..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan melek olsaydý dünya cennet olurdu. -Tevfik Fikret
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Türkiye
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Damlacýklar 3
Tayyibe Atay
Þiir > Bireysel

31 zamandan sýyýrdýðým hayat gökgürültüsü talaþ... hamamböcekleri eðleþir içinde..... 32 sevgilim! .. þimdi ben Sünnet gölünün sünnetli balýðýný yemiþ tok bir kadýným! ne diye sofralar açarsýn ki önüme! .. :))) 33 diþ izi kaldý tenimde sonbahar rüzgarýnýn... 34 öldü gitti ölüsü ile seviþen pört gözlü çekirge.... 35 bütün orman yumurta aðacý paskalya bayramý yapýyor kuþlar... 36 sevgilim! kýya

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye
 Anýlarýn da Meskeni Var  (Yûþa Irmak)

Yaptýðým gezilerde köy ve kasabalarda sýkça denk geldiðim o kerpiç evlerin çoðu; su sesinin duyulabildiði, dut, incir ve ceviz aðaçlarýnýn altýnda dinlenebileceðiniz, avlusunda huzur bulabileceðiniz, penceresinden gökyüzüne bakabildiðiniz yerlere yapýlmýþtý.
 Taksiler Kan Kýrmýzýsý  (Aysel AKSÜMER )

Ýzmir'de taksi þoförümüz haince vuruldu. Ýyilikten maraz doðdu.
 Hýyar  (Tayyibe Atay)

öyle bir düþtüm ki pazarýn ortasýna!.sormayýn gitsin birader!..
 "Ýyi", "Kurt", "Ceberrut", "Sosyal" Deðil "Kerim Devlet"  (Yûþa Irmak)

20 kasým 2023 yýlýnda baþkan Erdoðan’ýn yaptýðý bir konuþmasýnda: “Türkiye Cumhuriyeti devleti “kerim devlet” vasfýna tam manasýyla ilk kez bizim dönemimizde kavuþmuþtur.”
 Kûtül Amare'yi Anarken...  (lütfi akarçay)

Millet ve medeniyet olarak dünya coðrafyasýnda yerimizi aldýðýmýzdan beri tarihi süreç Ýçinde sayýsýz büyük olaylar ve geliþmelere imza attýk. Bu mümtaz özelliðimizden dolayý olsa Gerek dünya üzerinde kurulan 25 büyük imparatorluktan 16’sýnýn altýnda bizim imzamýz mevcuttur.
 Kanun ve Adalet  (Aziz Dolu)

Kanun/yasa ve adalet üzerine..
 Ankara’ya Övgü  (Yûþa Irmak)

Denizi olmayan bir kenti sevebilir miyim? Bu soruyu geçen sene sormuþ olsaydýlar hiç tereddüt etmeden “sevmem” derdim. Bugün bir arkadaþým sorunca pekâlâ “sevilir” dedim. 1997 yýlýndan beri Ýstanbul’da yaþýyorum. Az da olsa Ýstanbullu sayýlýrým. Bu kenti neden seviyorum? Elbette sýrf denizi olduðu için deðil, medeniyetlerin baþkenti olduðu için seviyorum.
 Þerefle Þanla!..  (Yûþa Irmak)

Bu makalemi baþka bir konuda yazmak olmayacaktý. Güreþi seven, hatta gençliðinde iyi de güreþen birisi olarak elinde Türk bayraðýyla þampiyonlara teþekkür etmiþ biri olarak düþündüklerimi de sizlerle paylaþmamak olmayacaktý… Aklýmdaki sorularla sizi de huzursuz etmezsem huzur da bulamayacaktým.
 Türkçe Sevdasý  (Ýbrahim Kilik)

. “Bu dil aðzýmda annemin sütüdür.” diyen þair, bugün yaþasaydý; yabancý dille eðitimi savunanlara,Türkçe bilim dili olamaz diyenlere ne söylerdi bilmiyorum. Ama, bizim gibi susmayacaðýný biliyorum...
10 
 Atatürk'e Mektup  (Kâmuran Esen)

Sana “Sevgili Atatürk” diye hitabederken, bu hitabýn uygun olup olmayacaðýný hiç düþünmedim. Bu mektubu günümüzün siyasilerinden birine yazýyor olsaydým, onlara “sevgili” diye hitabetme cesaretini gösteremezdim; he
11 
 Atatürk ve Yabancý Dil Üzerine  (Ali Osman Öztürk)

Atatürk'ün Yabancý dil politikasý üzerine görüþler.
12 
 Halit Kývanç  (Aysel AKSÜMER )

Unutmak ne mümkün...
13 
 Alýcýlarýnýzýn Ayarlarýyla Lütfen Oynayýn  (Ö.Gökhan Ergüven)

Dünyayý algýlama biçiminiz nedir? Hiç düþündünüz mü bunun üzerine?
14 
 Þiirimizde Cumhuriyet  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Cumhuriyet insanca yaþamanýn yoludur; geleceðimizi aydýnlatan ýþýktýr. Özgürce yaþamak, huzuru yakalamak, geleceðe güvenle ve emin adýmlarla yürümektir. Kulluða ve köleliðe izin vermeyen, insani deðerleri ön plana çýkaran bir yaþam tarzýdýr. Haksýzlýklara ve eþitsizliklere karþý durmak, sessizliði haykýrýþlarla, hürriyet çýðlýklarýyla boðmaktýr. Cumhuriyet, küllerinden doðan bir milletin kendine biçtiði ipekli bir kaftandýr. Karanlýk ufuklarý aydýnlatan, kümelenen bulutlarý bertaraf eden parlak bir güneþtir. Baþlarý öne eðilenlerin, boynu büküklerin, söz hakkýný kullanamayanlarýn baþýnýn tacýdýr. Sevgi çeþmesinin oluðudur, gönül yaralarýmýza merhemdir cumhuriyet…
15 
 Diriliþ Destaný Çanakkale  (GAYE DÝLEK GEZER)

Çanakkale deyince ecdadýn ruhu nasýl da dile geliyor, emanetini soruyor. Unutmayalým ki onlar ölse de o ruhu hissettiðimiz ölçüde yaþayacaklardýr. Bu topraklarda açan her çiçeðin onlarýn þehit bedenlerinden fýþkýran ‘’þehadet çiçekleri’’ olduðunu unutmadan bu vatana sahip çýkmalýyýz. Selam sana Seyit on baþý, selam sana Bigalý Memed Çavuþ, Seyid Ali ve niceleri... Onlar isimlerini tarihe altýn harflerle yazdýran kahramanlar. Ey yeni nesil, bu þehitler bu bayrak sana bakýyor. Bu görevi üstlenecekleri bekliyor. Ýþte o bilinç sizsiniz. Sizsiniz o ölümsüz ruh, o eþsiz Çanakkale!
16 
 Çocuk Tecavüzcüsü ve Katili Birini Çocuk Parkýna Bekçi Yapmak  (FATÝH TANER VURAL)

Merhaba.. Çocuk Tecavüzcüsü ve Katili Birini Çocuk Parkýna Bekçi Yapmak , çok ibretlik bir durum, yorumlarýnýzý beklerim.
17 
 Vatan Bilinci  (Yûþa Irmak)

“Vatan sevgisi imandandýr” (Hadis-i Þerif) Vatan, uðruna ölünmeyi hak eden kutsal bir emanettir millete. Atalarýmýzýn þanlý mirasý, gelecek kuþaklarýn henüz yaþanmamýþ ideal hatýrasýdýr…
18 
 Baklava'nýn Kökeni  (Oðuz Düzgün)

Bu bir tatlý hem de bugüne kadar milli olduðunu düþündüðümüz bir tatlý; baklava hakkýnda yapýlan bir tartýþma
19 
 Türkiye’ Nin Türrklük Ýle Alakasýz ‘beyaz Türk’ Meselesi  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Türkiye' de kendilerinin " Beyaz Türk " olduklarýný idda edenler kimdir ?
20 
 Argo ve Siyaset  (Ýbrahim Kilik)

Yakýn tarihimizde Yalým Erez namýyla maruf, merkez saðýn liderliðine de oynayan;ama düþleri yarým kalan bir siyaset erbabýnýn yine baþka bir bayan siyasetçiyle girdiði polemikte, Bayan siyasetçiye sarf ettiði “Kasýmpaþa Dilberi” ifadesiyle siyaset sahnesine argo terimlerin yamanmasý gayretleri yaþanmýþtý.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Kanun ve Adalet
Aziz Dolu
Deneme > Türkiye
Hýyar
Tayyibe Atay
Deneme > Türkiye
Ankara’ya Övgü
Yûþa Irmak
Deneme > Türkiye
Þerefle Þanla!..
Yûþa Irmak
Deneme > Türkiye
Nerede Kalmýþtýk?
Alp Þahin
Deneme > Türkiye
Vatan Bilinci
Yûþa Irmak
Deneme > Türkiye
Bayram
Ö.Gökhan Ergüven
Deneme > Türkiye

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.