..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Kirazlar ve dutlarýn tadýný çocuklar ve serçelerden sor." -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Aný
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Köylü Kýz Kezban
Ýsa Kantarcý
Roman > Aþk Romaný

Köylü Kýz Kezban 1 Sabahýn erken saatleriydi, bölgede 3 gündür kar fýrtýnasý vardý, yoðun rüzgarla kýrbaç gibi yaðan ince kar insana nefes aldýrmýyor, her þeyi zora, ister istemez kanlý bir mücadeleye sokuyordu. Daðýn yamacýnda 3 kiþi kaplumbaða gibi ilerlemeye çalýþýyordu, dizlerine kadar kara batmýþlardý, bu üç adam elektrik onarým arýza ekibiydi, adamlardan biri çok öndeydi, yumuþak ve derin karda ilerlemekten nefes nefese kalmýþlard

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Aný
121 
 Sýra Beklerken  (Hakan Yozcu)

- Hayýr, baðýrmýyorum, siz sakin deðilsiniz, dedi. Anlaþýldý ki bayan, baþka birine kýzmýþ, ceremesini de ben çekiyorum. - Sanýrým, siz, baþka birine kýzmýþsýnýz. Öcünü de benden alýyorsunuz. - Ben, kimseye kýzmýþ deðilim. - O zaman, niye sesinizi yükseltiyorsunuz? - Beyefendi, uzatmayýn. Bekleyin. Biraz sonra sizinle ilgilenirim. - Tamam da bakýn hala 193 numarasý duruyor. O halde, nasýl sýramý kaçýrmýþ olabilirim?
122 
 Þimdi Geliyorum  (Hakan Yozcu)

ir 15 dakika daha bekliyorum. Ýçimden: "Artýk gitsem mi?" diyorum. "Ama ayýp olur. Gitmek Olmaz" diyorum. Þimdi gelecekti. Odada hala yalnýzým. Biraz sonra, yan odadan müthiþ bir kahkaha geliyor. Þaþýrýyorum. Çünkü gelen ses, onun sesine çok benziyor: "Olmaz" diyorum. "Burada olduðumu, üstelik kendisi için geldiðimi de biliyor. Bir baþkasýdýr. Ses, sese benzer." diyorum. Çaresiz, beklemeye devam ediyorum…
123 
 Kömürcü  (Necmettin Yalcinkaya)

Kapýmýzýn önündeki kaldýrýma çökmüþ, hoþ bir sohbete dalmýþtýk. Önümüzden megafonuyla baðýra baðýra geçen, kömürcünün kamyoneti aramýzdaki sohbeti böldü.
124 
 Bir Baðýþýn Öyküsü  (Ömer Akþahan)

Ödemiþ’te çoðu kimse tarafýndan bilinmeyen bir leylek vakfýnýn varlýðýný yýllar önce çýkardýðýmýz Ödemiþ Efe dergisinde yayýmlamýþtýk. Bu vakfýn amacý, çeþitli yollarla yaralanmýþ ve uçamayacak durumdaki leyleklerin bakýmýný üstlenmek ve onlarý iyileþtikten sonra göç yollarýna salývermektir.
125 
 Eleman Aranýyor - 1  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bu öyküdeki olaylar yaþanmýþ gerçeklerdir.Þahýslarýn isimleri ise tabii ki deðiþtirilmiþtir...
126 
 O Annene Söyle, Çocuðun Aklýna Bunlarý Sokmasýn (3)  (Emine Piþiren)

Çocuk yüzünde masum kýrýlganlýk donup kalmýþtý. Konuyu daha fazla uzatýp, onu da býktýrmadan konuþtu yaþlý kadýn: “Aslýnda þimdi kendini buldurman çok kolay yollarý var. Gel sana öðreteyim.” Torun hevesle yaklaþtý anneannesine: “Bana öðreteceksin deðil mi, anneanne. Gerçekten çok korktum. Ya kaybolursam ben!”
127 
 Posta  (Hakan Yozcu)

Günler, günleri kovaladý. Sitenin her önünden geçiþimde görevlilerin bana sesleneceði umuduyla bakýyor, belki postayý verirler diye hayal ediyordum. Ama nafile bütün düþüncelerim boþa çýktý. Ne seslenen vardý, ne de elime bir þeyler tutuþturan… Her defasýnda hayal kýrýklýðý ile geçiyordum kapýnýn önünden…
128 
 Bizim Mahalle  (serdar adem iþler)

Ýnsanýn çocukluðunun geçtiði dönem gerek mekan ve gerekse zaman olarak anýlar arþivinin belki en güzel bölümünü oluþturur. Onun belleðimizde çocukluk anýlarýmýz canlandýðýnda hemen duygulanýrýz. Az ya da çok geömiþe özlem duygularý sarar tüm benliðimizi. Hatta kimse görmeden bir iki damla gözyaþý bile dökebiliriz, o saf ve kutsal anýlarýn hatýrýna...
129 
 Köy Anýlarým (!)  (Fuat Türker)

Ýslam Birliði konusundaki bir yazýmý eleþtiren ve bana "köy anýlarýmý" yazarsam daha çok okunacaðý tavsiyesinde bulunan bir okurun isteðini yerine getiriyor ve bu yazýmda bir köy anýýmý anlatmak istiyorum. Ýlerleyen satýrlarda ise bu duyarlý (!) okurun yazýma yaptýðý yorumu bulacaksýnýz.
130 
 Kýrmýzý Manto  (BÝLGEPERÝ)

Yedi yaþýndaydým ilkokula yeni baþlamýþtým. Evimiz ile okul arasý oldukça yakýndý. Ben o güne kadar sürekli sokakta oyun oynayan eve hava kararýrken giren haylaz bir çocuktum.
131 
 Gökçeada 1  (seyfullah ÇALIÞKAN)

Rum kýzlar acayip güzeldi. Bu arkadaþlýðýn içinde biraz da bu etken olmuþtu. Þimdi, yýllar sonra bunu söyleyebilmek çok kolay. Ýlk baþlarda Rum kýzlara yaklaþabilmek için onlarla arkadaþlýðýmýzý kullanmak gibi bir niyetim olmuþtu. Sonralarý bunu aklýmdan geçirdiðim için bile çok utandým.
132 
 Bir Ayrýlýk Þarkýsý  (Necmettin Yalcinkaya)

Sonra içinde yýllardýr taþýdýðý, daha önce yitirdiði birinin eksikliðini duyumsadý.
133 
 Kesim Motoru / Aný  (Kâmuran Esen)

Penceremden görünenler...
134 
 Ayva  (Alper AKARSU)

Bazen olur..Bir düþ kuruverirsin..Sonra o düþün hep düþ kalacaðýný acý bir desturla öðreniverirsin..Bazen oluverir..Ama çok acýtýr.Ama anýlar çok canlýlar.Deneyimsizlik en acý deneyim.Denemeyin.
135 
 Bir Aný Defteri Buldum - 10  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Demekki Sibel, benim hakkýmda birçok þeyi biliyordu. Ama ben onun hakkýnda sadece anlattýðý kadarýný bilecektim. Zaten böyle olduðu, þoförün adresimi sormadan beni evime getirmesinden de belliydi. Bu durum, benim için o kadar önemli deðildi. Sibel’in bu þekilde davranmasýnda onu haklý kýlacak birçok neden olabilirdi.
136 
 Pazar, Biricik Sendromumdu Benim  (bahadýr cüneyt yalçýn)

... eðlence programý “Pazar 94” yayýna girerdi. Belki de bu yüzden Pazar gününü tek kelimeyle tanýmlayýn deseler hiç duraksamadan “Mustafa Yolaþan” derdim.
137 
 Artýk Oruç Tutuyorum (Çocuklar Ýçin Ama Büyükler de Okuyabilir :)  (Fuat Türker)

Tam o sýrada içeriden sesler geldi. Mutfak kapýsýnda küçük kardeþim belirdi birden. Üzerinde pijamasý, karmakarýþýk saçlarý, uykulu uykulu bize bakýyor ve çok komik görünüyordu.
138 
 Öksüz Lale (Anemon Çiçeði)  (SÜLEYMAN GÜNER)

En mutlu günü çocukluðumun. Göklere pul pul paralar saçýyor anam.
139 
 Babam, Üç Amcam ve Halama  (Necmettin Yalcinkaya)

Ýnsandý babam. Uzun boylu. Ela gözlü. Yakýþýklý. Annem çok kýskanýrdý onu. Rahat yüzü göstermezdi. Toprak Su’da sürveyandý. Gölet ve drenaj kanallarý yapardý. Pazartesi iþinin baþýnda olur hafta sonlarý eve dönerdi. Özlerdik onu, özletirdi kendini. Mahallede herkes severdi onu.
140 
 12 Eylül ve Babam  (Þenol Durmuþ)

Binlerce ev, iþ yerleri, sokaklar, binlerce asker tarafýndan basýlýyordu. Ahþap binalarýn kapýlarý dipçiklerle kýrýlýyordu.Yine kadýnlarýn, çocuklarýn feryatlarý arasýnda erkekler pijamasýyla sürüklenerek sokaða fýrlatýlýyordu. On beþ yaþ üzeri bütün erkekler gruplar halinde toplanýyordu. Yerde tekmelenenler, postallarla, joplarla, dipçiklerle, dövülen insanlar eller havada olduðu halde yürütülüyordu. Kimse ne oluyor diyemiyordu. Bir þey sormaya kalkan anýnda tekmeyi, dipçiði yiyordu. Subaylar, sivil polisler, haykýrarak emir yaðdýrýyordu.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Kemer
Timur KOHEN
Öykü > Aný
Torunum
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Keriz
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Kardeþim...
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Kapýcý
Kamil Erbil
Öykü > Aný

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.