"Gelecek, şimdinin geçmişidir, sadece biraz daha pahalıya mal olur." - Mark Twain (kurgusal)"

Garip Ama Gerçek Değil

Kiralık ev ararken yardımlarını esirgemeyenlere teşekkürlerimle....

yazı resim

Dokuz aydır sokak sokak,mahalle mahalle ,semt semt dolaşarak aradığım;tam yedi çift ayakkabı eskittiğim büyük derdime en sonunda çare bulundu.Şimdi üç oda bir salon,banyo,WC,mutfaktan oluşan ,kaloriferli,sıcak sulu,şantiye elektriksiz,iskanı alınmış,hidroforlu evimde çok mutluyum.
Bu her türlü konfora haiz evi bana aylık 500 liraya kiraya veren sayın ev sahibim Mülayim Saf’a,sonsuz şükranlarımı ve teşekkürlerimi iletmeyi en başta gelen görevim olarak kabul etmekteyim.
Ayrıca,ev aramalarıma yardım eden arkadaşım Âvare Bacaksız’a,bu dar günümde yanımdan bir an bile ayrılmayan eşim Nadide’ye (namı diğer Buldurur’a),yardımlarını esirgemeyen tüm emlâkçılara , inşaat çavuşlarına,apartman kapıcılarına,bakkallara ve “satıyorum” diyerek eşyalarımı kapının önüne koyan eski ev sahibim sonradan görmüş Kelek Varyemez’e ayrı ayrı teşekkür ederim.

Ömrü billahi,Kiracı Naci

KİTAP İZLERİ

Ayaşlı ile Kiracıları

Memduh Şevket Esendal

Ankara'da Bir Apartman Dairesi: Cumhuriyet'in Mikrokozmosu Memduh Şevket Esendal'ın ilk olarak 1934'te yayımlanan ve adeta bir edebi zaman kapsülü niteliği taşıyan romanı Ayaşlı ile Kiracıları,
İncelemeyi Oku

Yorumlar

Başa Dön