"Kelimelerin gücüyle dünyaları değiştirin."

Hovarda Milletiz Vesselam (!)

-Madenlerimizi,bankalarımızı,fabrikalarımızı kısacası Cumhuriyetin tüm ekonomik kazanımlarını ya bedavaya ya da yok pahasına ona buna veren biziz.

yazı resim

-Gündüz havai fişek patlatan biziz.(Gece bile neden patlatılır anlamam ya!)
-Madenlerimizi,bankalarımızı,fabrikalarımızı kısacası Cumhuriyetin tüm ekonomik kazanımlarını ya bedavaya ya da yok pahasına ona buna veren biziz.
-Aylık gelirimiz 600 lira iken kredi kartı limiti 12.000 lira olan ve bu limiti doldurmayı marifet sanan biziz.
-Toplu taşıma araçları ile 1 liraya yarım saatte gidebilecek bir yere, kendi özel arabamızla gitmeyi tercih edip, 3 saat trafik kahrı çeken,en az 40 liralık yakıt harcayan biziz.
-Aldığımız borçlarla yatırım yapacağımıza ya da acil ihtiyaçlarımızı göreceğimize filanca yerin kaldırım taşlarını onlarca defa değiştiren biziz.(Üstelik bu taşları Çin’den ithal eden de biziz.)
-Maaşımızın 1000 YTL civarında olduğunu söyleyip aylık gideri 4-5 bin YTL civarında olan biziz.(Gelir gider arasındaki farkı okus pokus yaparak kapatan gene biziz)
Kısacası hovarda milletiz vesselam hovarda!

KİTAP İZLERİ

Çalıkuşu

Reşat Nuri Güntekin

Bir Ulusun Doğuş Sancısında Bir 'Çalıkuşu'nun Kanat Çırpışları: Reşat Nuri Güntekin'in Ölümsüz Eseri Üzerine Türk edebiyatının temel taşlarından biri olan ve yayımlandığı günden bu yana
İncelemeyi Oku

Yorumlar

Başa Dön