..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Paul'un Peter hakkýnda söyledikleri, Peter'den çok Paul'u tanýmamýzý saðlar -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Erdem Ýlker
Erdem Ýlker - Karanlýk Öyküler
Site Ýçi Arama:


Son Eklenenler
  Zaman Yolcusu (Erdem Ýlker) 27 Aralýk 2023 Gerilim 

5,5 aydýr gece gündüz demeden çalýþan Ekrem bilimde çýðýr açacak izahlara, pek çok icada pek çok ilime mucit olmuþ çoktan genç yaþýnda insan üstü zekasýna hükmedebilir hale gelmiþ ve insanlýk için yepyeni çýðýrlar açacak geliþmelere imza atmýþtý. Sadece bundan kimsenin haberi yoktu.

  Yoksun (Erdem Ýlker) 27 Aralýk 2023 Gerilim 

Daha çok küçükken tanýdým seni. Kaçtý yahu sen söyle 10 yaþýnda mýydým? Çocuktum daha. Hep seni seyrederdim uzaktan ve merak ederdim hayatýmda sen olsan nasýl olur hep bilmek isterdim. Ýlk zamanlarýmýzý hatýrlýyorum da nasýlda içimi yakýyordun...

  Selen (Erdem Ýlker) 27 Aralýk 2023 Gerilim 

Size çok tuhaf bir þey anlatýcam, bir kýz hakkýnda ve neden artýk hikâye yazmadýðým hakkýnda.

  Ýbret (Erdem Ýlker) 27 Aralýk 2023 Gerilim 

Uykusuz bir sabahýn kahvaltý kokan bir evin içinde Raci 2 gündür aç midesinin gurultularý eþliðinde kararmýþ gözlerinin kendisine gösterdiði bulanýk odada dün gece yaþadýklarýný düþünüyordu. Dün gece yaþamýþ mýydý, dün güneþ battý da gece oldu mu? Üstü baþý kan içindeydi. Sadece kan deðil, et ve organ parçalarý da kýyafetini aðýrlaþtýrmýþtý. Raci bakýþlarý donuk, kollarý ile kendi karnýný sarmýþ, öne doðru sallanýp durmakta, ibret??? Ýbret diye sayýklamaktaydý. Ellerine baktý, kan içindeydi ama dokunduðu hiç bir yer kan lekesi olmuyordu. Bu leke sadece Raci'nin üstündeydi.

  Gerçek (Erdem Ýlker) 27 Aralýk 2023 Gerilim 

Kupasýný kahveyle doldurdu ve paketinden bir sigara çýkardý. Düzeltiyorum, bir sigara “daha” çýkardý çünkü bir öncekini daha söndürmemiþti bile ve yenisini onun ateþiyle yaktý. Ýlk dumaný sertçe çekti ve ellerini klavyenin üstüne koyar koymaz zihninde þimþekler çakmaya baþladý. Görüntülerle dolu bir tünelden geçiyordu sanki, ya da bilinç altýnýn derin sularýna olta atýyor ve her çekiþinde görüntüler çýkarýyordu. Hepsinde o vardý. Kanýn, keskin nesnelerin, korkunun haþerelerin ve soundtrack gibi susmayan çýðlýðýn haricinde deðiþmeyen tek þey oydu görüntülerde. Kýz… Angie… Baþlýðý attý… “GERÇEK”

  Coðrafya - Aþk - Kader (Erdem Ýlker) 27 Aralýk 2023 Toplum ve Birey 

Ne zýkkým þey deðil mi? Doðdun, dünyaya geldi. Sana soran eden olmadý bak arkadaþ, doðacaðýn gezegen þu, kýsýtlarýn bunlar, doðduðun zaman bu olacak, doðduðun ülke þu olacak, annen baban bunlar, bir de akrabalar vs vs Bu konuda hiçbir tercihin yok. Adýný seçme tercihin de yok. En azýndan belli bir yaþa gelene kadar. Kaldý ki o yaþa geldiðinde o isim sana namus lekesi gibi yapýþýyor da. Deðiþtirebilmek için tüm çevreni çerçeveni de deðiþtirmen lazým.

  Gerçek (Erdem Ýlker) 27 Aralýk 2023 Toplum ve Birey 

Kim gerçeðin peþinde? Siz peþinde misiniz? Yoksa peþinde olduðunuzu mu sanýyorsunuz? Ya da belki de gerçeðin peþinde olduðunuzu, gerçekten baþka bir þey ile ilgilenmediðinizi mi söylüyorsunuz insanlara. Kendinizi dýþarýdan böyle birisi olarak görünür kýlmak olabilir mi acaba amacýnýz?

  Ýyi ve Kötünün Savaþý (Erdem Ýlker) 27 Aralýk 2023 Toplum ve Birey 

Üremek doðmuþ olmanýn intikamýdýr.

  Muasýr Medeniyete Erme (Erdem Ýlker) 27 Aralýk 2023 Toplum ve Birey 

Ülkemizi muasýr medeniyetler seviyesine taþýyacak en önemli unsur?

  Mutluluk ve Huzur (Erdem Ýlker) 27 Aralýk 2023 Toplum ve Birey 

Ortaya konacak hiçbir çaba, yapýlacak hiçbir deðiþiklik, dokunacak hiçbir sihirli deðnek insanlar için mutluluðu ve huzuru saðlayamaz. Bilimsel olarak ya da matematikle fizikle açýklanamayacak olgulardýr bunlar. Ýspatý yoktur bunlarýn, teoriden ibaretlerdir. Her denekte farklý sonuçlar veren, farklý anlamlara tekabül eden bir veri asla bilimsel olamaz, göreceli olan þeyleri de kriter alýp özelden genele yayamayýz.

 

 



Hakkýmda bilmek istediðiniz her þey, duymak dahi istemediðiniz her þeyle birlikte bu hikayelerin, kitaplarýn içine daðýlmýþ durumda. Buraya onlarla alakalý damýtýlmýþ bir özet çýkartýp yazmak sizi kolaycýlýða yönlendirmek olur.

Buraya gelenlerin tek bilmesini istediðim sizler için aldýðým riskler.

Karanlýk hikâyeler anlatmak, garip öyküler yazmak, fantastik, gerilim ve korku dünyasýnda olmak zihni türlü düþünce yapýlarýna girmeye, olgularý sorgulamaya, dünyayý ve hayatý baþka bir gözle bakmaya itiyor insaný. Hem de metrobüse canhýraþ bir þekilde binmeye çalýþan magandanýn arkadan çýlgýnca içeriye doðru itmesi gibi.

Bunun sonucu olarak da ortaya hikâyelerle birlikte bazen monolog beyin fýrtýnalarý da çýkýyor. Ýþte bu noktada ben, bizzat kendim, þahsým ve ötekilerim ile fikir birliðine vardýðýmýz þu oldu. Bazý karalamalarý, bazý hikâye ve kitaplarý paylaþalým ve ben olmayanlar da okusun. Okusun ve her kitap ya da hikâye ya da makale ile bir yolculuða çýksýn. Karanlýk, kasvetli, içinde yabancý hissedip keþfetmeye bazen korkacaðýnýz, bazen sabýrsýzlanacaðýnýz dünyalara yolculuðunuzda kolay gelsin.

Merakýna engel olamayanlarý ve belasýný arayanlarý tüm yollarýn kesiþtiði o soðuk yerde bekliyor olacaðým.



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Erdem Ýlker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 27.07.2024 05:30:12