..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Müzik söylenemeyeni, ama sessiz de kalýnamayaný anlatýyor. -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Mýzýkçýlýk...
Samile yener
Þiir > Baþkaldýrý

BUGÜN MIZIKLAMAK ÝSTÝYORUM Bugün içimdeki küçük kýz oyun oynamak istiyor. Haydi, gel seninle oynayalým. Bizim mahalleye gidelim, istersen sizinkine de olur. Sen Ayþe teyzenin oðlu ol, ben Osman amcanýn kýzý. Biz o kilit taþý döþeli sokaðýn ortasýndaki beyaz badanalý evde oturalým, siz mavi badanalý o cumbalý evde. Bugün küçük bir kýz olmak istiyorum, sen de küçük bir oðlan ol. Biz fakir olalým, siz orta halli… Bugün benim caným fakir olmak

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Din
41 
 Türk Milleti Ülke' de Tam On Sekiz Sene Kesintisiz Olarak 'Tanrý Uludur' Diye Adeta Kulaklara ve Ruhlara Ýþkence Edilerek Okutulan Acaip Baðýrtýya Bir Daha Asla Ýzin Vermeyecek  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

1930' lý yýllarda Türkçe Okutulan ezanýn serüveni...
42 
 Aleviliðin Ýnsan, Ýnanç, Bilim ve Dinle Diyalektik Baðý - 1 -  (Cemal Zöngür)

Kýzýlbaþ Alevilik var olduðu günden bu zamana kadar hep insaný “Üst Ýnsan” olarak temel almýþtýr. Üst Ýnsan olunmadan inanç ve diðer bütün yaþamsal kavramlarýn hiçbir anlamý olmayacaðýna inanan evrenselci bir bakýþ (Düþünce) açýsýdýr. Bu bakýþ açýsý her çaðýn özelliðine ve sosyal siyasal koþullarýn þartlarýna göre iki ileri bir geri þekilde bazen tamamen proto pozitivist olmuþtur, bazende pasifte olsa idealizme iþaret ederek Dualizmle kendisini tanýmlamýþtýr.
43 
 Masalsý Ayetlere Dayanan Ýslam'ýn Sosyolojisi - 3 -  (Cemal Zöngür)

Tek ve Gök Tanrýlý Dinlerin Irkçýlaþarak Bölünüþ Serüveni
44 
 Ýnciller ve Çeliþkiler  (Hasan Hüsnü Güner)

Ýnciller üzerine yazdýðým iki makalemin ardýndan, bu serinin son yazýsý olarak incillerde yer alan birbiriyle çeliþkili cümleleri maddeler halinde yazacaðýmý belirtmiþtim. Daha anlaþýlýr olmasý için bu maddeleme metodunu kullandým.
45 
 Hac ve Kurban  (Kazim Bayar)

Ýnsan Hak ve Hürriyetleri Ýçin Bir Sýðýnma Evi Olan Kâbe’yi, Aðlama Duvarý ve Mezbahaya Çeviren Din Aliminin Gölgesinde; Hac ve Kurban…
46 
 Masalsý Ayetlere Dayanan Ýslam'ýn Sosyolojisi - 4 -  (Cemal Zöngür)

Arap Ýslam Irkçýlýðý, Hac Sömürüsü ve Kuran'daki Kutsal Yeri
47 
 Masalsý Ayetlere Dayanan Ýslam'ýn Sosyolojisi - 1 -  (Cemal Zöngür)

Dünya yüzünde yaþayan yaklaþýk sekiz milyar insan, bilinç ve düþünce açýsýndan iki kategorik yapý üzerinde yaþýyor. Bunlardan birisi “bilinç ve düþüncesi geliþmemiþ yarý akýllý (Ýçgüdüsel Egoist) tapýnmacý karakter. Diðeri ise bilinç ve düþüncesini biraz geliþtirerek kullanmaya çalýþan akýllý karakterliler. Ýki insan grubunun özelliklerini þu þekilde sýralayabiliriz.
48 
 Masalsý Ayetlere Dayanan Ýslam'ýn Sosyolojisi - 2 -  (Cemal Zöngür)

Diyalektik olarak doða, canlý, cansýz ve insan üzerinde devam eden sürekli deðiþim ve dönüþümler, insanlarýn yaþamlarýnda hem olumlu hem de olumsuzluklarý beraberinde getirir.
49 
 Çaðýmýzýn Hastalýðýnýn Tedavisi, Taklîdî Ýmandan Tahkiki Ýmana Ulaþmaktýr  (Fuat Türker)

Taklidi deðil, tahkiki iman esastýr. Ýnsanlara öncelikle namazý nasýl kýlacaðýný deðil, neden kýlacaðýný... Orucu nasýl tutacaðýný deðil neden tutacaðýný anlatmalý. Zamanýn en büyük sorunu iman zafiyetidir.
50 
 Ýslam'a Göre Kadýn Camiye Gidebilir mi?  (Cemal Zöngür)

Ýnsan doðasý gereði yaþamýn temel noktalarýna hep ortak pencereden baktýðý için, kültürlerin büyük bir kýsmýnda bu özellik görülür. Söz konusu ortaklýk dinlerde daha belirgin þekilde göze çarpmaktadýr.
51 
 Kur'an-ý Kerim ve Arsenik'te Yaþayan Bakteriler  (Oðuz Düzgün)

Kitap eleþtirmenliði öyle kolay bir mesele deðildir ve hele eleþtirilmeye çalýþýlan kitap, Sonsuz Allah’ýn „lâ raybe fih“ (içinde þüphe yok) mühürlü kitabýysa, iþler daha da imkansýzlaþmaktadýr.
52 
 Molla Cami K. S ve Mesnevi  (Erhan Þahin)

merhaba arkadaþlar bu Semerkand dergisinin nisan sayýsýndan bir alýntýdýr.
53 
 Ötzi'yi Habil Öldürdü  (Kazim Bayar)

“Habil ismi, tarihteki meçhul iki(!) Ademoðlundan birine nasýl din alimlerince verilmiþse; Ötzi ismi de Alplerdeki buzulda 5300 yýl saklý kalan bir cesede, bilim insanlarýnca verilmiþtir. Þayet tarihte avcý (çoban) bir Habil olduysa Ötzi’yi de öldürmüþ olma ihtimali de yüzde yüzdür. Çünkü Ötzi, bir avcýnýn attýðý ok yüzünden ölmüþtü…” … Bu inceleme ve eleþtiri yazýsýnýn giriþi; “Ötzi’yi Kim Öldürdü?” öyküsüyle baþlayan ve “Tarihte Mülkiyet Kavgasý-1” konusunu inceleyen makalemin devamýdýr. Ýsteyen 1. bölümü blogtan okuyabilir… http://kazimbayar.blogspot.com/2012/07/tarihte-mulkiyet-kavgasi-1-otziyi-kim.html
54 
 Ýncillerin Ýçindekiler  (Hasan Hüsnü Güner)

"Ýnciller Üzerine Yazýlanlar" baþlýklý, bu konudaki ilk makalemde Ýnciller hakkýnda Hýristiyan dünyasýndaki bazý araþtýrýcýlarýn araþtýrmalarýndan kýsaca bahsetmiþtim. Þimdi ise, Ýncillerin içerisinde yer alan, birbirleriyle tutarsýz ifadeleri yazacaðým.
55 
 Ahiret Hayatý Ýçki ve Seksten Ýbarettir  (Hulki Can Duru)

"Cennet ehlinden her birinin iki kadýný vardýr ki, vücutlarýnýn þeffaflýðýndan baldýr kemiklerinin ilikleri etinin üstünden görünür” (Buhârî, Bedül Halk, 59, Sýfâtül Cennet).
56 
 Ýnançta Cemaat/tarikat ve Þirk Oluþumlarý  (H.Deniz Hatipoðlu)

Ýnsan aklý böyle iþte, bazen hiç bilmediðin insanlarýn peþinden sürükler Bazen de aklýný iþletir anlattýrýr. Ýlim idrakýnda olursak ne haktan geçeriz Ne de yardan. Bütün güzellikler bizim için bu can sýkýntýsý neden dir..neden zorlaþtýrýr insan yaþantýsýný.
57 
 Ýslam Bedava, Budizm Parayla!  (Aysun GÜL)

Dünyada, inanma sürecinde oluþan dinlerin, hayatýmýzdaki yerine bakmak lazým. Hangi dinler neyi anlatmaya çalýþýyor, ortak yönleri nelerdir.
58 
 Kur'an'daki Babalar  (Fuat Türker)

Kur’an’da haber verilen kýssalarda iman sahibi baba ve inkârcý babalarýn çocuklarýna bakýþ açýsýndaki farký gösteren çok önemli örnekler vardýr. Kýssalarda mümin babalarýn -çocuklarý inkârcý da olsa- merhametlerine, ancak inkârcý babalarýn sevgisizliklerine ve merhametsizliklerine þahit eder Kur’an bizi.
59 
 Þeytanýn 'Din'i Olur Mu?  (Fuat Türker)

Ýsyaný sebebiyle cennetten kovulan þeytan, o günden baþlayarak "…(Ýnsanlarýn) dirilecekleri güne kadar…” (A’raf Suresi, 14), çeþitli telkin ve taktiklerle insanlara sinsice sokulur, onlarý kötülüðe çaðýrýr ve þaþýrtýp saptýrmak için uðraþýr.
60 
 Ýtret, Ümmet ve Vahdet  (Muhammed CAN)

’’Sonra kitabý, kullarýmdan seçtiklerimize miras býraktýk.’’

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.