Gökoğuzların Topraklarına Seyahat
Bandırma'dan Gagauz özerk bölgesine bir seyahat, Gagauz Türklerini tanıma gezisi.
"Bu kadar çok okunmuş olmak, bana hep, insanların ne kadar az okuduğunu düşündürmüştür." – Oscar Wilde (kurgusal alıntı)"
"Bu kadar çok okunmuş olmak, bana hep, insanların ne kadar az okuduğunu düşündürmüştür." – Oscar Wilde (kurgusal alıntı)"
Bandırma'dan Gagauz özerk bölgesine bir seyahat, Gagauz Türklerini tanıma gezisi.
Veliler diyarıdır Bursa, / Arifler şehridir Bursa, / Cennetten bir
Yaşasın Türkiyem / Kırmızı beyaz bayrağım, / Misler kokar toprağım,
Geldi 23 Nisan / Gülümsedi çiçekler, / Uçuştu kelebekler,
Yapmayın artık bunu. İnsanları kıyafetlerine göre yargılamayın. Insanlara kıyafetine göre puan vermeyin. Bırakın sadece modacılar kendi arasında bunu yapsın.
Türk dilini öğreniniz çünkü Türklerin uzun sürecek bir hakimiyetleri vardır.
Sizce bir dil bilmek diğer bir dile engel olur mu? Özellikle anadilini güzel konuşan için yabancı dil öğrenmek ne kadar zordur?
Milli eğitimin her kademesinde görev yaptım. Şimdi ise Almanya'da Türk çocuklarına anadil kursları veriyorum. Türkçe benim sevdam.
Ben bandırma'da doğdum. Uludağ Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdim. Halen Almanya'da Türk çocukları için Türkçe dersleri veriyorum.
Almanya
Amacım yabancılardan ziyade kendimize dilimizini güzelliklerini sezdirebilmek.
Yunus Emre, Yahya Kemal , Necip Fazıl Kısakürek ve daha bir çok şairimizi severek okuyorum.
Özgün bir yazarım diye düşünüyorum.
Mahir Ünsal Eriş