarat dairesi, TBMM, meclis lojmanları, başbakanlık, cumhurbaşkanlığı ve cumhurbaşkanlığı köşkü, TRT Genel Müdürlüğü, Esenboğa Havalimanı Ankara'da, Atatürk Havalimanı İstanbul'da dururken, darbenin başlangıcı Boğaz Köprüsü... Bu durum sizce de garip değil mi?

İlerleyen saatler... Köprüde halka ateş açılıyor, ölenler oluyor... Sonra subaylar arasında ihtilaf; birbirlerini vuruyorlar...

Meclisin bir kısmı gece yarısından sonra uçaklarca bombalandığı söyleniyor. Bu saldırıda ölen yok.

Cumhurbaşkanı'nın Marmaris'te olduğu ve oradan ayrıldığı haberi veriliyor. Nereye gittiği bilinmiyor.

Cumhurbaşkanı cep telefonuyla yayına katılıyor. Halka çağrıda bulunuyor; “Herkes sokağa inip dirensin" diyor mealen.

Başbakan da yayına katılıp, görevinin başında olduğunu söylüyor. Her ikisinin de sesinde olağanüstü bir heyecan hissetmedim. Oysa 12 Eylül darbesinin bir tanığı olarak ben, çok tedirgindim ve korkuyordum. Klimaya rağmen hem avuçlarım, hem alnım terliyordu.

Gece yarısından sonra, darbenin kırıldığını ve darbecilerin başarısızlığa uğradıkları haberini aldık.

Ertesi gün iktidar tarafından sık açıklamalar gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı darbeye kalkışan bu vatan hainlerinin en ağır şekilde cezalandırılacaklarını söylüyordu.

12 Eylül darbesi (yanlış hatırlamıyorsam) gece saat 3.00'de başladı ve beşte TBMM, TRT genel Müdürlüğü, Meclis lojmanları, Başbakanlık, Bakanlıklar, İstihbarat birimleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve o gün itibarıyla 67 ildeki valilik ve Emniyet Müdürlükleri ele geçirilmişti. Hemen akabinde Kenen Evren TRT'den yönetime zaruri nedenlerden dolayı el konulduğunu bildiriyor, askeri yönetimin bir süre ülkeyi yöneteceğini açıklıyordu.

Gel gör ki, biz akşam başlayan darbe girişimini canlı yayın yapan tüm kanallardan adeta bir Amerikan filmi seyredercesine kesintisiz ve engelsiz seyretmeye muvaffak olduk. Çok çok ilginç bir darbe girişimiydi. Ne tür darbelerde bu tür yayına izin veriliyor, bunu anlayamıyorum. Yayınlara müdahale edemeyecek kadar güçsüz kimselerin hangi akılla darbe girişiminde bulunabildiklerini de benim aklım almıyor.

Evet, daha sonra yapılan açıklamalarla, darbe girişimini FETÖ terör örgütünün gerçekleştirdiğini, Fethullah Gülen denen yaratığın hain ilan edildiğini yetkili ağızlardan duyuyorduk.

Hani bu Feto denen yaratık “Hizmet adamı"ydı? Hani Eğitim alanında Ülke için her türlü çabayı sarf ediyordu? Hani ülkeyi dünyaya tanıtıyordu? Acaba iktidarla Feto denen alçağın arasını açan husus neydi? Neden bir “Hizmet adamı" birdenbire darbe yapmaya kalkıyor ve terörist oluyor?

Biliyor musunuz, ben sağlıklı düşünemiyorum; 15 Temmuz bir dönüm noktası oldu; geçmişte işlenen ne kadar suç ve faili meçhul varsa, FETÖ tarafından işlenmiş oldu. Bunu iddia eden ise, “Hizmet adamı" diye Fethullah Gülen'i yere göğe sığdıramayan iktidardı. Sağlıklı düşünen biri varsa ve bana da izah ederse çok sevinirim. Muğlak düşünceler insanı yoruyor.

Her ne ise, 15 Temmuz'un destan olduğuna inanan ve kabul edenler, herhalde hiçbir şeyden haberi olmayan askeri öğrencilerin, terhisi gelmiş askerlerin linç edilmesi destan ya da bayram dediğiniz. Vicdanınız sizi rahatsız etmiyorsa, destan ya da bayramınız kutlu olsun.

Allah bu millete bir daha böyle destan ya da bayram ne yaşatsın, ne de bunlara sebep olup inanlara fırsat versin. Sadece bu kişilere Allah akıl, izan ve gerçekleri görebilme yetisi versin.

Sürç-i lisan eyledikse affola...

15 Temmuz 21
Gölcük



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın politik olaylar ve görüşler kümesinde bulunan diğer yazıları...
10 Kasım
Sefiller ve Sefilliğe Kefiller
Millet Olmak İçin Toplumsal Değerler
Çağın Ütopyası
Bu Vatan
Yusuf Kuyusu Ya da Milli Eğitim
Vicdansız Medya Cahil Toplum
Sosyal Medyada ve Tanıtım Panolarında Dilencilik
Büyüklerin Toprak Kapmaca Oyunu
Yusuf Tekin Tekke ve Zaviye Bakanı mı

Yazarın eleştiri ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
İslam ve Rejim
İrade ve Kudret
Kanlı Temmuz
Devrimci Bir Derviş: Mehmet Akif
"Kadın Şairler Aşktan Bahsettikleri Zaman" Üzerine Birkaç Söz
Göğüs Kafesinde Kuş Yetiştiren Şair: Şükrü Çanku
Yazar ve Şairlerin Değişen Anatomisi ve Sosyal Statüsü
Kanlı Temmuz
17 Eylül ve Ülke Kaderini Değiştiren İdamlar
Sabahattin Ali

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Bir Veda Partisinde Veda Hutbesi [Şiir]
Düş Geçiti [Şiir]
Saat Gökyüzüne Yaklaşıyor [Öykü]
Efsun [Öykü]
Sevgi Ya da Aşk Algısı [Deneme]
"Korkma Sönmez... "" Şairi [Deneme]
Aşkın Tarifi [Deneme]
Doğanın Çılgın Yaratığı ve Aşk [Deneme]
Bugün 23 Nisan [Deneme]
Eros'a Rekabet [Deneme]


Osman AKTAŞ kimdir?

1965 Erzurum doğdu. Gazi üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, TDE bölümünden mezun oldu. Sırasıyla Van, Bartın, Antalya,Bursa, Ankara, Bodrum'da öğretmen olarak görev yaptı. Halen Kocaeli'bde görev yapmakta. yaklaşık 40 yıldır şiir,öykü ve eleştiri yazıları yazmakta. Eserleri: 1. ayArsız; Uludağ Yayınları 2007 (Şiirler) 2. bermudayı tek geçmek; Cinius Yayınları 2016 (Şiirler) 3. AsiMilat(ör); Cinius Yayınları 2017 (Politik Denemeler) 4. (D)OKU(N)MUŞTUK; Cinius Yayınları (Kitap Eleştirileri) 5. cennet cazgırları; Cinius Yayınları 2017(Şiirler) 6. çorak düşler ülkesi; Cinius Yayınları 2018 (Şiirler) 7. Yağmur Yankıları; Artus Yayınları 2018 (Öyküler) 8. Sessiz Çığlık; Cinius Yayınları 2018(Kitap Eleştirileri) 9. dar vakitte aşk; Cinius Yayınları 2018 (Şiirler) 10. Âşık Hüseyin Fizâhî; Cinius Yayınları 2018 (Şiirler) 11. Şuaraya Elhan Olmak; Cinius Yayınları 2019 (Şairler Üzerine Denemeler) 12. ναυάγιο αγάπης (enkaz-ı aşk): Cinius Yayınları 2019 (Şiirler)


yazardan son gelenler

yazarın kütüphaneleri



 

 

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Osman AKTAŞ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.