..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam ciddi, sanat neþelidir. -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Natüralist Roman
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak
Ýsa Kantarcý
Þiir > Aþk ve Romantizm

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi ne güzel memelerdi onlar genç kýzýn sürüye sürüye götürdü bavulunu beyazdý memeleri bavulu çekince ezildi memeleri meme çatalý çýktý ortaya tramvaydan bakýyor gökyüzü kumraldý bir daha asla unutamam tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi bir genç kýzdý simsiyah giyinmiþti s.ktiðim siyahýný asla sevmedim tramvaydan bakýyor gökyüzü annemi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Roman > Natüralist Roman
 Mevsimlik Köleler (7)  (Ayhan Sarýkaya)

Doðu Karadeniz’in coðrafi yapýsýnýn özellikleri farklýydý.Doðru dürüst þöyle on beþ, yirmi dönüm düz arazi bulmak mümkün deðildi.Denizi takip eden sahilden itibaren içeriye doðru yükseltiler baþlýyordu.Yükseltiler içerisinde ara ara fazla olmayan düzlüklere rastlamak mümkün olabiliyordu.Karadenizdeki fýndýk bahçeleri de genellikle bu yüksek yerlerde yerlerini almýþlardý.Sahile doðru inildikçe düzlükler,göze çarpýyordu.
 Kendini Arayan Kadýn 1  (serdar adem iþler)

Ýnsan kendi doðasýyla çeliþtiði, çatýþtýðý sürece bunalým anaforlarýndan kendini kurtaramaz. Tarihi süreçte ortaya çýkan ve zamanla anlamýný kaybeden birtakým kuruntu ve takýntýlarla hayatý kendimize zehir etmenin anlamý ve gereði yok. Ýç sesimize güvenmeli ve doðaya teslim olmalýyýz.
 Kendini Arayan Kadýn 2  (serdar adem iþler)

Ýnsan hayatý kendisine zehir etmek için elinden geleni yapmakta. Evlilik hayatý da bu aþamalardan sadece biri...
 Mevsimlik Köleler (6)  (Ayhan Sarýkaya)

Ýþçiler,öðleden sonra ayný çalýþma temposuyla fýndýk toplamaya devam ettiler. Güneþ,tepelerden aheste aheste süzülerek ufkun kýzýllýðýnda ertesi günü tekrar doðmak üzere kayboldu...
 Org ve Tora Bora (1. 1)  (Turgay)

Roman Kahramaný: Ýþini kaybedip parasýz kaldýðýndan ve iftiralara da uðradýðý için herkes ondan uzaklaþmýþ ve artýk yalnýz baþýnadýr, çevresinde konuþabileceði bir tek yakýný bile kalmamýþtýr. Kâbuslu gecelerinin tek tesellisi kendisine yakýn hissettiði vefat etmiþ kimselerdir, sadece onlar kendisini rüyalarýnda bazý þeylerden uyarmaktadýrlar. 11 Eylül sabotajýndan sonra gördüðü ve not ettiði rüyalarý tekrar inceler ve þaþýrtýcý durumlarla karþýlaþýr; o artýk 21.11.2001 tarihinde Usame Bin Ladin’in sýrrýný çözmüþ, saklanabileceði yerleri belirlemiþ, Ýstanbul ve Berlin þehirlerinin de tehlikede olduðunu anlamýþtýr. Ayrýca diðer bazý uçaklarýn, örneðin; 11.11.2001 tarihinde New York’ta düþen yolcu uçaðý, Usame Bin Ladin tarafýndan düþürüldüðünü dahi ispat eder. Gördüðümüz bazý rüyâlar hemen ertesi gün veya seneler sonra gerçek hayatta karþýmýza çýkýyor ve o olaylarý yaþýyoruz. Çoðu rüyalar ise muammalý, çözebilirseniz çözün! Ýki arkadaþ; sohbet esnasýnda bir üçüncüden bahsederken onun kapýdan içeri girdiðini görüyorsunuz ve "bu ne tesadüf, þimdi senden bahsediyorduk!" diyorsunuz. Bu gerçekten bir tesadüf mü? Rüyada görülen rakamlarýn olduðu gibi, bazen rüyanýn görüldüðü tarihteki rakamlarýn bile bazý þeyleri yansýttýðýný, bir þeyler ifade ettiðini bu romaný yazarken anladým, rüya tarihlerini yazmamýn diðer bir nedeni de budur. Yaþanan olaylarda ve görülen rüyalardaki rakamlar ve ardýndan ortaya çýkan gerçekler...
 Ýçsel Karanlýk ve Yol  (Semiha Özgür Sezer)

Herkesin kendine giden bir seferi vardýr. .
 Mevsimlik Köleler (5)  (Ayhan Sarýkaya)

Ýþçilerin yüzlerinde,henüz yarým gün geçmesine raðmen, yorgunluk alametleri belirmiþti.Yol yorgunluðu ve ortam deðiþikliklerindeki tedirginliði henüz üzerlerinden atamamýþlardý.Ýlk anlarda iþe konsantire olamamýþlardý.Bu ,çalýþmalarýndaki acemiliklerinden belliydi.Ýþe baþlarlarken kendilerini gereksiz yere sýkmýþlardý.Rahat olamamýþlar haliyle de sinirleri gerilmiþti. Zaman geçtikçe eller,çotanaklarý daha güçlüce kavramaya ,peþtamaller daha hýzlý dolmaya baþlamýþtý.
 Ýþgüzar Tefecinin Marifetleri (1)  (Aydýn akdeniz)

Akýllý bir tefecinin insanlarýn güvenini kazanarak onlarý amaçlarý için kullanmak istemesi ironik bir anlatýmla ele alýnýyor.
 Mevsimlik Köleler  (Ayhan Sarýkaya)

Ýþçiler,üst üste istiflenmiþ saman ve çalaz karýþýmý yataklarý indirerek odaya serdiler.Oda,iki oda büyüklüðünde dar ve uzundu.Duvarlar,bir insanýn yetiþebileceði yükseklikte boydan boya aralýklarla çivilenmiþti.Duvarlar,geçmiþ yýllarda yaþananlarýn izlerini taþýyor gibi bir görüntü sunuyordu.Aralýklý olarak yazýlan yazýlar ve resimler dikkatli bakýldýðýnda insanýn yüzüne çarpýyordu...
10 
 Mevsimlik Köleler  (Ayhan Sarýkaya)

Gençlik yýllarýmda Ünye'deki fýndýk iþçiliðini anlatmaktayým...
11 
 Org ve Tora Bora (1. 2)  (Turgay Bora)

Roman 5 bölümden oluþmaktadýr ve oldukça da uzun. 1. Bölüm olaylarýn baþlangýcýný (Olaylar), 2. ve 3. Bölümler (Rüyalar ve Rüyalara devam) bataklýða dönüþen deryadaki çýrpýnýþlar ile birlikte rüyalarý, 4. Bölüm (Gerçekler) ortaya çýkan gerçekleri, 5. Bölüm ise (Haberler ve Postalar) roman kahramanýnýn konu üzerine bazý yazýþmalarýný ve tüm gerçeði ile birlikte olaylarla ilgili haberleri yansýtmaktadýr.
12 
 Mevsimlik Köleler (4)  (Ayhan Sarýkaya)

Çuvalcý olarak görevlendirdiði kiþiye de yapacaðý iþ hakkýnda açýklamasýný yapmýþtý. Fýndýk ocaklarý altýnda sürekli dolaþacak,iþçi arkadaþlarýnýn topladýðý fýndýklarý çuvallara boþaltýp belirli yerde istifleyecekti.Taþýyýcý da buradan atlara yükleyip fýndýk sahibinin evinin önündeki meydana getirmiþ olacaktý.




son eklenenler
Kendini Arayan Kadýn 2
serdar adem iþler
Roman > Natüralist Roman
Kendini Arayan Kadýn 1
serdar adem iþler
Roman > Natüralist Roman
Mevsimlik Köleler (7)
Ayhan Sarýkaya
Roman > Natüralist Roman
Mevsimlik Köleler (6)
Ayhan Sarýkaya
Roman > Natüralist Roman
Mevsimlik Köleler (5)
Ayhan Sarýkaya
Roman > Natüralist Roman
Mevsimlik Köleler (4)
Ayhan Sarýkaya
Roman > Natüralist Roman
Mevsimlik Köleler
Ayhan Sarýkaya
Roman > Natüralist Roman
Mevsimlik Köleler
Ayhan Sarýkaya
Roman > Natüralist Roman
Org ve Tora Bora (1. 2)
Turgay Bora
Roman > Natüralist Roman
Org ve Tora Bora (1. 1)
Turgay
Roman > Natüralist Roman

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.