"Her yeni gün, içinde keşfedilmeyi bekleyen bir sayfadır; cesaretle kalemine sarıl ve kendi efsaneni yaz."

Düşündüren Sözler - 55

\*Bazen söz tükenir. Ne yapmalı, nokta mı koymalı? Hayır! İki nokta üst üste koyup eylemle devam etmeli. İnanmazsanız tarihteki devrimlere bakınız!

yazı resim

*Bilenin acısıyla cahilin acısı aynı olmaz; ama aynı şey sevinç ve mutluluk için de geçerlidir.

*Adam oyunu dışarıdan izliyor fakat Şöyle oynanmalı, böyle oynanmalı! diye de ahkâm kesmekten geri kalmıyor. Öyleyse, gel sen oyna! dediğinde ise o adamın yerinde yeller esiyor.

*Sabit fikirli insanların, galiba Her şey değişir. Evrensel yasasından haberleri yok!

*Bazen söz tükenir. Ne yapmalı, nokta mı koymalı? Hayır! İki nokta üst üste koyup eylemle devam etmeli. İnanmazsanız tarihteki devrimlere bakınız!

*Her devrimden sonra, bir başka devrimin hazırlık dönemi başlar.

*Egonu yendiysen başka bir zafer kazanmasan bile kahraman sayılırsın.

*Kapıyı hızlı çarparak gittiyse, bil ki geri dönmeyi düşünmüyor demektir. Hiç olmazsa şimdilik

*Geçmişi unuttuysan, o kendini sana hemen bir hata yaptırarak hatırlatır.

*Sömürücü; hak, adalet, eşitlik, özgürlük, demokrasi gibi kavramları diline pelesenk etmiştir.

*Eline güç geçireni uzaktan iyi izleyin. Bakalım ne yapacak ve eskiye göre ne kadar değişecek?

*Özgürüz! diye bağırdığımıza bakmayın; teknoloji hepimizi esir aldı, köleleştirdi. Baksanıza, hepimiz teknoloji ürünleri için ömrümüzü tüketir olduk.

*Bir toplumda iyi ve merhametli insanlar aynı zaman cesur da olamazlarsa; kötü ve acımasız insanların sayısı hızla artar.

*Fark edilmiyor musun? Demek ki farklı bir şey yapmıyorsun.

*Yazar, eserinde yarattığı kahramanını kolay kolay öldürmez. Çünkü yazarken onunla gülmüş, onunla ağlamıştır; öldürürse onunla ölemeyeceği için ihanet ettiğini zanneder.

*Kendinizi iyi hissetmediğiniz zaman da gülümserseniz, biraz sonra kendinizi iyi hissetmeye başlarsınız.

(Yakında kitap olarak bastırmayı düşündüğüm Oruç Baba'dan Aforizmalar-2 ön çalışmasından alınmıştır.)

Yorumlar

Başa Dön