Düşündüren Sözler - 33

\*İnsanlara senin nasıl göründüğünü sorma, çünkü yalan söylemek zorunda kalacaklardır. \*Utanmazdan korkun! \*Susarak anlatamıyorsam, demek ki konuşarak hiç anlatamayacağım.

yazı resim


*Evet dürüstlük görünüşte kaybettirir, ama bu kazandırdıklarının yanında bir hiçtir

*Yanında olmasını istediklerin senden uzak mı? Öyleyse sen onlara yaklaş!

*Kendini sessizliğin, bu engin denizin içine bırak. Korkma, bu ölüm gibi bir şeydir ama aynı zamanda tadına doyulamayacak bir mutluluktur.

*Sevdiklerine arada sırada şarkı söyle, onlara sık sık hikâye anlat. Masalı ve romanı isterlerse daha sonra anlatır ya da okursun.

*Hainden sadakat, kötüden iyilik, cahilden bilgi, cimriden cömertlik, düşmandan dostluk, kötümserden iyimserlik, memnuniyetsizden huzur, adil olmayandan adalet, açgözlüden kanaatkârlık, kindardan sevgi, tembelden çalışkanlık, ahlaksızdan dürüstlük bekleme.

*Hayat, er veya geç ama mutlaka hak ettiğini verir.

*Dünya, yaşamayı bilmeyen canlı ölülerle dolu!

*Ne tuhaf! İnsanların hemen hemen hepsi savaşa karşı olduklarını söylüyorlar; ama gene de insanların hemen hemen hepsi birbirleriyle savaşıyorlar!

*İnsanlara senin nasıl göründüğünü sorma, çünkü yalan söylemek zorunda kalacaklardır.

*Utanmazdan korkun!

*Susarak anlatamıyorsam, demek ki konuşarak hiç anlatamayacağım.

*Alçak ruhlu insanların sofrasına oturursan, bir gün yediğin her lokmayı boğazından zehir olarak getirirler.

*Kibirli insanın üstünlüğü aslında acınacak bir alçalmadır.

*Nedense merdivenlerin hep çıkmak için gerektiğini zannederiz. Oysa merdivenler aynı zamanda inmek içindir de. O nedenle hayat merdivenini tırmanırken bir gün ineceğini de unutma!

*Zihnini kötü düşüncelerden, kalbini kinden, gözlerini çirkinliklerden, ağzını yalanlardan arındırmazsan mutlu da olamazsın.

*Kitap gibi ol; seni okuyan ve anlayan mutlaka çıkacaktır.

(Yakında kitap olarak bastırmayı düşündüğüm Oruç Baba'dan Aforizmalar-2 ön çalışmasından alınmıştır.)

Yorumlar

Başa Dön