"Benim kalemim, sizin çene kaslarınızdan daha hızlı yorulur." – Dorothy Parker"

İnsan ve Kötülüğün Üzerindeki Etkileri

abartılmış iyilikler

yazı resim

İnsanlar genelde kendileriyle konuşulduğu tanışıldığı zaman karşılarındaki kişilere kendini iyi göstermek amacıyla abartılı davranırlar.İşte ben bunlara abartılmış iyilikler adını verdim.
Fakat insanlarda gördüğüm ve bana büyük yararlar sağlayan genel bir davranış var ki,o da Abartılmış iyilikler yaparken,kötü yanları önemsemeyip,gizlememeleri.
Çünkü iyiliklerin ardında kötülüklerin gözden kaçacağından emindirler. İşte bende, insanlardaki bu kötü yönü bulup uygun seviyedeyse ilişkilerime devam ediyorum. Benim için iyilik pek önemli değildir çünkü insanların özü, zaten olumlu yöndedir.Yani sonradan öğrenilen kötülük, insan karakterinin temelini oluşturur.Bir başka deyişle benim için önemli olan insanın özüne karışan ve onu toplum içinde bir yere getiren kötülüktür.

KİTAP İZLERİ

Ezbere Yaşayanlar: Vazgeçemediğimiz Alışkanlıklarımızın Kökenleri

Emrah Safa Gürkan

"Ezbere Yaşayanlar": Modern Bireyin Konforlu Yanılgılarına Zihinsel Bir Baskın Emrah Safa Gürkan'ın kaleminden, "biricik" olduğumuz yanılgısına neşter vuran, disiplinler arası bir entelektüel serüven. Herkesin kendini
İncelemeyi Oku

Yorumlar

Başa Dön