..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünya hayal gücünün tuvalinden baþka birþey deðildir. -Henri David Thoreau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Günlük Olaylar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Hava, Kova
Alp Þahin
Þiir > Deneysel

Ýster ateþten yaratýlan; içindeki volkanlar ile Dünya’yý yakmaya cesaret etsin. Ýster topraktan yaratýlan; benliði tadýnda, depremleri ile kendince ses getirsin. Ýster sudan yaratýlan; sevgisi yerine nefreti ve intikamý dilesin. Gün sonunda; sadece havadýr, herkes arasýnda mantýklý bir sonuç istesin. Ne ateþten yaratýlan gibi vardýr bir arzusu, öfkesi ya da bencilliði. Ne de topraktan yaratýlan gibi vardýr bir disiplini, ilkeleri ya da sert

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar
741 
 Bombok  (özer özer)

günlük alaverede gökkuþaðýný görmek
742 
 Coþkun'larýn Günahý Ne?  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Bir ülke geliþip serpilmeye durdu mu o ülkenin düþmanlarýný sara nöbetleri alýr.Geceleri gözlerine uyku girmez.Planlar kurar dururlar.
743 
 Asrýn Projesi Umut Projesi  (Hakan Yozcu)

Ve su... Hayatýn þartlarýndan biri... Eskiler hep “Su hayattýr” demiþ. Gerçekten de doðru demiþ. Suyun olmadýðý bir hayat düþünülemez. Susuzluk demek, mikrop demek, kirlenmek demek, kokmak demek, ölmek demek... Ýnsan en fazla 3 gün dayanabiliyor susuzluða... Çünkü vücudumuzun dörtte üçü su... Ýþe bakýn ki dünyamýzýn da dörtte üçü su...
744 
 Bir Yerlerde Karanfiller Açýyor… Kokusu Buram Buram…  (Vildan Sevil)

Bugün, Avrupa ülkelerinde, Latin Amerika’da, Ortadoðu, Yakýn Doðu ve Kuzey Afrika’da ve birbirinden farklý biçimde yaþanan baþkaldýrýlara tanýk oluyoruz. Küresel egemenler, bunlarýn bir kýsmýný kendi çýkarlarýna göre yönlendirmekte þimdilik baþarýlý. Baþarýnýn sürdürülebilirliði ise ülkelerin geliþmiþlik düzeyine ve halklarýn, sosyo-ekonomik ve kültürel yapýsýna, bilincine, halklarýn uyanýþtaki hýzýna göre deðiþkenlik gösterecek.
745 
 Adý Turan  (Figen Yarar Gönülver)

Kim bilir neler geçiyor o küçücük yüreðinden ne fýrtýnalar kopuyor içerisinde.yarýn için sözleþtik turanla , bakalým hikayemiz nereye yol alacak.
746 
 Mudurnu'lu Fatma Nine'nin Günlüðü / Hayýrdýr Ýnþallah  (Kâmuran Esen)

Bugün yüreðim hapýr hapýr ediyo sabahdan beri. Galbim, sanki güccük dilimin yanýnda atýyo. Nuçun diye soracak olursan, deyverim: Dün gece bir ürya gördüm hayýrdýr inþallah; ne sen sor, ne ben söyleyim. Hâlâ etgisindeyim. Ürya deðil de kâbus, kâbus gibiydi, hatda kâbusdan beterdi.
747 
 Milli Ýradeye Saygý Fidaný  (Kâmuran Esen)

Ne güzel demiþ, aðzýndan bal damlayan atalarýmýz: “Çingene marifetini söylerken, hýrsýzlýðýný ele verir.” Herkesin fidana verdiði- verebileceði isim; fidaný diken kiþinin aynadaki yansýmasýdýr.
748 
 Bir  (Þevket Baþýbüyük)

Güya günün en popüler sözüyle söze baþlamýþ bizimkisi. Lakin köylü kadýnlar ne dediðini anlamamýþlar. Anlaþýlmadýðý için biraz da mahcup bir ses tonuyla cümlesini þöyle açar: “Hani tüm televizyonlarda haber olarak geçen Özgecan’ýn tecavüz hadisesi var ya… Ýþte ondan bahsetmek istedim. Olayý protesto amaçlý açtým, bir erkek olarak sizlerden bir kez daha özür diliyorum”
749 
 Milli Eðitim Bakaný'na Açýk Mektup  (Þevket Baþýbüyük)

Malatya Taþýmalý Eðitimi Milli Eðitim Bakanýna þikâyet ediyorum. Þikâyet belki aciz kiþi iþi ama olsun, çünkü Malatya Taþýmalý Eðitimi beni bu konuda aciz býraktý. Dolayýsýyla; Milli Eðitim Bakanýna da ‘açýk mektup’ olarak sunuyorum bu yazýyý… Gereðinin yapýlmasý; -bir öðrenci velisi kimliðimle- arz ve istirham olunur…
750 
 Zeus'un Kýzý; 10. 11. 2013  (Aysun Güven)

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ggdfgfg?????%%%^^^'''
751 
 Ah Mehra!..  (Þevket Baþýbüyük)

Dubai Emiri Þeyh Muhammed bin Raþid el-Maktum’un kýzý Mehra, Facebook üzerinden babasýna seslenerek; ‘Özür dilerim baba ama akan kanýn nedeni bizim paralarýmýz’ diyor… Tüm Arap Milleti’nin sustuðu bir anda sen konuþ bari. Sen konuþ ki, zulme sessiz kalan Arap Milleti’ne dokunacak ateþ sana dokunmasýn. Sen konuþ ki; Firavun Sisi’ye milyarlar aktararak cunta rejmine verdiði destek nedeniyle ard arda yaþanan katliamlarla akýtýlan kan seni boðmasýn, kör etmesin. Bari sen konuþ ki; yüz binlerin çýðlýklarý seni saðýr etmesin. Sen konuþ ki; -Kur’an’i ifadeyle ‘dilsizdirler’den olmayasýn. Yalnýzca demokratik haklarýný geri isteyen ve ülke tarihinin seçilmiþ ilk Cumhurbaþkaný Muhammed Mursi’nin görevine dönmesi için sokaklarda barýþçýl gösteriler düzenleyen Mýsýr halkýnýn akan kanýn nedeni paralarýmýz olduðunu söylemen Arap liderlerine ders olur inþallah Mehra. Mehra!... Ah Mehra sen hep konuþ! Konuþ; bel ki dilsiz Arap halkýn uyanan vicdaný olursun Mehra!...
752 
 Bu Ateþ Dokunur!..  (Þevket Baþýbüyük)

Korkarým bu ateþ hepimize dokunur!... Hala Adeviyye Meydaný’nda çarpmýyorsa kalbimiz, Uykularýmýz kaçmýyorsa… Donatýlmýþ iftar sofralarýnda iþtahýmýz kesilmiyorsa bizden bir sorun var demektir.…
753 
 Böyle Bir Dünya, Böyle Bir Ülke!  (Nesrin Gocmen)

Nereden baksan sahne kokuyor ortalýk... Yüzeysel bir koku gönüllerde, ruhlarda. Böyle bir dünyanýn içine ne yapýlýr der misiniz bana?

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 




son eklenenler
Maldivler
Tayyibe Atay
Deneme > Günlük Olaylar
Açlýk Sendromu
Tayyibe Atay
Deneme > Günlük Olaylar
Yaralý Ben Ama Kan Yok
Aysel AKSÜMER
Deneme > Günlük Olaylar
Kirpi
Alp Þahin
Deneme > Günlük Olaylar
Sýradýþý Tarzlar
Aysel AKSÜMER
Deneme > Günlük Olaylar
Nimet Ýle Þaka Olmaz
Ahmet Zeytinci
Deneme > Günlük Olaylar
Sizde Gidici Misiniz
Ahmet Zeytinci
Deneme > Günlük Olaylar
Tedavi Amaçlý
Ahmet Zeytinci
Deneme > Günlük Olaylar
Seyttirmek Üzerine
Ahmet Zeytinci
Deneme > Günlük Olaylar
Sen Hastasýn
Ahmet Zeytinci
Deneme > Günlük Olaylar
Baba Denildiði Zaman
Ahmet Zeytinci
Deneme > Günlük Olaylar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.