"Kelimelerin gücüyle dünyaları değiştirin."

Gözyaşı Satırları 1

Saçlarına gözlerimi zindan ettim.

yazı resim

Saçlarına gözlerimi zindan ettim. Bir nefesinin yeline kurban adadım kendimi İsmail misali. Yusuf kuyularında hala yüreğim. Ve sen artık yoksun bu şehirde. Suskunum.

Hayatımın elifbası, ufuk çizgisine tuvalden düşen resim, savaş meydanlarında ruhum ve mataramda biriktirdiğim gözyaşın kurudu. Kurudum, uzaksın.

Cemalini mahsen kıldım kendime yıllanmış ruhumla. Artık direndiğimsin vuslatıma. Eyübce mücadelemsin. Beni halen gelmişliğinin düşüncesi korkutuyor ve yoruluyor tenimin hücresi. Dokunmuyorsun artık. Haramsın.

Onder Ozturk

23 Nisan 2008

09 : 22

KİTAP İZLERİ

Masumiyet Müzesi

Orhan Pamuk

Hatıraların Varlığa Dönüştüğü Yer: Masumiyet Müzesi "Hayatımın en mutlu anıymış, bilmiyordum." Orhan Pamuk'un 2006'da Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanmasının ardından yayımladığı ilk büyük romanı olan Masumiyet
İncelemeyi Oku

Yorumlar

Başa Dön