..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi sabýrlý ve yürektendir, sevgi kýskanç ve övüngen deðildir. -Ýncil
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Savaþ ve Afetler > Osman AKTAÞ




19 Mart 2020
Yakýn Çekim Faraziye  
Osman AKTAÞ
Kor/ona... Tedavisi olmayan bir tür virüs... Çin’de ortaya çýktý ve Afrika kabileleri haricinde bütün dünyayý sardý. Çok ilginçtir ki, Afrika kabileleri muhtemelen her hangi bir göksel dine baðlý da deðiller... Bir bilimsel yanlýþlýk yapýyorsam özür dilerim.


:AAFF:
Kor/ona... Tedavisi olmayan bir tür virüs... Çin’de ortaya çýktý ve Afrika kabileleri haricinde bütün dünyayý sardý. Çok ilginçtir ki, Afrika kabileleri muhtemelen her hangi bir göksel dine baðlý da deðiller... Bir bilimsel yanlýþlýk yapýyorsam özür dilerim.

Ben öncelikle sömüren ülkelerden baþlayarak, neler yaptýklarýna bir göz atmak istiyorum.

Virüs Çin’de çýktýðýna göre Çin’den baþlanmalý diye düþünüyorum. Benim bildiðim 1990 yýlýndan bu yana sürekli Uygur özerk bölgesinde insanlar öldürülüyor. Ne biz, ne de dünya da baþka bir millet çýkýp da ölen insanlarýn neden öldüðünü ne merak ettik, ne de durdurulmasý için herhangi bir çabada bulunduk.

Yine 1990-2000 yýllarý arasýnda soykýrým yaþanan Bosna Hersek’de ayný devletler hiçbir þey yapmadan beklediler ve bu soykýrým sona erdikten sonra, güya, harekete geçtiler.

Afganistan önce Ruslar tarafýndan saldýrýya uðradý, sonra Amerikalýlar tarafýndan... Ki Amerika hâlâ Afganistan’da...

Ýran-Irak arasýndaki savaþta, Irak, Amerika’nýn, Ýran, Rusya’nýn maþasý olarak 7-8 yýl süren bir savaþla kendi toplumlarýný yokluða ve musibete sürüklediler.

Ýsrail-Filistin zaten yýllardýr birbirini yok etme derdinde olan topluluklar gibiler...

Amerika’da ikiz kulelerin vurulma senaryosu ve Amerika’nýn Irak’ý iþgali...

Arap baharý denilen Amerika kýþkýrtmalarýyla ortaya çýkan tablo ve Amerika’nýn istediði kiþilerin ülkelerin baþýna geçirilmesi...

Libya, Mýsýr, Tunus, Cezayir, Yemen, Sudi Arabistan tarafýndan kendi içlerinde döktükleri kanlar...

Suriye... Esad’ýn kendi yurttaþlarýna uyguladýðý zulüm... Sonra Amerika’nýn demokrasi adý altýnda Suriye müdahalesi, Esad’ýn deðil, Suriye halkýnýn zarar görmesi ve mülteci sorunu... Arkasýndan Rusya ve Ýran’ýn duruma müdahil oluþu ve Esad’ýn elinin güçlenmesi... Bu arada Avrupa ve Amerika menþei olan IÞÝD denen yaratýklarýn canavarca hareketleri... Kuzey doðu Suriye’de Türkmenler, Kürtler ve özellikle en çok zulme maruz kalan Ezidiler...

Türkiye, Amerika’nýn isteði gibi görülen bir tutumla kendi eliyle kuzey ýraktan topladýðý çapulcularý kuzey Suriye’ye taþýdý ve bir süre sonra bunlarý terörist ilan ederek Suriye olaylarýna müdahil oldu.

Türkiye’deki iç olaylarý ve mülteci sebebiyle yaþananlarý da saymýyorum.

Ýngiltere, Fransa, Almanya, Ýtalya gibi Avrupa'nýn önemli sömürücüleri de genelde Amerika, özelde kendi çýkarlarýný ve pay alma limitini ayarlamada olaðanüstü çaba sarf ettiler.

Ve virüs... Ýnsanlarýn engellemeyi býrakýn körüklediði bir dünya savaþý ve nükleer tehlikeyi Cenab-ý Hak Çin'in kirinden bir bela yarattý ve saldý. Þimdi ne savaþ kaldý, ne petrol, ne maden paylaþýmý... Her ülke kendi sýnýrlarýna çekilerek acýlarýný yaþamaya baþladý.

Bu tespiti ben yapmýyorum. Ýster Kutsal Kitap, ister Kutsal Kur'an; hangisine baksanýz azgýn topluluklar üzerine Allah salgýn hastalýk verdiðini görürsünüz. Çekirge ve karýncalar da cabasý...


Ey dünya halklarý! Seçtiðiniz insanlarýn kime ve niye hizmet ettiklerini iyi deðerlendirin. Hangi ülke olursa olsun, yöneticisi insana hizmet etmeli, kendine deðil. Bunu gerçekleþtirmeyen kiþileri yönetimde tutmayýn ki, Allah üzerinize musibet yollamasýn.

Þimdi yapýlmasý gereken bu musibeti en az zararla atlatmak... Sonrasý sizin ellerinizde… Yerlerinden yurtlarýndan edilenleri, ölen çocuklarý, tecavüze uðrayan kadýnlarý, köle olarak satýlanlarý, evinden alýnýp çocuðunun önünde öldürülen babalarý düþünerek yönetici seçin.

Allah adaletten ve doðruluktan ayrýlan topluluklara yardým etmez. Adil ve doðru olun ki, Allah sizden razý olsun.

Her kim ki, insanlýk uðrunda bir þeyler yapmaya çabalýyorsa Allah razý olsun.

Allah hepimizin yardýmcýsý olsun.

19 Mart 20
Gölcük



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn savaþ ve afetler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Feraset Zamaný
"Ruhumda Sýzý"
Kozumuz Ýnsan

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Millet Olmak Ýçin Toplumsal Deðerler
Çaðýn Ütopyasý
Her Yusuf Düþüne Bir Kenan Ülkesi
Sosyal Medyada ve Tanýtým Panolarýnda Dilencilik
Ýki Katilin Dayanýþmasý
Eðitim Bakanýyla Sanal Bakýþma
Fýsýltý Ormanýnda Kýble Tespiti
Politik Arenada Kör Dövüþü
Sosyal Medyada Uzay Sempozyumu
Bu Vatan

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Veda Partisinde Veda Hutbesi [Þiir]
Düþ Geçiti [Þiir]
Saat Gökyüzüne Yaklaþýyor [Öykü]
Efsun [Öykü]
Sevgi Ya da Aþk Algýsý [Deneme]
Doðanýn Çýlgýn Yaratýðý ve Aþk [Deneme]
Aþkýn Tarifi [Deneme]
"Korkma Sönmez... "" Þairi [Deneme]
Bugün 23 Nisan [Deneme]
Eros'a Rekabet [Deneme]


Osman AKTAÞ kimdir?

1965 Erzurum doðdu. Gazi üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, TDE bölümünden mezun oldu. Sýrasýyla Van, Bartýn, Antalya,Bursa, Ankara, Bodrum'da öðretmen olarak görev yaptý. Halen Kocaeli'bde görev yapmakta. yaklaþýk 40 yýldýr þiir,öykü ve eleþtiri yazýlarý yazmakta. Eserleri: 1. ayArsýz; Uludað Yayýnlarý 2007 (Þiirler) 2. bermudayý tek geçmek; Cinius Yayýnlarý 2016 (Þiirler) 3. AsiMilat(ör); Cinius Yayýnlarý 2017 (Politik Denemeler) 4. (D)OKU(N)MUÞTUK; Cinius Yayýnlarý (Kitap Eleþtirileri) 5. cennet cazgýrlarý; Cinius Yayýnlarý 2017(Þiirler) 6. çorak düþler ülkesi; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 7. Yaðmur Yankýlarý; Artus Yayýnlarý 2018 (Öyküler) 8. Sessiz Çýðlýk; Cinius Yayýnlarý 2018(Kitap Eleþtirileri) 9. dar vakitte aþk; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 10. Âþýk Hüseyin Fizâhî; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 11. Þuaraya Elhan Olmak; Cinius Yayýnlarý 2019 (Þairler Üzerine Denemeler) 12. ναυάγιο αγάπης (enkaz-ý aþk): Cinius Yayýnlarý 2019 (Þiirler)


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Osman AKTAÞ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.