..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi dünyadaki yaþam ýrmaðýdýr. -Henry Ward Beecher
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Deneysel > seyfullah ÇALIÞKAN




15 Mayýs 2005
Þarap Parasýna Masallar  
seyfullah ÇALIÞKAN
Aþkýn kaybedeni veya kazananý yoktur. Sonunu biraz daha geciktirip, felekten bir kaç ay daha çalabilirdik. Sen her þey yolunda gittiðinde yaþadýklarýn sanki çok rutinleþmiþ gibi algýlýyorsun. Ýlla kavgalarýmýz, yersiz inatlaþmalarýmýz, gereksiz küskünlük


:AHHH:

Þarap Parasýna Masallar 1
Yaþadýklarýmýzý baþkalarýna anlatmayacaðýma dair elbette sana söz verdim. Hiç bir þeyi unutmuþ deðilim. Sadece her þey bittikten, yangýn yeri kül yýðýnýna döndükten sonra verilen sözlerin eskisi kadar bir anlamý da kalmýyor. Üstelik sanki marifetmiþ gibi gidip senin baþkalarýna anlattýðýný da biliyorum. Arkadaþlarýnýn bazýlarý hiç utanmadan bana gelip aramýzda ne olup bittiðini sordular. Bazýlarý da laf dokundurarak “Sizi niye artýk hiç birlikte görmüyoruz?” diyerek aðzýmý bile aradýlar. Artýk böyle saçmalýklara rahatlýkla gülüp geçebiliyorum. Geçmiþin tozlarý üzerini kapladýðýnda zaten ne olup bittiði bütün ilginçliðini de yitiriyor.
Aþýk olan sadece bendim. Zaten aþýk olmadýðým biriyle de asla seviþemezdim. Sesindeki, bakýþlarýndaki, sarýlmalarýndaki sýcaklýða bakýp senin de bana aþýk olduðunu sanýyordum. Yaþam ve eskittiðim yýllar beni de herkes gibi biraz umarsýz, her tökezleyiþimin ardýndan büyük piþmanlýklar duymayacak kadar piþkinleþtirdi. Çok deðil ama elbette üzüldüm. Arada bir aklýma geldikçe öfkelendiðim de oldu… Hayýr, duvarlarý yumruklayacak, camý çerçeveyi indirecek kadar deðil. Baþkalarý gibi resimleri yakacak, makasla seni kesip hepsinden çýkaracak kadar da kýzmadým.
Sana hiçbir zaman “Sen çok güzelsin.”demedim. Sana þöyle hastayým, böyle hayraným gibi saçmalýklar içinde boðulmadým. Kaþýn, gözün ve kestane rengi saçlarýn için övgüler düzmedim. Duygularýmýn anlýk coþkusuna kapýlýp “Selvi boylum,gül kokulum.” Gibi ucuz iltifatlar bile etmedim. Zaten boyunla, endamýn ve encamýnla ilgili þeyler desem söylediklerime kendim bile gülerdim. Omuzlarýmýn hizasýna bile zor eriþebiliyordun.
Giydiklerini kendine yakýþtýrmaný, seçimi ve beðenilerini severdim. Saçlarýnýn sýk sýk deðiþen rengini, kalýn ve boyalý tellerini hiç sevmedim. Rus kadýnlarý gibi çok abartýlý makyaj yapardýn. Gün içinde en az yirmi kez rujunu tazeleyen senden baþka hiçbir kadýn tanýmadým. Sadece kocaman gözlerin çok anlamlý bakardý ve kalýn dudaklarýn bende her zaman öpme arzusu uyandýrýrdý. Sana deliler gibi aþýk deðildim. Sadece birazcýk kapýlmýþtým. Mevsim yazdý. Belki de sýcaklardan etkilenmiþtim. Uzmanlar yaz aþklarýnýn hep kolay ve gelgeç olduðunu söylerler. Zaman zaman aklýmý baþýmdan alýyordun ama senin hiç vazgeçilmez olduðunu düþünmedim. Sarýlmayý, seninle yürümeyi ve birlikte zaman geçirmeyi seviyordum.
     Aþkýn kaybedeni veya kazananý yoktur. Sonunu biraz daha geciktirip, felekten bir kaç ay daha çalabilirdik. Sen her þey yolunda gittiðinde yaþadýklarýn sanki çok rutinleþmiþ gibi algýlýyorsun. Ýlla kavgalarýmýz, yersiz inatlaþmalarýmýz, gereksiz küskünlüklerimiz olsun istiyordun. Artýk münasip yerine kýna yak ve rahatýna bak. Beni bu iliþkinin içine çeken sen oldun. Sonradan uydurma bahanelere sarýlýp yine sen bitirdin
O gece sana kendimce hesaplar ve beklentiler içinde gelmemiþtim. Diðer arkadaþlarýný da davet ettiðini sanýyordum. Üþenmeden çarþýya inip birlikte yeriz diye tatlý bile almýþtým. Zili çaldýðýmda kapý önünde birkaç çift ayakkabý daha göreceðimden adým gibi emindim. Benden habersiz hesaplar yapan, o geceyi sadece ikimiz için planlayanýn kendin olduðunu çoktan unutmuþsundur. Hatta ben kulaðým kapýda diðerlerini de bekledim. Sen mutfakta iþini bitirip odaya geldiðinde kimsenin gelmeyeceðini yine senden öðrendim.
Portatif masayý sobanýn yanýna çekip þarap þiþesini açmam için bana uzattýðýnda ilk kez aramýzda tehlikeli þeyler olacaðýndan kuþkulanmaya baþladým. O gece üzerime fazla gelmediðin, ölçülü davrandýðýn için ne kadar sevinmiþtim. Biliyorsun, ben hiç bir zaman oldu bitti türünden þeyler yaþamak, sonra da sanki hiç bir þey olmamýþ gibi davranmayý sevmiyorum. “Olmasa iyiydi ama oldu iþte, artýk elden bir þey gelmez.”demekten nefret ederim. Ben istemediðin sürece hiçbir þey olmaz. Ýnsan yaþamýný kontrol edebilecek güce ve zekaya sahiptir. Ýþin kolayýna kaçmak, olaylara zamanýnda dur diyememek, her þey olup bittikten sonra da “Olacakla, öleceðin önüne geçilemez.”tesellisiyle avunmak, yaþadýklarýný sonradan mantýða uydurmak sadece zayýf insanlara özgüdür.
Seni gerçekten hiç anlamýyorum. Ýnsanlardan ne istiyorsun? Yataðýna alacak kadar yakýnlaþtýðýn insanlarý neden seviþmelerin ardýndan savurup atýyorsun? Neden hiç birinin senin yanýnda kalmasýna izin vermiyorsun? Sana kendimi hiç adam sýrasýna koymadan diðerlerinin þimdi nerede olduðunu soruyorum. Ýstersen hepsini kaldýrýp bir kenara koyalým. Peki Oktay’a ne oldu? Ona yakýnlaþmak için yapmadýðýn þebeklik kalmamýþtý. Adama þirin görünebilmek için kýrk takla atýyordun. Hani çok yakýþýklýydý. Hani kibar, hatta karizmasý olan, büyüleyici biriydi? Bir kere olsun bunu kendine sormuyor musun?

Seyfullah ÇALIÞKAN
Nisan 2005



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn deneysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sokarým Seni Þalvarýma Çýkarýrým Tozpembe
Öyle Pat Diye de Ölünmez ki
Daldýr Kaþýðý Yahniye, Sorma Etini Bahri"ye - 2 (Son)
Gelincikler Aðlar mý?
Yaðmur, Kar, Deðermen Çöreði ve Orçun Abi
Selver
Raký Þiþesinden Ejderha Olduk –ýý -
Daldýr Kaþýðý Yahniye, Sorma Etini Bahri"ye - 1
Gökçeada 3
Öyküler Sokaklara Yaðar

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tabanca
Saman Altýndan Aþk Yürürse
Raký Þiþesine Ejderha Olduk
Gökçeada 3
Ben Ýþin Kitabýný Yazmýþtým
Nataþa, Mavra ve Raký
Güvercinli Yazý - 1
Çaki, Çakmak, Býcak, Tarak
Emekleye Emekleye Emekli
Acemi Çapkýn

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Baþka Türlü Bir Þey [Deneme]
Canan [Deneme]
Aþký Anlatmak Haksýzlýktýr [Deneme]
Zaman Sen Yalansýn [Deneme]
Nisan"ýn Þuçu [Deneme]
Bahar, Badem, Çocuk [Deneme]
Sonbaharý Hüznün Rekleri Boyar [Deneme]
Mevsim Türlüsü 2 [Deneme]
Bir Fýrtýna Tuttu Bizi [Deneme]
Delikanlýyý Bozan Yazýlar [Deneme]


seyfullah ÇALIÞKAN kimdir?

Ben yazar falan deðilim. Yazma eðilimli biriyim. Durumum henüz tedavi gerektirecek kadar kronik hale gelmedi. .

Etkilendiði Yazarlar:
Bilmiyorum,


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © seyfullah ÇALIÞKAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.