..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bildiðim tek þey, ben bir Marksist deðilim. -Karl Marx
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Ýsmail Sarýgene




8 Kasým 2008
Ýçimdeki Çocuðu Kaybettim / Bensizim  
Ýsmail Sarýgene
Tenimde terinden bir ter.. Avuçlarýmda saçlarýndan bir tel. Gözlerimde özleminin ateþi. Ýçimde senden bir sen. Sende unuttuðum bir ben. Ben içimdeki çocuðu kaybettim / bensizim.. Biliyorum sensizlikte bir þarký avutmaz beni.. Ne olur beni kendine kat..


:CHIF:
Sahipsiz bir mavi balon gibi gözlerim.Yalnýzlýktan alýntý yapýlmýþ bir sayfaya düþülen dipnot gibi darmadaðýn içimdeki çocuk..Uçsuz bucaksýz bir köyün yamacýnda kaybettim düþlerimi.Ellerimden salýverdim bendeki seni..Avuçlarýmdaki yangýna bir de senin özlemini ekledim..Uzaklaþtýrdým seni kendimden..Ben kötüyüm ya, ben kirli yüzüm ya..Ýçim sana kal derken dudaklarým kanlý bir gidiþe mevzileniyordu..Senin benim yorgunluklarýmýn altýnda ezilmemeni, içindeki ekin boylu saçlý kýzýn ölmemesini istiyordum..Sustum sen kadar, seni iki yakaya böldüm..Bir yaným sana ýrak iken, bir yanda sana yanmaktaydý..Gittin; her rüzgarda kokunu aradým..Her geleni, her kapý zilini sen sandým…Meðer sen benim kurabildiðim tek anlamlý cümlemmiþsin. Öyle büyükmüþsün ki içimde; ben seni öldürdükçe sen bana kök salýyordun..Ta içime, ta köklerime..

Senden önce dönülmeyecek dualara durdu kýblem..Sönmeyecek yýldýzlara çevrildi omuzlarým. Þimdilerde içimde yok/um, daðýldý inceden saçlarým. Sonra da içimdeki renklerin / gökkuþaklarýnýn körü oldum ben..Üryan kaldý iki dudak arasý lügatim Hani ben sonbahar kýzýyým ya , hep gölgelerinin izinden gidendim ya...Þimdi gitmiyorum senden baþka yere.Bittin / bitti-m koca bir yanýlgýmdýn içimde..Ellerim sen kadar açýk kaldý...Býraktýðýn kapýlardan hiç geçmedim ben.Dudaðýmdaki diðer adýn koyu bir özlemdi, içimdeki ise hep özlenen..Her gece yüreðini giyinmek benim için ölüp yeniden doðmaktý küllerimden..Gözlerinde küçük bir kýz olmaktý. Yeni bir bebek gibi emeklemek ellerinde..Düþmek defalarca, sonra da senin yüreðinle ayaklanmak..Yürümek senin nefesinin izinde..Senin gözlerinden izlemek çýplak denizi her gece..Ölüm yanýnda her gece yeniden doðmanýn hazzýydý seni sevmek..Ama en zoru; her sabah seni üzerimden çýkarýp bana bol gelen içimdeki ben’i kuþanmaktý..Yüzümdeki her þeyi sana yabancýlaþtýrmaktý..Bu bir maske deðildi.Bu bir kendini kandýrmak deðildi..Sadece seni senden uzakta sevmekti.Týpký topraðýn altýnda kökleri saklý kalan bir gövde gibi.Ne sana sen kadar yakýn.Ne de sana ben kadar uzak…

Yoktun bende.Yusuf oldum kuyulara indim sen diye.Mecnun oldum çöllere bilendim senin yollarýn diye.Nafile ..Çare/sizim en çok ta sensiz.Þimdi yalýnayak gezinmekteyim anýlarýn üzerinde Susmalara yeminli bir morg yalnýzlýðýma nefesinle hayat ver ey kelimelerin üstadý...Öyle derin kuyulardayým ki, çýkar beni içimden.Al beni cümlelerine..Köklerini duvara dayamýþ, içindeki çocuðun katili olmaya hazýrlanan bir yalnýzlýk abidesi gövdemden kurtar beni.Kanatlarým kýrýk olsa da hayat ol sol yanýma..Tüm cephe hatlarým düþse de sen bende kal “ gözleri hayat kadar anlamlý adam “


Tenimde terinden bir ter..
Avuçlarýmda saçlarýndan bir tel.
Gözlerimde özleminin ateþi.
Ýçimde senden bir sen.
Sende unuttuðum bir ben.
Ben içimdeki çocuðu kaybettim / bensizim..
Biliyorum sensizlikte bir þarký avutmaz beni..
Ne olur beni kendine kat..

Sen ve biz…
Ýkimiz..
Sevgimiz..
Düþlerimiz..
Yürüyelim ayný safta,
Yolumuz uzun..
Son duraðýmýz mutluluk..

“Bensizliðime en iyi sen deva olursun koca yürekli adam…
Sýðlýðýma bir dua bereketiyle düþ..
Ben öldüm bendeki bende..
Tutabildiðim tek anlamým sensin…
Seni kaybetmek istemiyorum..
Ne olur gitme..”

06 Kasým 2008

Yazan : Gözlerindeki Cenneti Taþýyan Kadýn..

Derleyen : Ýsmail Sarýgene

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: sevmeyi bilene nasýl da yakýþýyor sevda...
Gönderen: emine demir / , Türkiye
20 Kasým 2008
"Ama en zoru; her sabah seni üzerimden çýkarýp bana bol gelen içimdeki ben’i kuþanmaktý"... kaleminize ve yüreðinize saðlýk.çok beðendim.

:: duygular bu kadar güzel mi dökülür sözcüklere
Gönderen: Emel Sude Serence / , Türkiye
19 Kasým 2008
Dudaðýmdaki diðer adýn koyu bir özlemdi, içimdeki ise hep özlenen..Her gece yüreðini giyinmek benim için ölüp yeniden doðmaktý küllerimden..

:: Çok acýttý
Gönderen: Ýbrahim Eryýlmaz / , Türkiye
11 Kasým 2008
Tam da herþeyi býrakma arefesinde , alýp baþýný gitme sevdalarýndayken bir yürek bu kadar mý acýtýlýr bir yazýyla... Elinize yüreðinize saðlýk... Çok acýttý..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bedelini "" Yüreðimle "" Ödediðim En Masum Günahýndým
Gözümü Kapadým / Yakala Beni Ey Aþk!
Özlediðim Kadar Sensin / Sevdiðim Kadar Bensin
Ayyuka Çýkmýþken Kekemeliðim / Bir Býçak Yürür Sol Yanýma
Gözlerinin Kýyýlarýnda Büyümek Öylece
Her Gülüþün Dua Olur Yalnýzlýðýma
Bir Dua Asýlý Kaldý Dudaklarýmýn Ýki Yakasýnda
Sen Geldin / Bildiðim Herþeyi Unuttum
Ben Sana Mecburum Sen Ýmkansýzlýða!
Nüshasý Yok Hiçliðimin* / Aslým Sadece Sana Ait

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Demlenmiþ Yalnýzlýðýný Yudumluyorum
Kendime Virgülsüz Sitemler
Umudum Oldu Gözlerin
Hasretinle Öptüm Yokluðunu
Yokluðunun Yoksuluyum / Düþmesin Mavi Bilyelerim
Umut Ektim Karanlýklarýna
Küçüðüm
Gidiyorum
Ýmkansýzlýðýnýza Þerh Düþüyorum
Yaðmurlarý Giyindik Üzerimize

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðunu Öptüm [Þiir]
Hasretinle Yaþýyorum [Þiir]
Kýyamam Sana [Þiir]
Severken Unutmayý Öðrenemedim [Þiir]
Ýmkansýzlýðýný Sevdim [Þiir]
Nerden Bileceksin ki [Þiir]
Güllerim Yansýn Avuçlarýnda [Þiir]
Gözlerine Sakladým Cenneti [Þiir]
Hiç Yaðmur Üþür Mü Anne? [Þiir]
Unutmak Ölmekti [Þiir]


Ýsmail Sarýgene kimdir?

Bir anahtar deliðinin ardýna gizlenmiþ Cenneti, gözlerinin ovalarýna seren kelimelerimi arayacaksýn yorgun kaðýtlarýn suskun nefeslerinde. Bulutsuz düþlerin , yýldýzsýz gecelerin ardýnda takýlýp rüzgarlarý avuçlarýnda çýplak denizleri senin gözlerin için yaktýðým satýrlarýmý özleyeceksin. En çok yüreðine dokunduðum " yüreðimi " özleyeceksin. Yüreðini yýldýzlara yaslayýp özlemi demleyeceksin gecenin karanlýk çaydanlýklarýnda. . Hasretim büyüyecek damarlarýnda, duvarlar dilini yutmuþcasýna suskunluðun maskesini giyinecek. Beni arayacaksýn bensiz cümlelerin sen kokan satýrlarýnda. Bir sigara daha yakacaksýn dumanýný daðlarýn yüksek yamaçlarýna yolladýðýn. Kesmeyecek bir daha. Küllüklerde öldürdügün sigara izmaritlerinle sönmeyecek hasretim. . Seni þimdiden özlediðim gibi sende " beni " özleyeceksin. . Her dokunuþumda saçlarýna gelincikleri seren ellerimin kücüklügünü arayacaksýn avuç içlerinde. Temmuz gecesi sebebsizce üþtüðünde titreyen tenine gözlerimi sermemi dileyeceksin. Hasreti kanatýp özleyeceksin. . Belki de en çok parmak uçlarýnýn üþümüþlüðüne gözyaþlarýmý ateþlere rehin verdiðim gözbebeklerimi özleyeceksin.

Etkilendiði Yazarlar:
Acýlarýmýn arasýnda kalmýþ yetim düþlerim beni anlatmaya yetiyor


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýsmail Sarýgene, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.