..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aþk eski bir masaldýr ama her zaman yepyenidir. -Heine
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Hüseyin Ýbiþ




22 Temmuz 2020
Iþýðýnýz Hiçbir Zaman Kaybolmasýn  
Hüseyin Ýbiþ
körlüðün sadece beden gözlerinin görmemesinden ibaret olduðu düþüncesinde misiniz


:IEE:
IÞIÐINIZ HÝÇBÝR ZAMAN KAYBOLMASIN

Körlüðün sadece beden gözlerinin görmemesinden ibaret olduðu düþüncesinde misiniz? Bu sabit düþünceye takýlý kalmamanýz, siz deðerli okurlarýmdan, hiç de zor olmayan bir isteðimdir. Çünkü beden gözü insaný belli bir yere kadar götürür fakat kalbinizin açýk kalmasý lazým gelen gözü, sizleri gitmeniz gereken en son noktaya kadar götürerek hedefinizi bulmanýzý saðlar.

Ben hayata farklý bir açýdan bakýyor ve insanlarý benim hayatla barýþýk olmamý saðlayan açýdan hayatý görmeleri konusunda bilgilendirmeye çalýþýyorum. Umarým, bilgilendirmeye çalýþtýðým insanlarý, hayatý görmekte olduðum açýdan bakmaya teþvik
etmekte baþarýya ulaþýrým.

Ýnsanlar her zaman körlüðün bir engel olduðu düþüncesine saplanmýþtýr. Fakat körlüðün bir engel olmadýðýnýn farkýnda deðildirler. Bence beden körlüðü bir engel olamaz. Asýl engelin kalplerin gözünde olduðunu görmezden gelmek yapýlan en büyük yanlýþlardan birisidir. Bahsetmiþ olduðum yanlýþlýða düþmek ise insanlarýn hedefinden þaþmakta olduðunun en büyük göstergesidir. Bedenimizin gözü, görmüyor ama bu demek deðildir ki insanlar hakkýmýzda mantýksýz fikirler yürütmek hakkýna sahip olsun…

Hayatým boyunca baþýma gelen en büyük zorluklardan birisi de insanlarý, kendilerinin bu hakka sahip olmadýklarýna inandýrmaktýr. Beni varmak istediðim yolun sonunda kendim gibi düþünenlerin de desteklemelerini bekliyor, yolun ortasýnda yalnýz býrakmamak þartý ile omuz vermelerini diliyorum. Eðer savunmakta olduðum, doðruluðu konusunda ýsrar etmekten vazgeçmediðim fikirlerimi saygýsýzca bir kenara itmek düþüncesi ile harekete geçmeyi akýllarýndan geçirenlerin de etrafýna benim gözümle bir bakma zahmetine katlanmalarýný istemek hakkýnda olduðum kanaatindeyim. Bu beklentimi karþýlamamalarý uðramakta olduðum en büyük saygýsýzlýk olacaktýr. Kanaatimce savunmakta olduðum düþüncelerimin mantýksýz olduðu inancýnda olanlarýn bulunduðu aþikârdýr. Her daim anlatmak istediðim, beden gözünün gördüðü ýþýðýn geçici olduðudur. Söz konusu geçici ýþýðýn sönerek insanlarý boþ bir karanlýða götüreceði inancýnýn da sahte olduðu fikrine kapýldýklarý göz önünde bulunan bir durumdur. Kalplerin gözünün bakmakta olduðu ýþýk, hiçbir þekilde sizleri terk etmeyecektir. Bu inancý kaybetmemenizi tavsiye ederim.

Fikirlerimin mantýksýzlýðýna inananlarýn, körlükle ilgili savunduðum düþüncelerimi ve zihinlerinden çýkarmamakta ýsrarcý olduklarý kendi düþüncelerini bir süzgeçten geçirmelerini ve ayný zamanda görmeleri lazým gelen gerçekleri göz ardý etmemeleri gerektiðini istirham ediyorum. Çevrelerine yanlýþ pencerelerden bakmaya devam ettikleri sürece ellerinde hiçbir þeyin kalmayacaðýný bilmeleri, onlarýn görmeleri gereken gerçektir. Ben her zaman kalp gözünün gördüðü ýþýðýn insanlarý doðru yola sevk ettiðine inandým ve parlayan ýþýðý söndürmeden yollarýna devam etmeleri konusunda fikirlerime mantýksýz gözü ile bakanlara gerekli uyarýlarý yapmaktan hiçbir zaman çekinmedim. Eðer korkularýma yenilip yolumu deðiþtirseydim savunmakta olduðum düþüncelerime ihanet etmiþ olurdum. Bu da benim kendime olan saygýmýn ve inancýmýn yok olmasýnýn en büyük sebebi olurdu. Benim, fikirlerimi karþýmda bulunan þahýslarla paylaþmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceðimin bilinmesi gerekmektedir. Korkularýma yenilerek cepheyi terk etmemi bekleyenlerin zaferi elde edeceðimi görecekleri de þüphesizdir. Etrafýnýza baktýðýnýz zaman gördüðünüz sahte güzelliklerin de sizleri aldattýðýndan hiçbir þüpheniz olmasýn. Sizler, körlüðün beden gözünün etrafýna bakamayýp bir þeyleri fark etmemesinden ibaret olduðu yanýlgýsý ile hareket etmeyi sürdürdüðünüz takdirde kazaným elde etmenizin mümkün olmayacaðýný da daima akýllarýnýzýn bir köþesinde tutun.


Sizleri büyük bir hataya sürüklemekte olan yanýlgýlarýnýzýn peþinde koþmaya devam etmeniz hâlinde içerisine düþmüþ olduðunuz girdaptan çýkýþýnýz imkânsýz bir hâl alacaktýr. Unutmamanýz lazým gelen tek þeyin, körlüðün beden gözünden ibaret olmadýðý, etrafýnýzý sizlere en iyi gösterenin her daim açýk olan kalp gözü olduðu düþüncesidir. Yolunuzda yürüyüþ ilkeniz bu olsun.

Körlük, bedeninizin gözü ile önünüzdeki engelleri görememeniz deðil, kalbinizin gözünün açýk kalmasýna izin vermediðiniz takdirde hayatýnýz boyunca sürüklenip sizleri karanlýða sürükleyerek telafisine imkân olmayan hatalarýnýzý görmezden gelmenizdir. Her zaman hayatýnýzdaki iyiyi de kötüyü de sizlere hayatý gösteren kalp gözünüzle görmeyi tercih edin. Bu tercihiniz sizi bir ömür yanýltmayacaktýr.

     
          





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kararsýzlýklarýnýzla Korkularýnýzý Ayný Kefeye Koymayýn
Kafamýzda Mantýksýzlýk Yer Etmesin
Ön Yargý Bizim Yolumuz Olmasýn
Ýnsanlarý Yersizliklerle Meþgul Etmeyin
Engelli Çivtlere Olan Ön Yargý
Sorumluluklarýmýzýn Bilincinde Olalým
Maneviyatýmýzdan Ödün Vermeyelim
Hayatýmýzda Piþmanlýðýn Yeri Olmasýn
Daha Güzel Bir Dünya Ýçin Yaþayalým
Þiddet Sýðýnacaðýmýz Liman Olmasýn

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sadakatiniz Daim Olsun
Maneviyattan Yoksun Kalmayýn
Menfaatleriniz Ýtibarýnýza Gölge Düþürmesin
Rotanýzý Öfkeniz Çizmesin
Emanete Hýyanet Etmeyin
Kalplerimiz Ýsyana Kapýlmasýn
Hatalar Yürüdüðünüz Yol Olmasýn
Yanlýþlarýmýz Yürüdüðümüz Yolda Rehberimiz Olmasýn
Güvenilirlik Vazgeçilmez Gerçeðiniz Olsun
Kendinizle Yüzleþmekten Kaçmayýn

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ömür Dediðin Kelimelere Sýðmaz [Þiir]
Vataným Uðrunda Ölmek Ýçin Hazýrlandýðým [Þiir]
Yaþanan Her Þeyin Ýçindeyim [Þiir]
Meydan Verme [Þiir]
Zaman Ömürden Alýp Gidiyor [Þiir]
Dillerden Düþmeyen Bir Aþk Þarkýsýyýz [Þiir]
Bir Þiir Yazdým [Þiir]
Gönüller Bir Olsun [Þiir]
Engel Tanýmýyoruz [Þiir]
Yanýnda Mutluyum [Þiir]


Hüseyin Ýbiþ kimdir?

Kalp gözü açýk bir þairim

Etkilendiði Yazarlar:
Yavuz Bahadýroðlu,Ahmet Günbay Yýldýz,Cengiz Aytmatov,Mehmet Rauf...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hüseyin Ýbiþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.