..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Özgür insan, denizi daima seveceksin. -Baudelaire
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > seblâ




7 Ekim 2005
Erkek Dediðin Böyle Olacak!..  
seblâ
Sana ait olduðu hissini uyandýracak sende. Yüreði senin ilk keþfettiðin kýta, bedeni senin ilk kapýsýný araladýðýn mabet olacak. Kýrpýntý aþklarýn artýðýyla gelmeyecek sana. Ruhu bakir, bedeni bakir, yüreði bakir olacak. Orta malý olmuþ ucuz seviþmeler ol


:BEDGJ:



Erkek dediðin mert olacak, gözünün içine bakacak konuþurken. Konuþtuðu dinlenir olacak, aðzýndan çýkaný yapacak, yapamayacaðý sözler verip el pençe özürler dilemeyecek. Lafýný bilerek, tane tane anlatacak derdini. Saçma tavýrlar yapmayacak, içine gömmeyecek her þeyi. Net olacak, ne istediðini bilecek.

     Huzur verecek insana, bileceksin ki her daim sýðýnabileceðin bir kucaðý, aðlayabileceðin bir göðsü var. Bileceksin ki ruhunun nefes aldýðý memleket onun yüreði. Sabýrsýz olmayacak, saman alevi gibi kýzýp, alferlenmeyecek. Öfkesi yerinde, zamanýnda ve insancýl olacak. Asla karþýsýndakinin de insan olduðunu unutacak kadar kaybetmeyecek kendini, sevgisi kadar öfkesi de kontrollü kendini bilir olacak.

     Kendiyle barýþýk olacak. Dünyayý sevecek, kendini sevecek, ama en çok seni sevecek. Yüreðinin her atýþýnda düþünecek kadar sevecek seni, az ya da çok deðil, sevdiðini söyleyecek, korkmayacak baðlanmaktan. Teslim olacak tüm varlýðýyla sevgisine seni de teslim alacak. Bakýþlarýyla okuyacak seni. Acabalar býrakmayacak kafanda. Asla açýklanmasý gereken þeyler olduðunu düþünmeyeceksin. Seni bilecek. Kendini anlatmak zorunda olmayacaksýn, kendisini tanýdýðý gibi tanýyacak seni, ne yersin, ne okursun, ne seversin bilecek, yaptýklarýn onu þaþýrtmayacak. Bir adým önünden hissedecek yapacaklarýný. Seni senden daha iyi tanýyacak.

     Yanýnda olacak. Nerdesin, kimlesin diye saçma kýskançlýk krizlerine girip dünyaný karartmayacak. Güvenecek sana, kendinden daha çok. Bilecek ki istekli takýndýðýn aþk sana yakýþýyor. Bilecek ki sen her daim aitliðine sadýksýn. Emin olacak senden. Asla hesap sorar gibi sorular sormayacak. Aradýðýnda ben burdayým diyecek, ihtiyacýn varsa diyecek. Seni terkediþlerle, gitmelerle korkutmayacak. Her sözü sonsuza dek diye baþlayacak ve öyle sürecek. Senin güvenini sarsmayacak ki bileceksin sonuna kadar yanýnda olduðunu, bunu sana hissettirecek. Asla seni baþka insanlarla kýyaslamayacak. Deðiþmeni istemeyecek, olduðun gibi sevecek seni bir bütün olarak. Kaþýný, gözünü seviyorum diye bölgesel iltifatlar yaðdýrmayacak. Söylediklerini gerçeklikten uzaklaþtýracak kadar sýk söyleyip beynini yemeyecek. Net olacak sözleri, kafa yormayacaksýn anlamak için. Bileceksin ki her durumda yanýnda, arkanda. Ve onun yaný dünyanýn en güvenli sahili olacak.

     Aþýk olacak, damarlarýnda taþýyacak seni, kalbine kazýyacak, kendini sana kabul ettirecek tüm varlýðýnla hissedeceksin varlýðýný. Dünyana girdiðinde dünyaný deðiþtirecek. Onu her an hissedeceksin. Var olacak, aradýðýnda, ihtiyacýn olduðunda o en büyük aþkla orda duruyor olacak ve senin olacak. Sana ait olduðu hissini uyandýracak sende. Yüreði senin ilk keþfettiðin kýta, bedeni senin ilk kapýsýný araladýðýn mabet olacak. Kýrpýntý aþklarýn artýðýyla gelmeyecek sana. Ruhu bakir, bedeni bakir, yüreði bakir olacak. Orta malý olmuþ ucuz seviþmeler olmayacak mazisinde, temiz olacak herþeyden önce, tüm varlýðýyla tertemiz.

     Kendi ayaklarý üstünde duracak. Asla ana kuzusu olmayacak. Her iþini kendisi yapabilecek, gerektiðinde yapacak. Annesi gibi kadýn aramayacak. Seni onunla kýyaslamayacak. Annesinin gençlik yýllarýný hatýrlayamayacaðýný bilecek. Senin apayrý bir dünya olduðunu anlayacak ve ona göre davranacak. Elbette ailesini sayacak, onlara sevgi gösterecek, ama seninle de aile olduðunu unutmayacak. Ýliþkileri rayýnda tutmayý bilecek. Ortalýðý karýþtýrmayacak, herkesin nabzýna göre þerbet verip, iyiyim ayaklarýna yatmayacak. Hayatýnda herkesi yerine oturtmuþ ve herkese nasýl davranmasý gerektiðini biliyor olacak.

     Saygý duyacak sana, en baþta bir insan olduðunu bilecek ve insanlýðýna saygý duyacak. Yaptýðýn iþten, giydiðin kýyafete kadar her konuda destek olacak. Hiçbir þeyini önemsiz görmeyecek, dinleyecek seni gerekirse saatlerce. Kendisi de anlatacak. Sana saygý duyduðu gibi kendisine de saygýsý olacak. Bilecek ki dünyanýn temeli saygý üzerinedir. Asla seni rencide etmeyecek. Nerde, nasýl davranýlýr, nasýl sohbet edilir bilecek, sözü açýk, anlaþýlýr olacak, kendini ifade edecek. Karþýsýndakini dinleyecek, sana objektif bakabilecek. Her zaman sen haklýsýn deyip konuyu çarþaf altý etmeyecek, gerçekten haksýz olduðun durumlarý da sana anlatabilecek. Hatalarýný da söyleyecek, kendi hatalarýný da kabul edecek. Ama asla ve asla gururunu kýrmayacak, kendi gururunun kýrýlmasýna izin vermeyecek. Gururlu olacak ama gerektiðinde gururunu yenecek. Maðrur olucak özürleri, salya sümük aðlamayacak affet beni diye. Asla affedilmez hatalar yapmayacak, sýnýrlarýný zorlamayacak.

     Sana verecek kendini, yanýndayken baþka hiçbir þey düþünmeyecek. Dünyasý senin etrafýnda dönecek. Sen merkezli sevecek seni. Bilecek ki seni mutlu ettiði sürece mutlu olucak. Nadide bir þeymiþsin gibi davranacak sana. Her an kýrýlabilirmiþsin gibi avuçlarýnýn içinde tutacak. Ama nerden tutacaðýný bilecek. Sana geliþ yollarýnda kaybolmayacak. Tavrýný anlayacak, sevgini sorgulamayacak.

     Ýçindeki küçük çocuðu saklamayacak senden. Gerektiðinde gözyaþlarýna ortak edecek seni, mutluluðuna ettiði kadar. Sarýlýp aðlayabilecek kadar erkek olacak. Ruhuyla sarmaladýðý bir aþký yedirecek sana, bu aþkla beslenecek, yaþayacak. Ve bir günlük sevdalarýn adamý olmayacak, seni ölene dek seviyorum demeyecek sana, seni öldükten sonra bile seveceðim diyecek. Seninle yaptýðý hiçbir þeyden hiçbir zaman piþman olmayacak. Keþke sözcüðüyle baþlayan cümlelerde kullanmayacak ismini.

     Erkek dediðin, sana huzur verecek, seni anlayacak, saygý duyacak, güven verecek, hep yanýnda olacak, sýðýnacak sana seni barýndýracak, nazýný çekecek, seni koynunda aðlatacak gerektiðinde senin koynunda aðlayacak, ama her þeyden önce sevecek, tüm varlýðýyla, ruhuyla sevecek, öyle sevecek ki seni sen o seni sevmediði zamanýn düþüncesine bile tahammülsüz kalacak, var olmadýðýnda nefes alamayacak, daimi yarýmlýðý yaþayacaksýn, o olmadýðýnda kendin olmayacaksýn, o da olmayacak, artýk sen ve ben kavramlarýný aþýp bir bütün olacaksýn ki o hep diðer yarýn olacak, sonsuza dek...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Yüreðinize saðlýk
Gönderen: Nail Varal / , Türkiye
12 Haziran 2012
Bunlar bir erkekte olmasý gereken özellikler deðil, "insan" olanda olmasý gereken özellikler iken sanki beþer üstü bir varlýðý tanýmlamýþsýnýz gibi hayret ediliyor. Asla abartýlý bir anlatým ve yersiz bir beklenti deðildir. Tamý tamýna olmasý gereken þýkký iþaretlemiþsiniz. Yazýyý bir de þöyle okuyalým; beklentileri ters açýdan alarak... Peki böylemi olsun bir erkek?! Kaleminize saðlýk....

:: Bu benim - ama hayat vakit vermiyor
Gönderen: Mehmet Ali Özler / ,
22 Temmuz 2011
Yazdýklarýnýzýn hepsini kendimde görebiliyorum. Lakin günde 12 saat çalýþma, biraz yazma, biraz okuma, biraz felsefe, biraz sosyal, biraz sessizliði dinleme, cocuklar... uyku... böyle bir adam olmaya hayat fazla bir vakit býrakmýyor. Saygýlarýmla.

:: Kanatlarý Eksik Kalmýþ Adeta
Gönderen: Mustafa Þakarcan / , Türkiye
25 Ekim 2008
Böyle birisi ancak melek olur, diye düþünüyorum. Samimiyetin ilk koþulu, istediklerimizin ne kadarýný kendimizde barýndýrdýðýmýzý sorgulamak olmalý. Saðlýk ve mutluluk dileklerimle.

:: neden olmasýn
Gönderen: Dahlia / , Türkiye
11 Ekim 2008
Özellikle son paragraf tüm yazýnýn özeti gibi olmuþ, ilk bakýþta böyle birini bulmak zor gibi duruyor ama düþündüðümüz ve sabrettiðimiz zaman neden olmasýn :) Çok teþekkürler ...

:: imkansýz deðil...
Gönderen: emine demir / , Türkiye
23 Eylül 2008
açýkçasý yazýnýzý okurken ancak bu kadar doðru tanýmlamalar yapýlabilr dedim.bence imkansýzý aramýyorsunuz.aksine herkesin içinden geçiripte söyleyemediklerinin kalemi olmuþsunuz.ayrýca saydýðýnýz vasýflara sahip olmak olaðan üstü bir varlýk olmak anlamýna gelmiyor.hatta bir erkek te aslýnda olmasý gereken tüm erdemli davranýþlarý sýrasýyla saymýþsýnýz. nedense olmasý gerekene karþý koyan yanýmýz tuhaf bi þekilde asilesiyor.ve biz kadýnlara tüm bu asiliðe raðmen beklemek, ve inanmak düþüyor.

:: Ýþiniz zor
Gönderen: Murat M. UÐURLU / Ýstanbul/Türkiye
17 Ekim 2005
Öyle bir tanýmlama yapmýþsýnýz ki, böyle birini arýyorsanýz eðer iþniz hayli zor. Hatta çok zor. Siz kendisi olmayan, bu dünyada yaþamayan ve sizin yarattýðnýz bir siber insan tipi çiziyorsunuz. Elinizde olnak olsa ve bligisayar prýgramcý olsanýz bile böyle birini çizemezsiniz. Oysa sizinle ortak bir dünya kuracak, maddi ve manevi ikinizin emeði üzerine kurulacal bir dünya isteseniz ulþamanýz daha kolay ve pratik olurdu. Erkek aðýr iþçiliðe aday bir yaratýk deðil, paylaþýma soyunmuþ erdemleri ve erdemsizlikleriyle içinde yaþadýðý toplumun parçasýdýr. Evinizdeki erkeklerden fazlasýný beklemeyiniz ve önermeyiniz de... Yazýlarýnýzla, yaþadýklarýnýzla saðlýk ce esenlikler dilerim.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Defol Kalbimden!..

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sen Bana Gitmek Ýçin Gelmiþtin... [Þiir]
Seni Kendimden Çýkardým; Geriye Bir Ben Kalmadý... [Þiir]
Sana Son Bir Þiir Daha Yazacaðým... [Þiir]
Artýk Yeni Bir Hayatýn Kýrýntýlarýný Biriktiriyorum... [Þiir]
Özgürlük Bir Sevdaydý... [Þiir]
Anlamsýz Bakýþýn Anlamý... [Þiir]
Ölüyüm Bugünlerde... [Þiir]
Aklýmda Sen [Þiir]
Sevda Devranda Yürür... [Þiir]
Uzat Ellerini Tut Beni Nolur... [Þiir]


seblâ kimdir?

hayatýn þu anýnda nasýl hala çocuksam, yazým söz konusu olduðunda o kadar ceninim. . .

Etkilendiði Yazarlar:
kayboluþlarýn anlamýný saklýyor bütün yazýlar...bütün yazýlar bir arayýþa... bazen tam bulmak üzereyken kaybedilene bütün yazýlar...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © seblâ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.