..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aþkýn aldý benden beni. -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > murat temüroglu




2 Kasým 2007
Kapatýn Kapýlarý  
Kapatýn kapýlarý

murat temüroglu


BU ÜLKE YILLARDIR HÇ KÝMSEYE VEDE HÝÇ BÝRÞEYE MUHTAÇ OLMAMIÞ VEDE BOYUN EÐMEMÝÞTÝR.EÐMEYECEKTÝRDE.


:AIEJ:

Bizler, yani Türk ulusu öylesine karakter öylesine saðlam temeller üzerine oturtturulmuþ bir milletiz ki, bu büyük milletin temelleri þehitlerimizin kanlarýyla sulanmýþ yýkýlmamasý için etten duvarlarla örülmüþ koskoca bir Türk ulusu inþasýdýr bu millet.
Gerek manevi gerekse maddi açýdan yüce Rabbimizin bonkör davrandýðý bu topraklar, gerek doðal güzellikleri gerekse zengin kaynaklarý ile her daim dünyanýn ilgisini üzerine çekmeyi baþara bilmiþ, dünya üzerinde nadiren bulunan beklide eþine rastlanmayan nadide bir ülkedir bizim topraklarýmýz.
Manevi açýdan dünyada eþi benzeri olmayan, kültürel bir geçmiþi olan ve hala bu kültür geçmiþini, her daim her yöresinde çeþitli mozaikler halinde sergileyen, aile yapýsý, örf ve adetleri ile dimdik ayakta durabilen, saygý ve sevgiyi kendilerine ilke edine bilmiþ, her zor durumda birbirlerine kenetlene bilen bir millettir bu millet.
Bizleri örnek alarak kendilerine yalandan tarih yazmayý bile, sýrf biz Türklerin tarihinin altýnda ezildikleri o günlerin kuyruk acýlarýný bir nebze de olsa dindirmeyi marifet sayan, dünyanýn kýskançlýk ve hasetle baktýðý eþsiz bir milletin, böyle bir ulusun evladý olmak bile gurur verici bir olgu deðil mi dir?
Maddi açýdan her türlü doðal kaynaklarýmýz ve her bölgesinde bonkör davranan verimli topraklarýmýz olan ülkemizin hiç kimseye ve hiçbir þeye ihtiyacý yoktur.
Yine de kendi yaðý ile kavrulmayý istemeyen ve haklý olarak dünya globalleþme rüzgârýna kapýlmýþ giderken ve bu anlamda dünya düzenine ayak uydurmaya çalýþan bu ülke yýllardýr Avrupalý misyonerlerin kurmuþ olduðu topluluða girmek için oradan oraya savrulmuþ ve onlarýn sözde kriterlerine ayak uydurabilmek adýna mücadelelerde bulunmuþ ama yine de bir sonuç alamamýþtýr.
Sadece bir sonuç almamakla kalmayýp o topluluðun daha ülke iþlerimize kadar karýþmasýna yýllarca müsaade edilmiþ her attýðýmýz adým onlarýn rýzasý alýnarak atýlmýþtýr.
Öylesine içimize girmeyi baþarmýþlardýr ki daha damak tadýmýza dahi müdahale etme cüretini göstermekten kaçýnmaz hale gelmiþlerdir.
Ülke bütünlüðü ve güvenliði söz konusu iken dahi ellerini üzerimizden çekmeyip adeta karþýmýzda bile olma saygýsýzlýðýný gösterebilmektedirler.
Komþumuz dediðimiz ve gerek ihracat ve gerekse ithalat yönünden alýþ veriþ yaptýðýmýz ülkeler dahi bizlerin bu mücadelelerinde bizlere karþý olmuþlar adeta meydan okuma cüretinde bile bulunaktan kaçýnmamýþlardýr.
Son zamanlarda yaþanan doðuda sözde komþumuz olan ve topraklarýnda eli kanlý Terör örgütünü barýndýrmaktan çekinmeyen, en acýsý da Müslümanlýk ahkâmlarý kesen bu ülkeye biz yýllardýr su ve elektrik vermekte ve karþýlýðýnda astarý yüzünden pahalýya mal olan petrol almaktayýz. Bizler petrolsüz yaþarýz gerekirse kendi topraklarýmýzdan o petrolü çýkarýrýz ama onlarýn unuttuðu bir þey var ki insanoðlu susuz yaþayamaz. Hala neye zar atýklarýný bilmeyen o zavallý sözde komþumuz olan ve batýda bizleri kendilerine uydurmaya çalýþan tüm dünya ülkelerine kanýmýzýn son damlasýna kadar biz olmazsak onlarýnda birer hiç olduðunu anlatmak için gelin sevgili büyüklerimiz kapatalým kapýlarýmýzý.
Doðuda Habur’u, batýda Kapýkule’yi, hava sahamýzý ve tüm dünyaya her ne kadar zor olsa da bedellerini ödemek çok güç olsa da, dünyaya Türk yoksa yaþam yok mesajýný vermek adýna yeniden tüm dünyaya dostluðumuzla övünün ve düþmanlýðýmýzdan korkun mesajýný vermek adýna kapatalým kahrolasý tüm kapýlarý.
                              Murat TEMÜROÐLU
Yorum ve önerileriniz için murattemu@gmail.com



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hareket Doðru Pozisyon Yalnýþ
On Üç Fidan

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Baba Büyüksün
Ateþ ve Kar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Katar Istanbul [Þiir]
Neslýcan [Eleþtiri]
Bor Otoyolu [Eleþtiri]
Bu Sefer Olmadý... [Eleþtiri]
Deniz Feneri Kýsa Devre Yaptý [Eleþtiri]
Deniz Feneri Kýsa Devre Yaptý [Eleþtiri]
Üzdünüz [Eleþtiri]


murat temüroglu kimdir?

Duygularýmý kendi içimde hapsetmeyen,duygularýmý özgür býrakmayý seven,kalemimle yüreklere seslenen yazarlýk yolunda emeklemeye çalýþan gönül kalemiyim


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © murat temüroglu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.