..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Özgürlük sevdasý insanýn baþkalarýna duyduðu sevgidir; güç sevdasý insanýn kendine duyduðu sevgidir. -Hazlitt
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýblis
Mesut Kuntan
Þiir > Baþkaldýrý

"ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE" SAÇMA SAPAN BAKIÞLARLA ÝZLÝYORSA BEDENÝNÝ KARANLIÐIN TAM ORTASINDAN ÇEKÝYORSA ELLERÝNÝ TUTUNDUKÇA RÜZGARINA SOÐUK GÜLÜÞLERÝYLE DANS EDÝYOR ÇILDIRMIÞ GÝBÝ ÇATLAK HANÇERÝYLE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA... HAYAL MEYAL RÜYALARLA GÝZLÝYORSA BENLÝÐÝNÝ DÖN LANETÝN DÖN KIYISINDAN SAVU

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Din
161 
 Gerçek Akýl ve Allah'ýn Ayetleri  (Fuat Türker)

Materyalist söylemlere dikkat edersek, din ve akýl kavramlarý arasýnda ýsrarla bir ayrým yapmaya çalýþtýklarýný görürüz. Sürekli olarak, dinin yalnýzca ön kabullere dayandýðý, dogmatik olduðu, aklýný kullanan insanlarýn ise bu ön kabulleri aþmýþ kimseler olduklarýný vurgularlar.
162 
 Paganlýk ve Yahudilik'ten Gelme Bir Adet: Kurban Kesmek (Birinci Bölüm)  (Hulki Can Duru)

Bu uygulama Yahudi geleneðinde de vardý. Habil sürüsünden "ilk doðan" hayvanlarý Tanrýya kurban eder. Kardeþi Kain ise topraðýn ürünlerinden sunar. Ancak, sadece Habil'in sunusu kabul edilir, Kain'in sunusu kabul edilmez.
163 
 Kur'an Onlara Yetmiyor Mu?  (Fuat Türker)

Kur’an oldukça sade ve kolaydýr. Anlamak için din eðitimi almak gerekli deðildir. Allah bize Kuran’ý doðruyu yanlýþtan ayýrmamýz için indirmiþtir ve yaþamýmýza dair her konu onda vardýr.
164 
 "Dikkatli Olun!" - II  (Fuat Türker)

Gördüðümüz karelere dikkat edelim; onlar bizim için yaratýlýyor çünkü. Ne kadar çok þey görürsek, o kadar imtihanýmýz; ne kadar imtihanýmýz olursa, o kadar ecir fýrsatýmýz olur. Yarattýðý her þey için Allah’a þükredelim; O’nu hamd ile yüceltelim.
165 
 Kalplerin Yumuþadýðý Aylar  (Fuat Türker)

Nefis tembelliðe yönlendirir; insanýn Kur’an’ý yaþama konusunda kararlý ve iradeli olmasýný istemez. Kiþi nefsini eðittikçe daha þefkatli ve merhametli olur. Nimetlerin deðerini daha iyi anlar, þükrü artar
166 
 Peygamberlerin Dualarý - II  (Fuat Türker)

Allah Kur’an’da, Peygamberlerimizin kýssalarýný örnek vererek dilediðinde her þeyin mümkün olabileceðini kullarýna gösterir. En zor anlarda, hatta artýk hiçbir çözüm bulunamayacaðý zannedilen durumlarda bile Allah yardýmýný ulaþtýrýr.
167 
 "Dikkatli Olun!" - I  (Fuat Türker)

Dikkatli olan insan zahirinde kalmaz; olaylarýn anlamýný, hikmetini görür, önemli ayrýntýlarý fark eder. Allah Müslümanlarýn açýk þuurlu ve dikkatli olmalarýný ister. Ýnsanlarýn, "dikkatli olun" ifadesiyle uyarýldýklarý konularý kýsaca inceleyelim...
168 
 Dini Nasýl Yaþamalý?  (Fuat Türker)

Bu yanlýþ inanca göre, namaz kýlmak, zekat vermek, oruç tutmak, infak etmek, sabretmek, tevekkül etmek, baðýþlayýcý olmak, muhtaçlarý koruyup kollamak ancak çýkarlarýyla çeliþmediðinde uygulanabilir. Kiþi, eðer toplumda saygýnlýk kazandýracak ve hakkýnda “ne iyi bir insan” denilecekse bu ibadetleri yapar ve güzel ahlak özellikleri sergiler. Ancak toplumdan alacaðý olumsuz bir tepki, onu bu dinî sorumluluklardan habersizmiþ gibi davranmaya yöneltir.
169 
 Allah Kullarýna Neler Vaad Ediyor?  (Fuat Türker)

Allah ayetlerinde Kendisine ortak koþmayan müminleri kesinlikle inkâr edenlere galip getireceðini, onlarýn korkularýný gidereceðini ve Ýslam’ý dünyaya hakim kýlacaðýný vaat eder.
170 
 Felaketler, Toplu Ölümler ve Allah'ýn Merhameti...  (Fuat Türker)

Bu insanlarýn kafalarýndaki soru þudur; "Madem Allah kullarýna karþý çok merhametli, neden böyle zorlu olaylarý yaratýyor?”
171 
 Allah Korkusu Nasýl Bir Korkudur?  (Fuat Türker)

Allah, "Benden korkun" buyuruyor ve biz "korkmama gerek yok, sevmem yeterli" diyorsak Allah’ýn buyruðuna itaat etmiyoruz demektir. Hatta bu, "ben Allah’ý seviyorum, namaz kýlmasam da olur" demekten farklý olmaz ve ayetten yüz çeviriyor olabiliriz Allah esirgesin.
172 
 Kalkýþ Günü  (Fuat Türker)

Ölümü, kýyamet gününü ve ahiretin varlýðýný bilen insan, bu önemli konular üzerlerinde düþünmelidir... Ölüm ve kýyamet konuþulur, hatýrlatýlýr, vardýr, haktýr ve gerçektir...
173 
 Allaha Güzel Ýsimleriyle Dua Edelim-ý  (Fuat Türker)

Güzel özelliklerimizin tümünün kaynaðý Allah’týr. Allah’a aþkla baðlý olmaya, O’na yakýn olmaya ve Kur’an’ý tam olarak yaþamýmýza uygulamaya çalýþtýðýmýzda, Allah’ýn bazý sýfatlarýnýn tecellilerini üzerimizde taþýyabiliriz.
174 
 "…ve Kur"an"ý Okumakla Emrolundum"  (Fuat Türker)

Kur’an’ý anlayabilmek için üstün bir zeka deðil, düzgün bir niyet ve önyargýdan arýnmýþlýk gerekir.
175 
 Siz O'na Döndürülürsünüz [muhteþem Video Ýle]  (Fuat Türker)

Her insan, sýnýrlarýný kavrayamadýðýmýz evrendeki milyarlarca gezegenden birinde tanýmlanamayacak kadar küçük bir yerde yaþar. Kendisini büyük ve güçlü zannederek büyüklenen insan, gerçekte bir nokta kadar yer kaplamaz.
176 
 Politik Hýrslara Çözüm  (Fuat Türker)

Dini siyasete alet etmek kuþkusuz yanlýþtýr ancak politikacýnýn kesinlikle dinden uzak durmasý gerektiði düþüncesi doðru deðildir. Ýnançlý politikacýnýn inancýný gizlemesi, Allah’tan ve Kur’an‘dan söz etmemesi, Müslümanlýðýný hiçbir þekilde belli etmemeye özen göstermesi diye bir konu olamaz. Kur’an ahlaký bir yaþam þeklidir çünkü.
177 
 Yanlýþ Hedefler  (Fuat Türker)

Allah’ýn varlýðýný ve gücünü kavramýþ olan insan, ne amaçla yaratýldýðýný ve Rabb’inin kendisinden neler istediðini bilir. Kendisini hedefine ulaþtýracak her yolu dener, bunun için ciddi bir þekilde çaba gösterir. Böylece inkâr edenler için kesin bir yýkým olan ölümün sýrrý da önünde açýlýr: ölüm asla yok oluþ deðil, gerçek yaþama geçiþ aþamasýdýr.
178 
 Velayet-i Fakihin Evrensellik Süreci mi?  (Muhammed CAN)

dinin rüknü mü?!
179 
 Önde Gelenler ve Boyun Eðenler  (Fuat Türker)

Tebliðde sýnýrlama yoktur. Ancak Kur’an’da, önde gelenlerin uyarýlmasýna dikkat çekilmesindeki amaç, bu kesim tarafýndan yönlendirilen insanlarýn da gerçekleri görebilmesine sebep olabileceðidir.
180 
 Tüm Baðýmlýlýklardan Gerçek Özgürlüðe  (Fuat Türker)

Dinden yüz çevirerek özgür olacaðýný zanneden kiþi, içinde yaþadýðý toplumun kýsýtlayýcý ve yasaklayýcý kurallarýna uyarak gerçekte özgürlüðü deðil, tutsaklýðý yaþar. Toplumda yerleþmiþ yanlýþ telkinler, batýl inanýþlardan kaynak bulan din dýþý uygulamalar kiþilerin yaþadýðý hapishanenin sýnýrlarýný çizer. Yalnýzca Allah’ýn kulu olmak yerine, onlarca sahte ilahýn emrine giren kiþi asla gerçek anlamda özgürlüðü tadamaz.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.