..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Þahin bakýþlý, ahu gözlü, þirin davranýþlý ve tatlý sözlü idi. -Fuzuli, Leyla ve Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Popüler Kültür > ESRA BAYKAL




27 Nisan 2005
Sarmýsak  
ESRA BAYKAL
Sarmýsaklasak da mý saklasak, sarmýsaklamasak da mý saklasak?


:BFDC:


Kýbrýs’ta seçimler oldu, koalisyon kurulacak yine...Sindirilmek istenen bir küçük fýçýcýk içi dolu turþucuk...Allah Denktaþ’a uzun ömürler versin, yoksa çoktan giderdi elimizden...Bir Eurovision dönemi daha geldi, biz 3 sene baþarýlý olduk ya, aman daha fazla olmayalým diye en salçalýsýndan bir solistle, küçüklere örnek olmak adýna türkçe bir þarký ile katýlýyoruz : ‘Rimi Rimi Ley’ (?). Mazhar Alanson; “O kalça ile dereceye giremeyiz” demiþ, iþ salçada bitse keþke...Keþke yýllarýn sanatçýsý, daha anlamlý yorumlar yapsa...Nevþehir’de emniyet amirinin arabasýný çalýp, kapkaç için kullanmýþlar...Bir kýzcaðýzý 20 metre sürüklemiþler çanta ile, hala suçlular bulunamamýþ... Geçen hafta dedem, kapkaç olaylarý ve tinerci çocuklar için emniyete þikayete gitmiþ, “ Size saldýrmadan birþey yapamayýz” demiþler. Ýlahi adalet herhalde bu son olay...Þimdi birþey yapacaklar mý acaba? Adalet Bakaný Cemil Çiçek, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ýn soru önergesine verdiði cevapta, son üç yýlda yaklaþýk 53 bin telefonun dinlendiðini açýklamýþ.Telefonda söylediklerinize dikkat edin yani, önceleri maillerimiz okunuyordu, þimdi telefonlar, yakýnda evlerin içine gizli kameralar yerleþtirilecek. ( 1984 kitabý, Big Borther is watching you! ) Herþey güvenliðimiz için Arkadaþlar, devletimiz bizi seviyor. CHP milletvekilleri, taksiler de dahil olmak üzere kamuya açýk alanlarda sigaranýn yasaklanmasýna iliþkin bir yasa teklifi vermiþ; saðolsunlar muhalefet de halkýný düþünüyor, halk partisi ya...Memleket parsel parsel elimizden giderken, öncelik ciðerlerimizde...

Yine birþeyler dönüyor bu evrende, dýþýnda öylesine oynuyoruz bizler...Sis var dýþarda, yaðmur yaðýyor...Görüþ açýmýzý sýfýrladý sis, yoksa bizler açýk görüþlü insanlarýnýz aslýnda...Herþeyin bilincinde, çözüm odaklý yaþýyoruz. Gençler, en iyi okullarda, 2 dil öðrenerek iþsiz kalmak için yetiþtiriliyorlar. Ýlkokul mezunlarý, milletvekili oluyor bu ülkede...Pýrlanta gibi gençler, iþsiz, sokaklarda “ Acaba hangi þehre/ülkeye kaçsak, ne iþ yapsak?” diye düþünüyorlar. Ama devlet beyin göçünden þikayetçi :) . Ýþe girebilenler, en asgarisinden ücretlerle ölümüne çalýþýyorlar, onlar çalýþmazsa zaten çalýþacak donanýmlý adam kaynýyor sokaklar. Birileri bunu bildiði için yükleniyor, çocuklar da çalýþýyor.

Birileri sevmemiz gerektiðinden bahsediyor bu ülkeyi, o zaman daha güzel olacakmýþ herþey...Yoksa gidin diyorlar... Sevgiliyi usandýran nazdýr, nazdan öldük milletçe, gideceðiz toplu olarak bu diyarlardan...Gittiðimiz yerlerde, sevdiðimizi özleyeceðiz herhalde...

Ýnsan olmak kýsýr döngü içinde yaþamak demek sanýrým. Çabaladýkça batýyorsun, çabalaman için eðitiliyorsun, Allah akýl vermiþ...Verilen akýl yetmiyor, insanýz ya, kudretli kararlara, yönetimlere bizim aklýmýz ermiyor.

Heykel yapýlacakmýþ Ýstanbul’a...Ýstanbul’u turistik yapacaðýz, heryerde bir heykel var bizimkisi de "Semazen" olsun demiþler. Bir sürü metre yüksekliðinde olacakmýþ...Semazenler, Konya tarafýnda ikamet etmiyorlar mýydý? Oraya yapsalar, hem Konya’nýn gayri safi milli hasýladaki durumu Ýstanbul’dan daha iyi deðil mi? O heykele ve zamanýnda yapýlmaya baþlanan ve 15 milyon dolar harcandýðý halde yapýmý bitmeyen, sonrasýnda da projeden vazgeçilen akvaryumun paralarýný daha anlamlý þeylere harcasak mesela...Mesela burslu çocuklar okutsak, evsiz çocuklara barýnak falan yapsak...Hem o zaman emniyet amirlerinin de arabalarý çalýnmaz. Çifte kazanç devlete...

Bu hafta kötü baþlamadý...Hiç alakasý yok, Ýstanbul’da, Türkiye’de herhangi bir haftabaþý bu...Her hafta ayný...Hatta giderek kötüleþiyor...Ben de beynimi göç ettirmek istiyorum, alýcýsý varsa mail adresim iletisim kýsmýnda. Oradan baðlantý kurabilirsiniz, pek temiz deðil ama olsun. Hala çalýþýyor...Sanýrým...Sizin beyniniz ne durumda, rolantiye alýp yaþamakta mýsýnýz? Yoksa çalýþan demir parlar hesabý, düþünüp daha da mý yýpratýyorsunuz? Bence birleþip Eurovision’a halk korosu olarak katýlalým: "LEY LEY RÝMÝ RÝMÝ LEY" .

Sevgiyle,

Esra







Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn popüler kültür kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýdealleri Olmayan Bir Ülkede, Hayatta Kalma Savaþý Nasýl Ver

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kurtlar Vadisi
Ýlk Gece Birlikte Olmayacak Hatun Aranýyor
Sevmedende Olur Diyorlar!
Benim Kocam Ab"ye Karþý
Reklamcýlar ve Topluma Ettikleri
Türban Gerçekten Bir Sorun Mu?
Daha Ne Kadar Þehit Vermemiz Gerekiyor?
Yalvarýrým Gelinim Ol
Adam , Ayna ve Yalnýzlýk
Bayýndýrlýk Bakanýmýz Zeki Ergezen"e

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Gelme Bu Gece [Þiir]
Nehir, Deniz, Sen vs. [Þiir]
Aþký Küstürdük! [Þiir]
Bir Islýk [Þiir]
Aþktan Korkan Adam [Roman]
Size Aþýk Olabilir Miyim? [Deneme]
Bugün Seni Her Zamankinden Çok Özledim [Deneme]
Nefesimi keseceksin biliyorum! [Deneme]
Korkak Erkeklerden Sýkýldým [Deneme]
Aþk, askerlik, erkekler... [Deneme]


ESRA BAYKAL kimdir?

Arýza hallerin dýþa vurumu

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Altan,Murathan Mungan, Sait Faik, Alain De Paton


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ESRA BAYKAL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.