..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Bildiğim tek şey, ben bir Marksist değilim. -Karl Marx
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazarlar ve Şairler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Kimi Kime Şikâyet Edeceğiz?!
Cahit KILIÇ
Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler

Ne tarafa bakarsanız zulüm! Ne tarafa bakarsanız haksızlık! Ne tarafa bakarsanız adaletsizlik! Ne tarafa bakarsanız eşitsizlik! Ne taraf bakarsanız ahlâksızlık! Ne tarafa bakarsanız bencillik! Kime bakarsanız kibirlilik! (En büyük benim, her şeyi en iyi ben bilirim hastalığı!) (Kirli egodan ve ferasetten ve de basiretten uzak; çıplak enaniyetten kaynaklı yıkıcı cehalet!) Kime bakarsanız çapsızlık! (Sade suya tirit, bir nev’i seviyesizli

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• İzEdebiyat > Deneme > Yazarlar ve Şairler
121 
 Bir Yazar Adayında Olması Gereken Özellikler  (osman tatlı)

Ey aday! İnanç sadece istek ve arzulardan oluşmaz; inanç eylem işidir. Eylem yoksa inanç da yok demektir. O zaman yazarlığın bedelini göze almak için harekete geçmelisin. Yüreğindeki korkunun tortularını parçala ve engelleri tek tek aşmaya başla.
122 
 "Kitap Cafer"  (Şevket Başıbüyük)

Prof Dr. Oktay Sinanoğlu’ya veridi. Haliyle büyük adamlardan hep büyük laflar beklenilir. Bizimkisi de öyle yaptı/konuştu… “Baracık Obama,” dedi. Amerika için “Azmanistan” dedi... Kayısı için “Baracık Obama, Türkiye’ye gelmiş, bir de kayısıdan söz etmiş.” dedi. “Kayısıyı hayatında hiç tatmış mıdır?” dedi Hasılı dedi de dedi...
123 
 Şiir Üzerine Düşünceler  (M. Asar)

Şiir aslında tarihsel, toplumsal, kültürel, estetiksel ve dilsel bir dizge(sistem)dir. Bu bağlamda şiir onu yaratan toplumun aynı zamanda hem aynası hem de insanlık kültürüne olan katkısıdır. Bu nedenle özellikle göçmenlik koşullarında çok önem verilmesi gereken bir sanat dalıdır. Kültürel, etnik alanda silinip gitmemenin ya da asimile olmamanın yolu şiire daha çok sarılmaktan geçmektedir.
124 
 Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri  (M.NİHAT MALKOÇ)

Çok yönlü bir âlim olan Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri’ni tavsif ve tasvir etmek için yeterli bir kelime bulmakta zorlanıyorum.O hem bir şair,hem bir yazar,hem bir tasavvufçu,hem de pozitif bilimlerle uğraşan çağdaş manada bir bilim adamıydı.
125 
 Yazmaya Başladığım İlk Zamanlar  (Ahmet Zeytinci)

Daha öncesinde yazmıştım bir otuz kırk kadar şiir... Hepsi o... Yazıyoruz da sadece yazmak ile de olmuyor, okumalı da çokça hem de hummalı bir şekilde... Bakıyorum site de bileği ve yüreği sağlam çok kaliteli kalemler var. Hmmm !Öykü ve deneme de paylaşılıyor... Dur bakalım biraz şiirden gidelim de sonra deneme ve öyküye de el atarız yüreğimiz yeter, bileğimiz kaldırırsa...
126 
 "Yazmaya Dair"  (Şevket Başıbüyük)

Malatya Kent Konseyi hakikaten güzel şeyler yapıyor. Hatırlayacaksınız; “2011 Malatya Yazıyor Kampanyası” kapsamında, kampanyanın ilk ayağı olan mektup yazma ve kartpostal atmak ile bize bir nostaljiyi yaşatmıştı. Malatya Kent Konseyi, bir de 'Malatya Yazıyor' gazetesi çıkarttı. En son da “Yazmaya Dair” konulu bir konferans düzenledi. Konferans Malatya Halk Eğitim Salonu'nda gerçekleşti. Yazmak bu günü kayıt altına almaksa; ben neden Malatya’yı yazmayayım… Malatya’nın (bu günkü) caddelerini, sokaklarını yani yaşadığımız şehrin bu günkü nefes alışverişlerini, kalp atışlarını yazma işi ben neden üslenmeyeyim ki? Örneğin, bir sevgilinin yüreğinden yürür gibi bir baştan diğer başa yürüsem ve sevdalısı olduğum bu şehri/Malatya’yı sokak sokak, cadde cadde, taş taş yazsam…
127 
 Marguerite Duras ve Karasineğin Ölümü  (Hülya Atakan)

"Ben herkese benzerim. Şimdiye kadar, sokakta kimsenin arkasını dönüp de bana baktığını sanmıyorum. Ben sıradanlığın ta kendisiyim. Sıradanlığın zaferi."
128 
 Nâzım 100 Yaşında  (M. Asar)

Şairler vardır kendi ülkelerinde, anadillerinde unutturulmak istenirken, ünleri ülkelerinin sınırlarını aşan, şiirleri, kitapları başka dillere çevrilerek, dilden dile, elden ele dolaşan; dünya insanlarına aydınlık, sevgi, barış ve umut taşıyan. Bizim de onur duyarak, göğsümüzü gere gere bizim şairimiz diyebileceğimiz böyle büyük bir dünya şairimiz var: Nâzım Hikmet Ran.
129 
 Mehmet Akif Irkçı Değildir  (M.NİHAT MALKOÇ)

Milletlerin ayakta durabilmesi için birlik ve beraberlik şarttır.Bizleri birbirimize bağlayan ortak değerlerin deforme olmasına müsaade etmemeliyiz.
130 
 Kemal Özer  (Göktu Kara)

Hayatta bir şiirle büyülenmek kadar güzel şey yoktur doğrusu. Yine insanı şiirleriyle büyüleyen bir şairi yitirdik.,Kemal Özer'i...Zarafeti,zekası,halkın yanında oluşu ile şaşkınlık yaratan nadir şairlerimizden biriydi.
131 
 Altın Tesbih ve Fatma Çetin Kabadayı  (Ahmet Sargın)

Altın Tesbih ve Fatama Çetin Kabadyı
132 
 Haydi Ordan Be!  (Şevket Başıbüyük)

Anlaşılan Nasreddin Hoca’yı hiç dinlememiş bizimkisi… Nasreddin Hoca’ya sormuşlar; “kıyamet ne zaman kopar?” diye… Hoca; “Hangi kıyamet?” demiş. “Kıyamet kaç tanedir?” demişler. Hoca; “Aslında kıyamet iki tanedir. Kişinin kendi ölümü küçük kıyamet, dünyanın parçalanması ise büyük kıyamettir” demiş ve eklemiş; “Bizim ev için sorarsan karım ölürse küçük kıyamet. Ben ölürsem büyük kıyamet!” diye karşılık vermiş… Şimdi bu zata sorsam; “senin karın da yok ve ölmemiş ki küçük kıyametten bahsediyorsun… Küçük kıyametten anlamayan büyük kıyametten ne haber verebilir ki… Hala “Mehdi gelecek İsa inecek” diyor…
133 
 Attila József, Şizofren Bir Şair" İn Dizeleri  (eyyüp yıldırmış)

İşte size böyle olur şairlerin sonu dedirtecek bir yaşam öyküsü. Macar, toplumcu gerçekçi akımının bir şairi Attila József...
134 
 Hazırlık Aşaması: Ben Yazar Olabilir Miyim?  (osman tatlı)

Yazarlık yolunda sen yazar olamasın diye, baykuş gibi ötenlere mesafeli dur, onlar öttükçe senin bir parçan sürekli huzursuz olacaktır. Umudun kırılma durumuyla karşı karşıya gelecektir. Dediğim gibi ya kulaklarını tıka ya da onlardan uzak dur. Uzak duramıyorsan kulaklarını tıkaman en iyisidir
135 
 Mayıs Güzellemesi ve Üstad Necip Fazıl  (Adem KALINSAZ)

Mayıs ayı bizim içimizdeki coşkuyu katmerleştiren ayların en önemlilerindendir. Bizce gerekçesi şudur ki;
136 
 Mevlana’yı Doğru Anlamak  (YUSUF ALPASLAN ÖZDEMİR)

Mevlana ile ilgili yıllardır öne sürülen iddialara cevaplar
137 
 Garib Ozan Bir Işıktı  (M.NİHAT MALKOÇ)

138 
 Afyonkarahisarlı Çağdaş Halk Ozanları  (Rıza Özcan)

Sahasında otorite olan Türk Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu Başkanı Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu bir kalıcı esere daha imza attı. Evet yazı başlığından da anlaşılacağı gibi Afyonkarahisar ın yetiştirdiği çağdaş halk ozanlarını bu kitapta bir araya getirdi
139 
 Alaturka Hezeyanlarda Şu "Dini Seven Bir Dinsizin Tanrı Teorisi" Ne Yaklaşımlar!  (Aydın Akdeniz)

“Dini seven dinsiz”, makalenin başlığına konu olan bu tanımlama, yazar tarafından muhtemelen okuyucu üzerinde oluşturacağı düşünülen ilgi nedeniyle özellikle seçilmiş olsa da gerçekte böylesi bir tanımlama ile örtüşebilecek herhangi bir inanç ve değerler sistemi bulunmamaktadır tarihin akışında. Bu olsa, olsa ancak her iki taraf arasında iyi niyetlerle uzlaşıyı amaçlayan bir temenni olabilir. İnsanlığın savaş, tabii felaket ve salgın hastalıklar nedeniyle dayanılması güç, bunalımlı dönemlerde bir an için aradaki görüş ve inanç farklarını bir tarafa bırakıp karşılarına çıkan sorunlara birlikte çözüm arayışına girdikleri bilinen bir gerçektir. Nitekim sanattan edebiyata, mimariden müziğe pek çok alanda bu arayışın yansımaları olduğunu görmekteyiz.
140 
 Hasan Abi"nin Ayna"sı…  (Şevket Başıbüyük)

Şimdi o gitti ya… “Ayna”lar söyleyin bana, kim beni teselli edecek? Bilirsiniz, “AYNA” Hasan Abi’nin Akit Gazetesi’ndaki köşesinin ismi… Hasan Abi, tam 20 yıl bu AYNA’da, içinde bulunduğumuz ahval ve şeraiti gösterdi… Güne Hasan Abi’nin AYNA’sı ile baktık, Hasan Abi’nin AYNA’sı ile haberdar olduk hep… Şimdi soruyorum; Hasan Abi’nin ardından hangi ayna bizi, biz gibi yansıtabilir? Aynalar söyleyin bana, nerede Hasan Abimiz?

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ruhu Vurgun Yemiş Dalgıçlar
Yûşa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Şairler
Bir Çığlık
Yûşa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Şairler
Âşıklık Edebiyatı
Cahit KILIÇ
Deneme > Yazarlar ve Şairler
Değişimler Işığınız Olsun
Hüseyin İbiş
Deneme > Yazarlar ve Şairler
Dilaver Cebeci
Yûşa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Şairler
"Anlamı Yok Tüm Sözlerin"
Yûşa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Şairler
İlla da Ben… Ben!..
Yûşa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Şairler
Verem Edebiyatı
Yûşa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Şairler
Sevgi - Li Edebiyat
GAYE DİLEK GEZER
Deneme > Yazarlar ve Şairler
Günde 25 Dolar Artı Masraflar
Yûşa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Şairler
Abdülbaki Gölpınarlı
Yûşa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Şairler
Tolstoy’un Karısı
Yûşa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Şairler
Deneme Ustası Evliya Çelebi
Yûşa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Şairler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.