..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanatçýnýn iþlevsel tanýmý bilinci neþelendirmektir. -Max Eastman
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey > Hakan Yozcu




18 Nisan 2014
Burasý Daðbaþý mý?  
Hakan Yozcu
Peki, yaþadýðýmýz bu dönemde, herhangi bir kiþi, hiç tanýmadýðý kiþilerin masasýna nasýl gider? Nasýl onlarýn masasýna oturur ve nasýl onlarla tartýþmaya girer? Tartýþmayý da býraktýk... Sohbet etmeye dahi nasýl gider? O cesareti, o yüreði nerede bulur? Ýnsan hiç tanýmadýðý, bilmediði, yakýndan görmediði kiþilerin yanýna gidebilir mi? Bu kiþiler, tanýnmýþ, siyasetçi, ünlü kiþiler olsa bile...


:AAAE:

     Geçen akþam, Lefkoþa’da yine üzücü bir olay yaþandý. DP-UG MYK Üyesi 5 kiþi- bunlarýn arasýnda milletvekili olanlar da var- saldýrýya uðradý. Ne amaçla, ne için uðradýklarý daha tam olarak netlik kazanmadý. Ama sebebi ne olursa olsun yanlýþ bir hareket. Utanç verici ve çok cahilce bir eylem biçimi, bu yapýlan...
Demokrasiyi hala öðrenemedik anlaþýlan. Tabii bir kaç kendini bilmezin yaptýðý insanlýk dýþý hareketlerden baþkalarýný sorumlu tutacak deðiliz. Ama ne olursa olsun bu zamanda, saldýrý, tedhiþ, vurma, kýrma ve hatta küfür etme, baðýrýp çaðýrma doðru deðil. Bunlar yanlýþ olan yöntemler.
Demokraside bunlara kesinlikle yer yoktur. Bu tür hareketler suçtur. Bunu yapanlar yargý karþýsýna mutlaka çýkacaklardýr. Cezalarýný þüphesiz çekeceklerdir.
Geçen gece DP_UG MYK toplantýsýndan sonra 5 üye: Hakan Dinçyürek, Özdemir Berova, Türkay Tokel, Özkan Mavioðlu ve Hasan Tosunoðlu olduðu toplantýsý bir restauranta gitti. Büyük ihtimalle çorbacý diye düþünüyorum. Çünkü genelde bu tür toplantýlardan sonra kafadengi bir kaç arkadaþ uygun bir çorbacýya gidip hem yemek yer, hem de gecenin bir kritiðini yapar. Benim düþüncem de bu yönde...
Gazimaðusa Milletevekili Hakan Dinçyürek’in basýna verdiði demece göre “ Hep birlikte bir restoranta gidilmiþ. Tanýmadýklarý bir kaç kiþi oturduklarý masaya gelmiþ ve abuk sabuk konuþmaya baþlamýþlar. Tanýmadýklarý bu þahýslara uygun bir dille masayý terk etmeleri söylenmiþ. Ve bunun üzerine bu kiþiler küfredip saldýrmaya baþlamýþ”
Saldýrý sonrasýnda ciddi bir þekilde darp edilenler olmuþ. Ýþadamý Hasan Tosunoðlu hastaneye kaldýrýlmýþ. Öyle ki Sayýn Tosunoðlu’nun sað omzu çýktýðý yer alýyor basýnda.
Peki, yaþadýðýmýz bu dönemde, herhangi bir kiþi, hiç tanýmadýðý kiþilerin masasýna nasýl gider? Nasýl onlarýn masasýna oturur ve nasýl onlarla tartýþmaya girer? Tartýþmayý da býraktýk... Sohbet etmeye dahi nasýl gider? O cesareti, o yüreði nerede bulur? Ýnsan hiç tanýmadýðý, bilmediði, yakýndan görmediði kiþilerin yanýna gidebilir mi? Bu kiþiler, tanýnmýþ, siyasetçi, ünlü kiþiler olsa bile...
Tanýnmýþ kiþilere saygý duymak gerekmiyor mu? Vekillerimize, iþadamlarýmýza, siyasetle uðraþan insanlarýmýza saygý duymak gerekmiyor mu? Peki bu kiþiler, hiç mi bir yere gidip rahatça ve serbestçe oturamayacak? Bir restorantta yemek yiyemeyecekler? Sohbet edemeyecekler?
Burasý daðbaþý deðil. Burada zorbalýk yok. Burada bir insan, her önüne gelene saldýramaz... Küfür edemez... Vuramaz, kýramaz...
Burasý hak hukuk devleti... Varsa biriyle sorununuz gidersiniz mahkemeye derdinizi orada anlatýrsnýz. Eðer karþýdaki kiþinin de gerçekten bir suçu varsa yargýmýza güveniyoruz. Mahkemelerimiz suçluyu mutlaka tespit edip cezasýný vermektedir.
Eþkiyalýkla, zorbalýkla bir yere varýlmaz. Bu dönem, o dönem deðil...
Herkes haddini bilecek...
Herkes demokrasiyi hazmedecek...
Fikre, siyasi görüþe, insan haklarýna saygýlý olacak...
Kim, hangi partiden olursa olsun, hangi düþünceyi taþýyorsa taþýsýn, ona düþüncelerinden dolayý kimsenin zorbalýk, kabadayýlýk yapmaya hakký yok. Bunu yaparlarsa adalet de enselerinde olur. Nitekim 2 kiþinin bu olaydan sonra tutuklandýðýný yine basýn yoluyla öðrendim. Hak edecekleri cezayý almalarýndan zerre kadar þüphem yok.
Saldýrýya uðrayan siyasilere geçmiþ olsun diyorum. Umarým bir daha böyle çirkinlikler ülkemizde yaþanmaz...





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum ve birey kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bet Ofisleri ve Gece Kulüpleri Gerçeði
Cezaevine Gündoðdu
Çocuktan Gelin Olmaz
yarýn Ne Olacaðýný Kim Biliyor?
Bir Babanýn Evlatlarýna Son Dersi
Hayata Nasýl Bakýyorsunuz?
Gençler Neden Boþluða Düþüyor?
Mutluluðun Fiyatý Var mý?

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cevahir Caþgir’den "100süz Þiirlerim"
Orhan Pamk'un "Kar" Romaný
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
Boyacý’ya Büyük Ýlgi
"Bitemeyen Proje" Üzerine
Beþik Gibi Sallandýk
Nkl Sanat Gecesi Büyük Ýlgi Gördü
Ýlk Yerli Operamýz: Arap Ali Destaný
"Kýrmýzý Pazartesi" Romanýnýn Düþündürdükleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüreðimde Ýhtilal Var [Þiir]
Hayat Seni Çözemedim [Þiir]
Helallik Ýstiyorum [Þiir]
Yörük Kýzý [Þiir]
Nasihat 2 [Þiir]
Seninle Olayým [Þiir]
Geliyoruz [Þiir]
Nasihat [Þiir]
Aþk Var mý? [Þiir]
Minik Bir Þaire Rastladým [Þiir]


Hakan Yozcu kimdir?

1964 doðumluyum. Kuzey Kýbrýs'ta yaþýyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümünden mezun oldum. 20 yýl çeþitli okullarda edebiyat öðretmenliði yaptým. Uzun yýllar Yenivolkan ve Güneþ Gazetelerinde köþe yazarlýðý yaptým. Þu an Habearkýbrýslý ve Güncelmersin Gazetelerinde yazýyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Þiir, öykü ve tiyatro oyunlarý yazýyorum. Bu alanlarda çeþitli ödüllerim var. Kendime ait basýlmýþ "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Baþka" isimli iki adet öykü kitabým var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yýl Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarý Genel Müdürlüðü görevinde bulundum. Halen Baþbakan Yardýmcýlýðý Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlýðý'na baðlý Müþavirim.

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.