"Gelecek, şimdinin bir icadıysa, bu kadar kötü bir icat için hepimizden özür diliyorum." — Douglas Adams"

Bitişlerin Bitişi

yazı resim

Bitişlerin bitişi oldu bu son!Daha dün gece aydınlıktı gökyüzün.Sanki semaya yükseliyordu, gülüşünde ki çocuk!Bir kibrit çöpüyle yaktın adeta, bütün geçmişini...Ve kabahat senin;harcadın bir hiç uğruna.

Denizlerin mavisi, yosun yeşili, Uludağ beyazı, turuncu tepelerdi yaşamak!Kala kala;bataklık çamuru, kurbağa birikintileri, yakan yaz güneşi ve batmayan güneşin kaldı.

Arkandan yürüyor, şeytan kokulu aksak.Dert, elem, çile, keder hepsi senin olsun.Sen onu bırakmadığın sürece, ben senin değilim artık.

__bitiş__

KİTAP İZLERİ

Cumhuriyet'in İlk Yüzyılı

İlber Ortaylı

Cumhuriyet'in Mirası ve Geleceği Üzerine Bir Sohbet Milletlerin kurucu yüzyıllarıyla hesaplaşması, kopuş ve devamlılık arasındaki o hassas dengeyi sorgulaması, tarih yazımının en çetrefilli alanlarından biridir.
İncelemeyi Oku

Yorumlar

Başa Dön