..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tüm mutsuzluklar yokluktan deðil, çokluktan gelir. -Tolstoy
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Santaronide Bu Kaçýncý Senfoni
Mesut Kuntan
Þiir > Yaþam

Diyorsun ya, Kýyýlarým, eteklerine sarýlmadan Deli fýrtýnalar, diner bakýþlarýnda Kirpiðin arasýndan, süzülür mehtap Gözü nemli ürkek, çocuk edalarýnda Yalan! Yýldýzlardan kalplere düþen Notasýz bestenin sahibi Anmayýn o yalancý þairleri Eðin, kýrýn, yakýn kalemlerini Diyorsun ya, Gün ayar ya, o an aklýna Sonradan gelir cevaplar Dün, bugün den ziyan olur Hayýrsýz boþ bu telaþlar Yalan! Öyle savrulsun da, sarsýn tenimi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Din
81 
 Hz. Ýbrahim  (Altuð Öztürk)

Kuran'ý Kerim'de ilk peygamberin Hz. Adem olduðunu bildirilir. Hz. Adem'den sonra Kuran'da adý geçen ikinci peygamber Hz. Nuh'tur. Hz. Ýbrahim ise, Hz. Nuh'tan sonra gelen ve onun soyundan olan peygamberdir.
82 
 Ýslamda Kadýnýn Rolü - 3  (Mehmet CAN)

diðer iki bölümün devamý iþte...!
83 
 Paganlýk ve Yahudilik'ten Gelme Bir Adet: Kurban (Ýkinci Bölüm)  (Hulki Can Duru)

Psikanaliz kurban kesmeyi insandaki "öldürme" ve "kan akýtma" içgüdüsünün yüceltilmesi (süblimasyon) olarak görür. Kurban kesmekle insan bu "kan dökme" arzusunu tatmin etmiþ olur. Bu arzu veya hayvansal içgüdü bu þekilde tatmin ve telafi edilemediði takdirde insanýn herhalde daha çok kan dökmesi kuvvetle muhtemel olsa gerek !
84 
 Kurban ve Fedakarlýk!  (Muhammed CAN)

Neyi nasil Kurban edelim?
85 
 Son Sözler  (Veysel Yunus Baki)

Son sözler döküldü o güzel dudaklarýndan hasreti ekti tarihe özlemler koca çýnarlar oldu yüreklerde
86 
 Kaderi Göz Ardý Etmek  (Fuat Türker)

bir film, ya korku filmidir, ya macera, ya aþk ya da komedi filmidir. Allah bizim için bütün bu konularýn hepsini içeren bir film yaratýr. Korku duyarýz; korku filmi olur, severiz; aþk filmi olur…
87 
 Hz. Ali Efendimizden  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Kendi öðretmeni ve terbiyecisi olan baþkasýnýn öðretmeni ve terbiyecisi olandan daha fazla yüceltilmeye layýktýr. Dil yýrtýcý bir hayvan gibidir, serbest býrakýlýrsa yaralar. Her insanýn deðeri, yaptýðý iyiliklerledir. Kim, “Bilmiyorum” sözünü terk ederse, hayati organlarý yaralanmýþ gibi olur.
88 
 Ýnciller Üzerine Yazýlanlar  (Hasan Hüsnü Güner)

Katolik hýristiyanlarýnýn "dini lider" olarak kabul ettiði Papa 16. Benedict'in ülkemize gelmesiyle birlikte bazý kimselerin gözleri hýristiyanlýða çevrildi. Ben de bu konuda bir araþtýrma yapma ihtiyacý hissettim
89 
 Ýslamda Kadýnýn Rolü - 2  (Mehmet CAN)

Fatýma Fatýma'dýr!
90 
 Ýslamlýktaki Cinselliðin Psikopatolojisi (4. Bölüm)  (Hulki Can)

9 yaþýndaki bir kýzla babasý yaþýndaki bir adamýn birlikteliði günümüzde ideal bir evlilik örneði oluþturamadýðý gibi Muhammet’in daha sonra karýlarýnýn sayýsýný 9’a çýkarmasý da günümüz için maalesef iyi ve güzel örnekler oluþturamaz. Böyle bir aileyi gençlerimize nasýl örnek bir aile olarak göstereceðiz? Böyle bir modelin günümüz toplumunda çok büyük psikoseksüel sorunlara yol açmasý, sakýncalar doðurmasý kaçýnýlmazdýr.
91 
 Hayata Ýmanýn Nuruyla Bakabilmek…  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Millî ve manevî deðerlerin zaafa uðratýldýðý, inançlarýn hayatýn dýþýna itildiði zor bir zamanda yaþýyoruz. Maddenin manaya baský yaptýðý, hatta galebe çaldýðý bu çaðda hayata imanýn nuruyla bakabilmek, içimizde çýkmazlar oluþturan pek çok meseleye çözümler getirebilecektir. Yeter ki bakýþýmýzý çaða göre deðil, Ýslam inancýnýn getirmiþ olduðu temel ilkelere göre þekillendirelim. Gerçek mümin odur ki Ýslam’a çaðýn gözüyle bakmaz, çaða Ýslam gözlüðüyle bakar. Bu iki bakýþ açýsý birbirinden çok farklýdýr. Birincide çaðýn deðerleri, ikincide Ýslam’ýn deðerleri esas alýnmaktadýr. Elbette esas olan Ýslam’ýn kýymet hükümleridir.
92 
 Örnek Kadýnýn Ýtaati  (Fuat Türker)

Hz. Meryem, hayatýnýn her anýnda Allah’a yönelen ve O’na yürekten baðlý olan samimi bir mümin. Allah, Ýmran ailesini alemlere üstün kýldýðý gibi, ailenin bir bireyi olan Hz. Meryem’i de seçmiþ, onu ‘güzel bir bir bitki gibi’ yetiþtirerek tüm kötülüklerden arýndýrmýþ ve alemlerin kadýnlarýna üstün kýlmýþ.
93 
 Allahýn Sevgilisi  (ELÝF ALKIN)

oku kardeþim dinin varsada yoksada
94 
 Ateþ Olmayan Yerden Duman Çýkar  (Fuat Türker)

Toplumda, ‘ateþ olmayan yerden duman çýkmadýðýna’ inanýlýr. Bu söz genellikle iftiralarýn inandýrýcýlýðýný artýrmak için söylenir. Kur’an’da, Hz. Yusuf’un kendisinden "murad almak" isteyen vezirin karýsýnýn iftirasý nedeniyle, yedi yýl zindanda kaldýðý bildirilir...
95 
 Ýnfak En Hayýrlý Yatýrýmdýr  (M.Nihat MALKOÇ)

Hepimiz biliyoruz ki dünya bir imtihan salonudur. Bu salonda her gün sýnanýyoruz. Fakat sýnanma süresi ve sýnanma þekli herkes için ayný deðil. Allah herkesi ayný þartlarda imtihan etmiyor. Bazýlarýný yoksullukla, bazýlarýný hastalýklarla, bazýlarýný felaketlerle imtihan ediyor. Yoksulluk da bir çeþit imtihandýr. Kiþi sadece çalýþmakla zengin olamaz. Özünde çalýþmak ve gayret olsa da zenginlik bir nasip iþidir. Bazýlarý fakirlikle imtihan edilirken bazýlarý da zenginlikle imtihan ediliyor. Bu anlayýþla hayatýmýza çekidüzen vermeliyiz.
96 
 Þeytanýn Durumu  (Fuat Türker)

Kovulmuþ Þeytandan Allah’a Sýðýnýrým... Sýðýnýrým çünkü o, sürekli insaný sürekli gözleyerek, ne þekilde saptýracaðýnýn planýný yaparak, kendisine uyanlarý azaba götürmeye and içmiþ. Allah’ýn varlýðýna, gücüne ve ilmine yakýndan tanýk olmuþken itaati deðil isyaný seçmiþ.
97 
 Tanrý  (osman demircan)

Bu dünyayý biz yaratmadýysak nasýl özgür olabiliriz ki.Bir filozof: " Ben Tanrý'sýz bir yerde yaþamak istiyorum” der.Tanrý olmadýðýnda mutlu olabilecek miyiz? Hayat bize hep maðlubiyeti öðrettiyse ve haksýzlýklarý önleyememeyi öðrettiyse bu dünyada kötülük yapanlarýn yaptýklarý yanlarýnda kar mý kalacak.
98 
 Orucumuz Neyi Emreder?  (Muhammed CAN)

orucumuz nasýl bir anlam taþýr?
99 
 Ýtaat Ýmtihaný: Helal ve Haramlar  (Fuat Türker)

Ýnsan haramý nasýl bir yanýlgý sonucu seçer? O an insaný çeken þey nedir?..
100 
 Ameller Niyetlere Göredir  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Ýnsaný diðer varlýklardan ayýran,onun düþünme ve idrak edebilme kabiliyetidir.Bunun dýþýnda,öteki canlýlardan çok fazla bir farkýmýz yoktur.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.